Για ψαράκι & θαλασσινά στην πόλη! Μερικά από τα καλύτερα στέκια για την πιο νόστιμη Σαρακοστή στην Αθήνα!

Για ψαράκι & θαλασσινά στην πόλη! Μερικά από τα καλύτερα στέκια για την πιο νόστιμη Σαρακοστή στην Αθήνα!

Φρέσκο ψαράκι και μεζεδάκια με όστρακα, ή μαλάκια είναι η καλύτερη παρέα για ένα ουζάκι. Το Athens Magazine σου προτείνει μερικές από τις καλύτερες προτάσεις της πόλης για νόστιμες ψαρολιχουδιές! Δοκίμασε γεύσεις του βυθού, παραδοσιακές ή μοντέρνες, για όλα τα budget.


Μικρές Κυκλάδες


Γευστικό ταξίδι από τη Σχοινούσα των Μικρών Κυκλάδων - τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών- στις αυλές και τις γειτονιές του Αιγαίου... Θαλασσινή, αιγαιοπελαγίτικη, παραδοσιακή αλλά και δημιουργική, φρέσκια κουζίνα. Εδώ μπορεί κανείς να γευτεί γνήσια τοπικά προϊόντα σε αυθεντικές συνταγές, αλλά και δημιουργικές συνθέσεις με σεβασμό στην κυκλαδίτικη παράδοση. Ένας ευχάριστος χώρος, άνετος, σε γαλάζιο φόντο, που τον χαρακτηρίζει η νησιώτικη απλότητα. (Πανταζή 56, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9709150)


Δουράμπεης


Είναι το πρώτο μαγαζί που συναντάμε, ξεκινώντας από την δεξιά πλευρά του Μικρολίμανου. Εγκαινιάστηκε το 1932 και έκτοτε έγινε γνωστό στους απανταχού ψαροφαγάδες. Το 2005 ανακαινίστηκε, αποτινάσσοντας το στυλ της γραφικής ταβέρνας. Πλέον αποτελεί ένα προσιτό fish restaurant που προσφέρει φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες. (Ακτή Δηλαβέρη 29, Μικρολίμανο, τηλ. 210 4122092, 210 4174501)


Δες τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr