\"ΚαφεΟίνο\": Το μπαρ μιας γειτονιάς που περιμένει να γίνει Hip!

\

Τα Πατήσια δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε το ¨"ΚαφεΟίνο". Το "ΚαφεΟίνο" είναι από τα πιο παλιά και θρυλικά καφέ της περιοχής. Με κόσμο, με ιστορία. Θυμάσαι; Ήταν 2003 όταν άνοιξε. Και όταν το πρώτο-επισκέφθηκες ίσως σκέφτηκες ότι αυτό το μάλλον αντισυμβατικό καφέ - μπαρ, που τα τραπέζια του θύμιζαν Καλιφορνέζικο Coffee - Shop, δεν θα μπορούσε να πάει για "καριέρα" στη νύχτα μιας περιοχής που δεν της αρέσει να ξενυχτά. Ο χρόνος πέρασε. Σήμερα δεν γνωρίζεις μόνο πως τα Πατήσια δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε το «ΚαφεΟίνο», γνωρίζεις κάτι περισσότερο. Τους λόγους που το αγάπησες.



Το "ΚαφεΟίνο" έκλεισε έντεκα χρόνια λειτουργίας. Το γιόρτασε καλώντας «γάτους» του Interior Design να το ανακαινίσουν. Τα κατάφεραν. Έφτιαξαν ένα από τα πιο Funky μαγαζιά της πόλης. Πόνταραν σε υλικά όπως , το Μέταλλο και το «Φρέσκο» Ξύλο επιτυγχάνοντας Urban τόνους στη διακόσμηση του. Κατάφεραν να συνδυάσουν το μοντέρνο, στον υπερθετικό, με τον ρομαντισμό που εκπέμπει το παλιό. Στο Bar δίπλα σε μπουκάλια ουίσκι, βότκας, τεκίλας τοποθετήθηκαν Retro αντικείμενα (Πικ - Απ για δισκάκια 45 στροφών, Ραδιόφωνα, Πορτατίφ σαν εκείνα που βλέπουμε σε παλιές Ελληνικές ταινίες) .Το «ΚαφεΟίνο» έχει άποψη. Εικαστικά είναι ένα μπαρ που παίζει με τις εποχές και την τάση που λέει πως η αναβίωση δοσμένη με «άποψη», με μέτρο, είναι το μέλλον στην αισθητική και στον σχεδιασμό των χώρων εστίασης.



Η έκπληξη, όμως, που μας επιφυλάσσει το νέο «ΚαφεΟίνο» βρίσκεται στις καινούργιες γευστικές του προτάσεις, γι' αυτό και θα σας συμβουλεύαμε να το επισκεφτείτε... πεινασμένοι. Ανάμεσα σε μπαγκέτες, σαλάτες, hot dog και ποικιλίες tapas οι επιλογές σας είναι πολλές, ενώ η ιταλική πίτσα με τη λεπτή ζύμη, με ρόκα, παρμεζάνα και προσούτο θα σας κάνει να δημιουργήσετε νέο ρεκόρ στο πόσο γρήγορα αδειάζετε ένα πιάτο.



Τι άλλο; Σ' αυτό το μπαρ, στην ξύλινη μπάρα, οι - εκπαιδευμένοι - Μπάρμεν σερβίρουν ιδιαίτερα και πολύ δύσκολα κοκτέιλ. Και οι, χωρίς κολλήματα, D.J.'s του γνωρίζουν πώς να συνδυάζουν τη Jazz με τη Nu Jazz . Το Blues με τη World. Το Rock μιας άλλης εποχής με το Rock της εποχής μας...



Χωρίς περιστροφές, χωρίς δεύτερες σκέψεις το, «αποψινό», «ΚαφεΟίνο» είναι η όαση καλαισθησίας μιας περιοχής που περιμένει τη σειρά της να γίνει το επόμενο Hip της πόλης.


Info


ΚαφεΟίνο, Γαβριηλίδου 8 & Παλαμά Κωστή, Άνω Πατήσια, τηλ. 213 008 7852


Πηγή: Athensmagazine.gr