Μηνάς Τσίγκος: Ο νέος -και ωραίος- της ελληνικής ροκ σκηνής!

Μηνάς Τσίγκος: Ο νέος -και ωραίος- της ελληνικής ροκ σκηνής!
Αδιαμφισβήτητα, η ροκ μουσική είχε, έχει και θα έχει φανατικούς οπαδούς. Το 2000 παρατηρήθηκε λιγότερο ενδιαφέρον στην ελληνική ροκ μουσική. Ωστόσο, πολλοί ροκ καλλιτέχνες και μπάντες των τελευταίων ετών, παρέμειναν δημοφιλείς και αγαπητοί στον κόσμο και απ’ ό,τι φαίνεται τα τελευταία χρόνια ξανακερδίζουν το ελληνικό κοινό και μαγεύουν τα βράδια μας με τις εναλλακτικές και άκρως ανεβαστικές προτάσεις τους.

Μία απ’ αυτές είναι και οι 1550, μια ροκ μπάντα που εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα πριν από 17 χρόνια. Οι συνεργασίες τους με μεγάλα ονόματα, πολλές. Από Έλληνες καλλιτέχνες, τους έχουν εμπιστευτεί και ξεχωρίσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Έλενα Παπαρίζου, οι Stavento, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, η Demy κ.ά.

Μηνάς Τσίγκος: Ο νέος -και ωραίος- της ελληνικής ροκ σκηνής

Αυτό, όμως, που μας τράβηξε την προσοχή, είναι ο νέος (και ωραίος, βεβαίως, βεβαίως) τραγουδιστής των 1550, Mηνάς Τσίγκος. Πρόκειται για ένα παιδί που, οι φωνητικές του δυνατότητες σε συνδυασμό με την sexy εμφάνισή του και το χαρακτήρα του, μας προκαλούν να τον θαυμάσουμε αλλά και να απολαύσουμε τα τραγούδια που ερμηνεύει όταν βρίσκεται στη σκηνή.

Απ’ την εφηβική του ηλικία είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τη ροκ μουσική και εμφανιζόταν σε μαγαζιά της πρωτεύουσας με συγκροτήματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Με «δάσκαλό» του τον Αλέξη Μπαλακάκη (Hannibal), ωρίμασε μουσικά και προσχώρησε στους ΑΜΑΓΑΛΜΑ, κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε αθηναϊκά μαγαζιά και μαζί με τους ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ μάγεψαν τη σκηνή «Το Όνομα του Ρόδου» και του 5/4. Ακολουθεί η συνεργασία του με τους DECIBEL (μετονομάστηκαν σε «Γη του Πυρός) που ξεσήκωναν την Αρχιτεκτονική και μετέπειτα με τους DANGER ANGEL-απ’ τους σημαντικότερους «σταθμούς» της καριέρας του, στην οποία και παρέμεινε για 4,5 χρόνια.

Η μοναδική του φωνή, το ξεχωριστό «μέταλλο» και το «γρέζι» που διαθέτει, δε θα μπορούσαν να μην μείνουν απαρατήρητα κι έτσι πριν από περίπου 2 χρόνια βρέθηκε στη θέση του leader singer του συγκροτήματος 1550.Τα υπόλοιπα μέλη του είναι οι: Ρουσσέτος Δημητρόγλου (Κιθάρες), Γιάννης Κωστής (Μπάσο), Τάσος Σταύρακας (Πλήκτρα), Ιωσήφ Μοσχόπουλος (Φωνητικά και Κιθάρα) και Γιάννης Ράνης (Τύμπανα).

Μηνάς Τσίγκος: Ο νέος -και ωραίος- της ελληνικής ροκ σκηνής

Το συγκρότημα φέτος «καίει» την Αθηναϊκή νύχτα! Κάθε Τετάρτη οι 1550 γεμίζουν ασφυκτικά γνωστό bar στο Κολωνάκι με ένα πολύωρο δυναμικό πρόγραμμα με δικά τους αγαπημένα τραγούδια αλλά και με γνωστές επιτυχίες διασκευασμένες όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν και με συνεργασίες-έκπληξη!

Τον Μηνά Τσίγκο, μπορείτε να τον απολαύσετε και με τη δεύτερη «οικογένειά» του, τους «Two and a Half». Ο Μηνάς Τσίγκος (φωνή των 1550/OFF),ο Χριστόφορος Ραζής (κιθάρα των OFF) και ο Στρατής Steele (φωνή των Endomain) είναι ένα acoustic τρίο λίγο... διαφορετικό, αλλά άκρως διασκεδαστικό.

Σύντομα, θα έχουμε νεότερα για τα καινούργια του σχέδια, ενώ ανυπομονούμε να τον δούμε να ροκάρει στη σκηνή και να σιγοτραγουδήσουμε πολλές επιτυχίες, όλες μοναδικά ερμηνευμένες από τον νέο τραγουδιστή που όπως όλα δείχνουν αρέσει πολύ.

Αξίζει να τον δείτε και στα δύο σχήματα.

Πηγή: koolnews.gr