Με ένα γουέστερν-θρίλερ για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάλερ κατάφερε να συγκεντρώσει ένα cult cast και να κερδίσει (όλες) τις εντυπώσεις, όπως και βραβεία σε ορισμένα από τα πιο «δύσκολα» φεστιβάλ του είδους.

Οι Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Ντέιβιντ Αρκέτ, πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μείγμα χιούμορ, βίας και τρόμου, που θεωρείται ήδη κλασικό από τους ολοένα και περισσότερους οπαδούς του.

Όταν μια φυλή άγριων κανίβαλων Ινδιάνων απαγάγει την όμορφη Σαμάνθα από την μικρή πόλη Λαμπερή Ελπίδα, μια ετερόκλητη ομάδα πιστολάδων καθοδηγούμενη από τον Σερίφη Φράνκλιν Χαντ (Κερτ Ράσελ), ξεκινά να τη φέρουν πίσω, πριν αυτή γίνει το κυρίως πιάτο στη γιορτή των Ινδιάνων! Όμως οι εχθροί τους είναι πιο αδίστακτοι από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί, βάζοντας έτσι την αποστολή και την ίδια την επιβίωση της, σε σοβαρό κίνδυνο. Ο Κερτ Ράσελ (Οι Μισητοί Οκτώ, Σύγκρουση στον Πράσινο Βάλτο), μαζί με την all-star ομάδα του, γίνεται ο οδηγός μας σε ένα σκληρό και ωμό οδοιπορικό μιας τρομοκρατημένης αποστολής διάσωσης στην Παλιά Δύση, σε μια ταινία που παραβιάζει όλες τις συμβάσεις του είδους.

Η ταινία-έκπληξη του πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού κέρδισε, εκτός άλλων, τα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Κριτικής στο Φεστιβάλ Sitges, αλλά και το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Gerardmer – δύο εμβληματικά φεστιβάλ για το είδος των Θρίλερ ανά τον κόσμο.

 

loading...