Μια από τις πιο διαχρονικές και πάντοτε in περιοχές του κέντρου δεν θα μπορούσε να μην έχει ολόφρεσκα στέκια για το πάντοτε απαιτητικό κοινό της. To ΑthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τις αφίξεις που ήρθαν τους τελευταίους μήνες στο Κολωνάκι και όπως φαίνεται θα… μείνουν για καιρό!

Mayor

Όλα δείχνου ν ότι το ολοκαί νουριο all day resto bar Mayor (στο ex JK) δεν θα αργήσει να γίνει το απόλυτο κολωνακιώτικο meeting point! Από τις πιο πολυσυζητημένες downtown αφίξεις, έκανε την εμφάνισή του στα μέσα Απριλίου, με αυτό το cosmopolitan στυλ που αρμόζει σε μεγάλες μητροπόλεις! Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του, που ανέλαβε η Σμ_art architecture interiors construction.

mayor

Η classy αισθητική, με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν, οι κρυφοί φωτισμοί και τα «διαστημικά» φωτιστικά στην οροφή εντυπωσιάζουν, ενώ τα βλέμματα τραβάει αναπόφευκτα πάνω της η επιβλητική μπάρα, που δημιουργεί ένα glamour σκηνικό, ιδανικό τόσο για after office drinks όσο και για casual dining! Αναπάντεχη έκπληξη, δίχως άλλο, το καταπράσινο αίθριό του στο βάθος, σπάνιο για το Κολωνάκι, που έχει κερδίσει ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο! Όσον αφορά τη φιλοσοφία του, κάνει focus στην ποιότητα, τις άριστες πρώτες ύλες και το upscale service υπό την επίβλεψη του operation manager Κωνσταντίνου Κυριαζή.

mayor1

Chef and The Dog

Ποιος είπε ότι το hot dog είναι αποκλειστικά street food; Ακόμα κι αν αυτό πιστεύατε μέχρι τώρα, το ολοκαίνουριο Chef and The Dog (ιδέα του Παναγιώτη Χατζηθεοδώρου), που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές Απρίλη στη Λουκιανού, στο Κολωνάκι, ήρθε για να μας αλλάξει γνώμη. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το κλασικό, old fashioned street food. Εδώ το λαχταριστό hot dog, νέας γενιάς, βρήκε τον… chef του!

dog

Εκτός από το κλασικό λουκάνικο Φρανκφούρτης και Νυρεμβέργης, ανακαλύπτουμε εκδοχές με κοτόπουλο παναρισμένο με πάνκο (γιαπωνέζικη φρυγανιά), λεπτοκομμένο Flank steak και ψίχα… αστακού (ναι, καλά διαβάσατε!) που «αγκαλιάζονται» από αφράτα ψωμάκια (σε τρεις μοναδικές γεύσεις) και «ενισχύονται» με πολύ ιδιαίτερες fusion συνταγές και χειροποίητες σάλτσες.

dog1

Ζάχαρη & Αλάτι

Το αγαπημένο στέκι του καλλιτεχνικού κόσμου, Ζάχαρη & Αλάτι,  στεγάζεται σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό, μια μονοκατοικία του 1928, στο Κολωνάκι, στην πλαγιά του Λυκαβηττού, μέσα σε ένα καταπράσινο, δενδρόφυτο περιβάλλον, λιγότερο από 300 μέτρα από την είσοδο του Τελεφερίκ.

alati

Περνώντας το κατώφλι του, αρώματα από γιασεμιά που στολίζουν την αυλή του ξυπνούν μνήμες από καλοκαίρια της παλιάς Αθήνας και δημιουργούν ατμόσφαιρα ζεστασιάς μιας αρχοντικής κατοικίας με το πιάνο και την ξύλινη σκάλα, τις σάλες φαγητού και πάνω στο μπαρ και το αίθριο με τη ροτόντα.

