Πού θα βρεις τα καλύτερα μελομακάρονα & κουραμπιέδες στην Αθήνα, αυτά τα Χριστούγεννα;

Πού θα βρεις τα καλύτερα μελομακάρονα & κουραμπιέδες στην Αθήνα, αυτά τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η πόλη «βάζει» τα γιορτινά της και όλοι έχουμε μπει ήδη για τα καλά στο πνεύμα των εορτών. Γιορτινές μουσικές, στολισμένα δέντρα, ζεστά ρούχα και φυσικά πολλά γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πιο αγαπημένη και πολυαναμενόμενη γιορτή μικρών και μεγάλων!Και τι πιο σημαντικό από την προετοιμασία των χριστουγεννιάτικων τραπεζιών από τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα που κάθε σπίτι πρέπει να έχει; Το eirinika.gr έψαξε για εσάς τους καλύτερους κουραμπιέδες και τα νοστιμότερα μελομακάρονα των ζαχαροπλαστείων της Αθήνας. Τρέξτε να δοκιμάσετε!


SWEET ALCHEMY



Για το Στέλιο Παρλιάρο δε χρειάζονται συστάσεις. Για το κατάστημά του αρκεί να πούμε ότι ήταν όνειρό του να ανοίξει ένα μαγαζί σαν κι αυτό. Ζαχαροπλαστείο δεν το λες. Κι ούτε υπάρχει ακριβής χαρακτηρισμός, γιατί στο μαγαζί του Στέλιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις «γλυκές του αλχημείες» ή τις εκάστοτε προσωπικές σας ανησυχίες. Γυαλιστερή βιτρίνα, απλός και λιτός χώρος και πρωταγωνιστές τα γλυκά και οι σοκολάτες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τόσο το πανετόνε τους, όσο και τα μπισκότα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με σοκολάτα από την Ελβετία. Το κατάστημα του βρίσκεται στην οδό Ηροδότου 24 στο Κολωνάκι (Τηλ: 210 7240205) , καθώς και στην οδό Κολοκοτρώνη 9, στην Κηφισιά. (Τηλ: 2108080480)


Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα του κου Παρλιάρου διαφέρουν από την παραδοσιακή συνταγή, καθώς στα καταστήματα του θα την βρούμε λίγο «πειραγμένη». Κουραμπιέδες με σοκολάτα, μελομακάρονα με κανέλα, πορτοκάλι και γαρίφαλο και άλλες πολλές παραλλαγές των παραδοσιακών μας γλυκών απλά θα σας ξετρελάνουν.


Τιμή: 20€ / κιλό , 11€ /500 γρ. , 12,50€/ 600 γρ


ΑΛΕΑ



Το cozy ζαχαροπλαστείο του Ψυχικού βρίσκεται στην Λ. Κηφισίας 258 και σερβίρει τα πάντα: Από αλμυρά εδέσματα και καφέ μέχρι πεντανόστιμα γλυκά για το οποία φημίζεται!Μην ξεχάστε να δοκιμάσετε τη double mousse τους, ένα πραγματικά ωραίο, ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκό πρώτης γραμμής, με γεμάτες γεύσεις και χαρακτηριστικές πορτοκαλένιες νότες. ( Τηλ. 210 6748510)



Τόσο τα μελομακάρονα όσο και οι κουραμπιέδες της Αλέας είναι χειροποίητα, τα βρίσκουμε σε μπουκίτσες , ενώ φτιάχνονται με βούτυρο καλύτερης ποιότητας.


Τιμή: 24 € / κιλό


ΜΕΛΙΣΣΑ



Η Μέλισσα είναι ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Δυτικών προαστίων που ασχολείται κυρίως με γαλλική ζαχαροπλαστική. Βρίσκεται στο Περιστέρι στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 43 και όπως οι ίδιοι μας λένε «κάθε γλυκό έχει την δική του γεύση, σοκολάτα και ιστορία».


Τα μελομακάρονα φτιάχνονται με το καλύτερο βούτυρο γάλακτος, ενώ οι κουραμπιέδες είναι με καβουρντισμένο αμύγδαλο.


