Μετά τα αφιερώματα για τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι, το Κολωνάκι και τηνΠλατεία Αγίας Ειρήνης, ήρθε η σειρά να σας παρουσιάσουμε τα… πέριξ του ιστορικού κέντρου. Έτσι, επιλέξαμε 17 μαγαζιά που πραγματικά αξίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Από τους Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου, Γιώργο Παπαχατζή, Μπάμπη Δούκα / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, αρχείο

Πλατεία Καρύτση / Παλιά Βουλή 

Ανεβαίνοντας τη Σταδίου και στρίβοντας δεξιά στη Χρήστου Λαδά,… συναντάµε την Πλατεία Καρύτση, µια δυναµική «πιάτσα» του κέντρου της Αθήνας. Το σκηνικό είναι πραγµατικά ελκυστικό: η µικρή πλατεΐτσα, τα παλιά γραφεία των εφηµερίδων του συγκροτήµατος Λαµπράκη, το Θέατρο Μουσούρη, ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός», η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση (ή Καρύκη) –το όνοµα είναι παλιάς αθηναϊκής οικογένειας, µε απαρχές στο Βυζάντιο–, λίγο πιο πέρα η Παλιά Βουλή…

Αυτή η γωνιά, που νωρίς µοιάζει µε «όαση» µέσα στην, ασφυκτική πολλές φορές, κίνηση του κέντρου, µόλις πέσει… το σκοτάδι µεταβάλλεται σε hot spot του αθηναϊκού nightlife, καθώς συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα cafes και bars, κατά κανόνα µικρά, αλλά πολύ ιδιαίτερα, µε έντονη προσωπικότητα, καθώς και κάποια εστιατόρια. Ιδανικό σηµείο για ποτό µέχρι αργά, πάντα µε συνοδεία καλές µουσικές,… για κοινό συνήθως πιο απαιτητικό αλλά και εναλλακτικό!

Δείτε ακόμη: Budoo: Το κρυμμένο εξωτικό μυστικό της Λέκκα!

Οδός Κολοκοτρώνη

Από τις πιο πολύβουες πιάτσες του κέντρου, η οδός Κολοκοτρώνη (παράλληλη µε τον πεζόδροµο της Ερµού) κατάφερε µέσα σε λίγα χρόνια να µετατραπεί από έναν δρόµο µε εµπορικά καταστήµατα (και µάλιστα όχι και τόσο πολυσύχναστα) στο απόλυτο σηµείο διασκέδασης. Τα δεκάδες µπαράκια που… “ξεπήδησαν” το ένα µετά το άλλο την κατατάσσουν πλέον σε µια από τις top επιλογές και το εναλλακτικό της στυλ έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες! Casual ύφος, rock, jazz, funk και indie µουσικές επιλογές, εκθεσιακοί χώροι και όµορφος, κεφάτος κόσµος ανακηρύσσουν την Κολοκοτρώνη σε έναν δρόµο στην καρδιά της Αθήνας που… δεν κοιµάται ποτέ!

ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA

Κολοκοτρώνη 57, Τ. 211 4053733, www.boozecooperativa.com

Στο πολυώροφο ατµοσφαιρικό νεοκλασικό της Κολοκοτρώνη λειτουργεί από το 1989 ο πρώτος εναλλακτικός, καλλιτεχνικός συνασπισµός της Αθήνας. Ένας ζωντανός χώρος συνάντησης, τέχνης και δηµιουργίας, ένας τόπος εφαρµοσµένης αισθητικής, όπου η µουσική, η συναναστροφή, το διαφορετικό, βρίσκουν το ιδανικό περιβάλλον. Φιλοξενεί παραστάσεις και performances, συναυλίες, σεµινάρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, lives, ενώ στο χώρο του cafe ψυχαγωγούµαστε µε δραστηριότητες όπως το σκάκι και επιτραπέζια παιχνίδια. Το ισόγειο και το πατάρι είναι γκαλερί, ενώ ο 1ος όροφος, εκτός από τα δρώµενα σε καθηµερινή βάση, Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί ως bar-club. Καθηµερινά 11:00-03:00.

LA VIE EN ROCK

Koλοκοτρώνη 11 (πίσω από την Παλιά Βουλή), Τ. 210 3229452

Η ροκ δεν είναι µόνο µουσική αλλά και φιλοσοφία ζωής! Αυτό το attitude υποστηρίζει εδώ και 4 χρόνια το La Vie En Rock στην Κολοκοτρώνη. Σε αυτή την αυθεντική ροκ… «γειτονιά», χωρισµένη σε 3 επίπεδα, αφίσες µε ροκ σταρ «ντύνουν» τους τοίχους. Στο lounge, που κινείται σε χαλαρό mood, θα απολαύσουµε από νωρίς καλό καφέ, ροφήµατα και snacks, ενώ το βράδυ θα επιστρέψουµε για µπύρα και ποτό από την ενηµερωµένη κάβα, µε το ξύλινο µπαρ και τα πάσο στην ατµοσφαιρική στοά να µονοπωλούν το ενδιαφέρον! Η µουσική καλύπτει όλο το φάσµα της ροκ, µε guest Djs από τον νούµερο ένα ροκ σταθµό της πόλης, τον Rock fm, να αναλαµβάνουν πολλά βράδια τα decks, ενώ τις Κυριακές ακούµε και ελληνικές µπάντες! Όσο για την επιτυχία του, οφείλεται στη δεµένη οµάδα και την προσωπική επαφή των εµπνευστών, Δηµήτρη και Κωνσταντίνας. Μη χάσετε το «Make my day», καθηµερινά µέχρι τις 20:00 (ποτό και cocktails €5), αλλά και τα θεµατικά parties! Καθηµερινά 10:00-όσο πάει.

42

Κολοκοτρώνη 3, M. 6948 242455

Στον αριθµό 3 της Κολοκοτρώνη, ένα classic bar «κρυµµένο» από τη ζωηρή περαντζάδα της επιβάλλεται µε την αυστηρά classic προσωπικότητά του στο σύγχρονο γίγνεσθαι της διασκέδασης. Η έντονη παρουσία ξύλου χαρίζει ένα βρετανικό touch,… τα υποδειγµατικά cocktails που ετοιµάζουν –θεαµατικά– οι έµπειροι barmen «πλαγιάζουν» δίπλα σε ταιριαστά συνοδευτικά, οι θαµώνες  χαλαρώνουν στο πελώριο µπαρ και έξω στα τραπέζια κι έτσι τα βράδια κυλούν όµορφα εδώ στο κέντρο µε τους ήχους funky, jazz και soul µουσικής. Κυρ.-Τετ. 09:00-02:00, Πέµ. 09:00-03:00, