Μια περίφηµη ραδιοφωνική παρέα, ο Γιάννης Παναγιωτάκης, ο Γιώργος Ζερβός και ο Άλκης Στεφάνου, έχει αναλάβει πλέον το ιστορικό µπαρ του πεζόδροµου της Δελφών.

Σε ένα νεοκλασικό του 1903, ο Ιπποπόταµος λειτουργεί από το 1978, σηµείο αναφοράς του κέντρου, ένα από τα πιο παλιά µπαρ της Αθήνας και ίσως το πιο παλιό ροκ.

Επιβίωσε, καθιερώθηκε, ταυτίστηκε µε εποχές και απέκτησε φανατικούς θαµώνες, γιατί σεβάστηκε και διατήρησε το χαρακτήρα και τη ροκ κουλτούρα του. Μακριά από στηµένους καθωσπρεπισµούς και µαζικές τάσεις, έχει γίνει στέκι ψαγµένου κοινού όλων των ηλικιών. Με αέρα ανανέωσης, πάντα όµως στην ίδια φιλοσοφία, µας υποδέχεται πλέον από το πρωί στον µοναδικό χώρο του, που τώρα είναι πιο χρωµατιστός, διατηρώντας την καλλιτεχνική πλευρά του. Τα δωµάτιά του είναι γεµάτα σινεφιλικές αναφορές άλλων εποχών, σπάνιες αφίσες και φωτογραφίες σε κάδρα -µια συλλογή 40 χρόνων- και ρετρό πινελιές.

Η εκπληκτική αυλή, τα τραπεζάκια στον πεζόδροµο, η σανγκρία-σήµα κατατεθέν (µε την επτασφράγιστη µυστική συνταγή), τα… διαχρονικά σουβέρ, που πλέον είναι τάση, η Μιράντα, µετά από 27 χρόνια ακόµα στο πόστο της στο µπαρ, και φυσικά οι καλύτερες µουσικές ροκ, φανκ, µπλουζ, σόουλ, τζαζ, από τους κατ’ εξοχήν γνώστες του είδους,… όλα επισφραγίζουν τη θρυλική πορεία του. Όσο για τις υπηρεσίες, είναι… απλώς κορυφαίες! Ποιοτικός καφές, ροφήµατα και ποτά αλλά και…διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr

 

loading...