alati1

Simul

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει αυτό το ολοκαίνουριο γαστρονομικό στέκι που έκανε την εμφάνισή του στο τέλος του χρόνου, εκτός πιάτσας, σε μια παλιά μονοκατοικία του 1932 στην Υψηλάντου (πίσω από τον «Ευαγγελισμό»), ένα βήμα από το Κολωνάκι. Ο χώρος, μικρός και προσεγμένος, χαρακτηρίζεται από ένα mix & match New York style αισθητικής με στοιχεία σκανδιναβικού μινιμαλισμού, που υπογράφει ο Δημήτρης Βαξεβανάκης.

simul

Όσο για τη μικροσκοπική, καταπράσινη αυλή του –όαση μακριά από την κίνηση και τον θόρυβο του κέντρου– αναδεικνύεται όσο καλοκαιριάζει το κατάλληλο μέρος για να απολαύσουμε τις ντελικάτες και ανάλαφρες συνταγές του chef Νίκου Θωμά, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εμπειρία σε μεγάλες κουζίνες (Cookoovaya, Μάνη Μάνη κ.ά.).

simul1

Άγιος

Η νέα καινοτόμα άφιξη στην καρδιά της Αθήνας, ιδανική για… νυχτερινές εξομολογήσεις! Σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό, ο Άγιος, σε χώρο πολύ ζεστό και φιλόξενο, έκανε την εμφάνισή του για να δώσει κάτι που έλειπε από τη νυχτερινή Αθήνα.

agios

Το χαρακτηριστικό του είναι η μουσική, καθώς παίζει αποκλειστικά και μόνο κλασικά, παλιά, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια πολύ γνωστών καλλιτεχνών, από λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο, τραγούδια διαχρονικά από τη δεκαετία του 1950 έως αυτήν του 1990 αλλά και το σήμερα.

agios1

Ένα στέκι για «ψαγμένους» που ξυπνά μνήμες, αισθήματα και βιώματα, φτιάχνει παρέες και από την άλλη συστήνει την κλασική ελληνική κουλτούρα στους επισκέπτες του.

agiow2

Izakaya 

Αν και στην καρδιά του Κολωνακίου, με το που μπαίνεις μέσα στην ολοκαίνουρια Izakaya (μετά το Nikkei, άλλη μια γαστρονομική έκπληξη από τον επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη) μεταφέρεσαι σε κάποιο sake bar στις γειτονιές του Τόκυο… «Φταίει» η διακόσμηση (άλλη μια πινελιά στην πόλη με την υπογραφή του Γ. Παντελούκα), με τις ιαπωνικές αφίσες, τα σιδερένια φωτιστικά -κλουβιά και την open kitchen που απονέουν μια urban, casual chic ατμόσφαιρα με ταξιδιάρικη διάθεση…

iza

Μικρός χώρος, μεζεμένος σε κάνει αμέσως να νιώσεις οικεία έτσι ώστε να επικεντρωθείς στην ουσία… Στο φαγητό, λοιπόν, ο chef Πολυχρόνης Δαμαλάς δίνει ρεσιτάλ κομψότητας και φίνων γεύσεων που αντανακλούν για άλλη μια φορά τον εξαιρετικό χειρισμό του στις ιαπωνικές τεχνικές με σαφή fusion στοιχεία!

iza1

 M8

Mπορεί το ιστορικό Πρυτανείον να έκλεισε όμως ο πεζόδρομος της‪ ‎Μηλιώνη‬ ανεβαίνει ξανά με νέες αφίξεις (Barallagi, Roxies κτλ) και ανακαινίσεις (όπως το κλασικό στέκι Charme de Pit) Όσο για το ολοκαίνουριο‪ ‎Μ8‬, είναι ο νέος λόγος για να έρθουμε μέχρι εδώ! Το Μ8 δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε και μας εκπλήσσει διαρκώς καθώς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του! Γήινες αποχρώσεις αλλά και μια νησιώτικη αύρα χαρακτηρίζουν το design, ενώ αναδεικνύεται σε ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Από νωρίς για πρωινά και χειροοποίητα cakes, το μεσημέρι είναι το κατάλληλο μέρος για ένα ελαφρύ lunch break, ενώ το βράδυ απολαμβάνουμε ένα δείπνο με πιάτα μεσογειακής κουζίνας! Στα συν η λίστα με τα κρασιά! Μια μικρή οάση στην καρδιά του ‪‎Κολωνακίου‬!

