Σφυροκόπημα των κριτικών παγκοσμίως για την ταινία «Fifty Shades Darker», με τον «Gurdian» να απαριθμεί τις πιο «υπέροχα γελοίες στιγμές» της.

Όταν το BBC μιλάει για «sparking των κριτικών» στη νέα ταινία «50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι», τότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου «πορνό για μητέρες» της El James επιβεβαίωσε τις πιο κακεντρεχείς γλώσσες και με το παραπάνω.

«Το «Fifty Shades Darker» βλέπεται 50% λιγότερο απ’ότι το «Fifty Shades of Grey»», δηλαδή η πρώτη ταινία, αναφέρουν οι «New York Times», ενώ ο κριτικός του περιοδικού «Rolling Stones» έκανε λόγο για μια «απίστευτη, ανεξίτηλα βλακώδη ταινία.»Ο Gurdian, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάτσει να απαριθμήσει τις πιο «υπέροχα γελοίες στιγμές» της ταινίας, όπως της χαρακτηρίζει. Μεταξύ των πιο «χτυπητών» είναι όταν πριν από ένα φιλανθρωπικό πάρτι ο Κρίστιαν Γρέι βάζει στα απόκρυφα της Αναστέιζια Στιλ δυο αβγά για κολπικές ασκήσεις και της ζητάει να τα αφήσει εκεί για όλη τη βραδιά. Συνεχίστε παρακάτω..

Επίσης, ξεχωριστή αναφορά εξασφάλισε η σκηνή, στην οπόια ο Κρίστιαν ζωγραφίζει στο στήθος του μ’ένα κόκκινο κραγιόν ένα τετράγωνο, στο οποίο η Αναστέιζα δεν πρέπει να τον αγγίζει, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η περιοχή της.. καρδιάς! Αρκετά αργότερα, όταν ο πρωταγωνιστής ξαναβγάζει το πουκάμισο του, το σχήμα του κραγιόν είναι ακόμα εκεί, χωρίς να έχει πασαλειφτει!

Ευτυχώς βρέθηκαν και μερικοί που είπαν μια καλή κουβέντα, μεταξύ των οποίων και ο κριτικός του «Variety», που έγραψε ότι «παρ’όλες τις δοκιμικές και ψυχαγωγικές ελλείψεις του, είναι δύσκολο να μην απολαύσει κανείς το «Fifty Shades Darker», γι’αυτό που είναι.»

«Όχι μόνοι άντρες»

Πάντως, παρά τις αρνητικές κριτικές, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ καλές επιδόσεις στο box office, όπως συνέβη εξάλλου και με την πρώτη ταινία. Βέβαια, η απόφαση κινηματογράφου στη Νέα Ζηλανδία να μην επιτρέπει την είσοδο σε άντρες που πάνε ασυνόδευτοι μάλλον δεν θα βοηθήσει και πολύ στα εισητήρια. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, αυτό το κάνουν επειδή δεν θέλουν να υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, λόγω της έξαψης που θα προκαλέσουν οι σκηνές σεξ στην σκοτεινή αίθουσα.

Λαμπρά πάντως αναμένεται να πάνε οι πωλήσεις των sex toys. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, πάλι του «Guardian», βρετανική εταιρία που κινείται στον τομέα είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 30% πέρυσι, οπότε κυκλοφόρησε μια σειρά βοηθημάτων που ήταν εμπνευσμένη από τη σαδομαζοχιστική σεξουαλική σχέση του Γκρέι με την Στιλ. Τώρα, «οι αναλυτές προβλέπουν μια άλλη εμπορική ρέντα», ειδικά επειδή φέτος η πρεμιέρα της νέας ταινίας πέφτει κοντά στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

11 ταινίες για να μην περάσεις μόνη σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

50 αποχρώσεις του γκρι: Να το δω ή να μην το δω; Ταινίες και κριτικές για το Σαββατοκύριακο…

Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι! Πότε κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα;

loading...