«Διάσημα» γαλακτομπούρεκα στην πόλη υπάρχουν αρκετά αλλά κατά τη γνώμη μου κανένα -μα κανένα- δεν συγκρίνεται με αυτό του «Κούτρα»!

Το μικρό ζαχαροπλαστείο με ύφος αλλά και crowd που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες το συναντάς χαμηλά επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά το ύψος της Αγίας Παρασκευής κατεβαίνοντας προς Φάληρο, στη Νέα Σμύρνη. Η παράδοση και η εμπειρία του ανέρχονται από το 1958, έχοντας φανατικό κοινό από κάθε γωνιά της πόλης. Αν το επισκεφθείς μάλιστα κάποια ημέρα που συμπίπτει με γιορτή θα το εντοπίσεις ευκολότερα από τις ουρές που θα έχουν σχηματιστεί απέξω για να προμηθευτούν -τί άλλο;- το περίφημο και ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκό του!

Στο εκλεκτό έδεσμα κυριαρχεί εδώ η πλούσια κρέμα και η ευωδιαστή αίσθηση πορτοκαλιού που δένουν θαυμάσια με το τραγανό φύλλο καταλήγοντας σε ένα….διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr

loading...