Τιμή: 18 € / κιλό


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ



Τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» είναι αλυσίδα καταστημάτων με μικρασιατική ιστορία και τεράστια εμπειρία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Απο το 1992, που άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και να μας γλυκαίνει με τις πεντανόστιμες δημιουργίες του. Τεράστια επιτυχία το μιλφέιγ τους και η τούρτα προφιτερόλ. Αυτό όμως που τα έχει κάνει ξεχωριστά είναι η πελατοκεντρική τους άποψη, με τη γρήγορη εξυπηρέτηση, ενώ τα γλυκά φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας και μπροστά στον πελάτη!



Τα μελομακάρονα του «Κωνσταντινίδη» δεν μας λιγώνουν καθώς δεν έχουν καθόλου σιμιγδάλι και οι κουραμπιέδες τους έχουν μέσα ολόκληρα αμύγδαλα. Και τα δύο είναι χειροποίητα και τα βρίσκουμε τόσο σε μπουκίτσες όσο και σε μισοφέγγαρα.


Τιμή: Μεγάλα-16,50€ / κιλό


Μπουκίτσες – 18,50€ / κιλό


FRESH



Πρόκειται για μια αρκετά γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με εκπληκτικά γλυκίσματα. Ο κόσμος τρέχει να δοκιμάσει κάθε λογής γλυκό, ενώ τεράστια επιτυχία έχουν η μαύρη σοκολάτα τους, καθώς και η λευκή με ξύσμα πορτοκαλιού.


Μην διστάσετε να δοικιμάσετε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα τους. Απλά πεντανόστιμα!


Τιμή: 16,50€/κιλό


ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ



Ο Θεσσαλονικιός ζαχαροπλάστης που έχει ξετρελάνει όλη την Ελλάδα με τα τσουρέκια του βρίσκεται και στην Αθήνα να μας ενθουσιάσει με τις γλυκές δημιουργίες του. Μην ξεχάσετε να πάρετε για τον δρόμο το απίστευτο τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα.



Τιμή: 7,80 /600 γρ τα μελομακάρονα


7,80 / 500γρ οι κουραμπιέδες


ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ



Τα καταστήματα «Νανα Γιώτη» ξεκίνησαν από το 1996, από ένα μικρό μαγαζάκι στα Βριλήσσια. Με πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία και αισθητική, σταθερή σε όλη την πορεία και με γνώμονα την ποιότητα έχουν προσπαθήσει και επιτύχει να μην βιομηχανοποιηθούν γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος γίνετε μετά από σκέψη και με μεγάλη προσοχή. Οι συνταγές τους είναι «κλεμμένες» από τις γιαγιάδες, τις μαμάδες και φίλες από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Το εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί στα Βριλήσσια, μοιάζει με μια μεγάλη κουζίνα σπιτιού. Με απλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Τα γλυκά έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη, μη υδρογονωμένα φυτικά βούτυρα για την ελαχιστοποίηση των Τράνς Λιπαρών για λιγότερη χοληστερίνη.


Δοκιμάστε τους φανταστικούς εκπληκτικούς κουρεμπιέδες τους και τα μελομακάρονά τους με την παραδοσιακή τους σπιτική γεύση και δεν θα χάσετε!


Τιμή: 18 € / κιλό


ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ



Η εταιρεία Παπασπύρου ήταν από την δεκαετία του ’50 έως εκείνη του ’70 συνώνυμη με το καλό παγωτό. Όλοι θυμούνται το περίφημο παρφέ κρέμα και σοκολάτα. Ήταν η πρώτη που εισήγαγε τα χάρτινα κυπελάκια με το ξύλινο κουταλάκι, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα . Κατά την επίσκεψή σας, πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε το ιταλικό τους πανετόνε!



Οι πεντανόστιμοι κουραμπιέδες και τα ανεπανάληπτα μελομακάρονα βρίσκονται τόσο σε κανονικό όσο και μίνι μέγεθος. Ιδιαίτερα ξεχωριστά είναι τα μελομακάρονα που φτιάχνονται με θυμαρίσιο μέλι από την Κάσσο, αλλά και οι κουραμπιέδες που είναι ζυμωμένοι στο χέρι με φρέσκο βούτυρο και αυγά.


Τιμή: 13 € / κιλό (κανονικό μέγεθος)



πηγή: eirinika.gr