Σπονδή 

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Τ. 210 7564021, www.spondi.gr

Το βραβευµένο µε 2 αστέρια Michelin εστιατόριο και µέλος των «Grandes Τables du Monde» είναι εδώ και χρόνια σηµείο αναφοράς όχι µόνο για την πόλη αλλά και για τη χώρα. Υψηλή αισθητική, κοµψότητα, αυθεντικότητα και γαστρονοµικά αριστουργήµατα που ισορροπούν ανάµεσα στην κλασική και τη µοντέρνα γαλλική κουζίνα, µε την καθοδήγηση του µεγάλου chef Michel Del Burgo και τις µοναδικές ικανότητες του Άγγελου Λάντου, κρατούν τη Σπονδή στην κορυφή. Από €69. Καθηµερινά 20:00-00:00.

Kiku

Δηµοκρίτου 12, Κολωνάκι, Τ. 210 3647033, Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6776759, Ορφέως 2, Βουλιαγµένη,

Τ. 210 3647033, Cavo Tagoo, Μύκονος, Τ. 22890 20200, www.athenskiku.com

Το Kiku, µε 22 χρόνια εµπειρίας, είναι το πρώτο αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο της πόλης, µε πολύ υψηλά standards στη γεύση, το service και το περιβάλλον. Οι χώροι, µινιµαλιστικού ύφους και electric χαρακτήρα, που ανταποκρίνονται πλήρως στην ιαπωνική φιλοσοφία, είναι επιµέλειας της interior designer Σίσσυς Φειδά. Την επιτυχία του Kiku εξασφαλίζει, φυσικά, το µενού του εξαιρετικού Χρόνη Δαµαλά, που στο πλευρό του έχει τον Ιάπωνα sushi chef Shoji Morito, ενώ ασύγκριτη είναι και η executive cocktail κάρτα του Βασίλη Ρούσσου. Με τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα, το Kiku –υπό τις οδηγίες του γενικού manager Νίκου Βαρθολοµαίου– καθιερώνει την υψηλή γαστριµαργική κουλτούρα, ενώ έχει κατακτήσει την εµπιστοσύνη κάθε κοσµοπολίτη γευσιγνώστη και έχει ταυτιστεί µε την αυθεντική τέχνη του sushi, µε αποτέλεσµα να θεωρείται το «blue chip» των ιαπωνικών της Αθήνας. Από €60. Καθηµερινά, 19:00-01:00.

Cookoovaya wise cuisine

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια, T. 210 7235005

Από τα πιο πολυσυζητηµένα εστιατόρια της πόλης, αν και µετρά µόλις 1 χρόνο στην αθηναϊκή γαστρονοµική σκηνή, είναι αποτέλεσµα της σύµπραξης 5 µεγάλων chefs (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής). Τα τραπέζια πλαισιώνουν το σηµείο αναφοράς του χώρου, την ανοιχτή κουζίνα µε τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο, τη στιγµή που το µενού παρουσιάζει εκλεκτά πιάτα ελληνικής κουζίνας µε αναφορές στην αγροτική αλλά και αστική παράδοση, στα οποία ένας ώριµος ουρανίσκος θα βρει την ουσία των αισθήσεων και τη «σοφή» ελληνική κουζίνα, όπως χαρακτηριστικά αυτοπροσδιορίζεται το µενού του. Από €30. Καθηµερινά (εκτός Δευτ.) 13:00-01:00

Χύτρα 

Λ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση), Τ. 210 3316767, www.hytra.gr

Υψηλή, avant garde, κοµψή ελληνική κουζίνα, µε τον Τάσο Μαντή πλέον στο τιµόνι – µετά την εµπειρία του ως sous chef στο κορυφαίο 3άστερο εστιατόριο του Βελγίου Hof Van Cleve, διαδέχτηκε στη Χύτρα τον εξαιρετικό Νίκο Καραθάνο. Έµπνευση, τεχνικές και γεύσεις άλλου επιπέδου, σε ένα µενού που ανανεώνει τη γαστρονοµική πρόταση του εστιατορίου, ενώ συνυπάρχει µε παλιότερα εµβληµατικά πιάτα. Μια κατασκευή από γυαλί και ξύλο το χωρίζει σε δύο µέρη, µε το δεύτερο, όπως προδίδει και το όνοµά του, Hytra Απλά, να παρουσιάζει, υπό τις οδηγίες του Χρύσανθου Καραµολέγκου, ένα µενού απλό και µοντέρνο, που…διαβάστε την συνέχεια στο Youweekly.gr

loading...