m1

Nikkei

To δίδυμο Γιάννης Μωράκης και Γιώργος Μελισσάρης φαίνεται πως κατάφερε γι ακόμη μια φορά να κάνει… αισθητή την παρουσία του. Αυτή τη φορά με το νέο του «χτύπημα» που ακούει στο όνομα Nikkei.

m11

Το bar restaurant αποτελεί δίχως αμφιβολία μια από τι πιο δυνατές αφίξεις στο κομμάτι της γεύσης της πόλης, ενώ μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που κάνουν λόγο για τη γαστρονομική άφιξη της σεζόν.

m2

Εμείς το επισκεφτήκαμε και σας γράφουμε τις εντυπώσεις μας. Αρχικά, σε προϊδεάζει αρκετά ευχάριστα ο χώρος: Λιτές ως επί το πλείστον γραμμές, έθνικ πινελιές διάσπαρτες παντού, ευχάριστη μπάρα, ζεστό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα και όσο… κολωνακιώτικο πρέπει.

m3

Abovo

Πρόκειται δίχως αμφιβολία για τη… γαστρονομική μετακόμιση της σεζόν: Το βραβευμένο εστιατόριο Abovo αποχαιρέτησε οριστικά τα βόρεια προάστια και πλέον το συναντάς στην Τσακάλωφ και το Κολωνάκι.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου λοιπόν ο -βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ- Μιχάλης Νουρλόγλου παίζει σε… διπλό ταμπλό εντός κουζίνας: δυο ξεχωριστές κουζίνες, που  ακολουθούν πιστά τις αρχές του εστιατορίου δηλαδή το πάθος για καλό φαγητό, την αγάπη και την εκτίμηση των πρώτων υλών, την απόλαυση που αναζητά ο κάθε λογής γευσιγνώστης.  Κάτι που έρχεται να δέσει με το γεγονός πως το Abovo βρίσκεται πλέον στην πιο «ώριμη» περίοδό του στη σκηνή γεύσης της πόλης.

ab

Στη μεγάλη σάλα με την ανοικτή κουζίνα αλλά και το ευρύχωρο πατάρι με το μπαρ θα εισέλθεις σε ένα περιβάλλον που μεταμορφώνεται στο πέρασμα της ημέρας, καθώς το φυσικό φως του αιθρίου “σβήνει” και τα φώτα χαμηλώνουν, και η all day χαλαρή αίσθηση, δίνει τη θέση της στην σχεδόν αισθησιακή ατμόσφαιρα του Abovo. Την επιμέλεια του χώρου είχε η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καψάλη.

ab1

 

athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ της AEGEAN για Ελλάδα από 19€!!!

5 προορισμοί για να αποδράσετε χωρίς αυτοκίνητο!

Ένας μαγευτικός καλοκαιρινός προορισμός 2,5 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα

Tα καλύτερα μας σήμερα:

Αδημοσίευτο βίντεο: Ο Παντελίδης ερμηνεύει με την κιθάρα του το τραγούδι που έγραψε λίγο πριν πεθάνει

Επίθεση της Μαρίας Μπακοδήμου στη Νωαίνα: «Η άλλη η ξεδιάντροπη πήγε και…» (VIDEO)

Δεν έχει ξαναγίνει! Πήραν τηλέφωνο τον Βερύκιο και έβαλε ανοιχτή ακρόαση! Δεν φαντάζεστε ποια ήταν και τι του έλεγε!

loading...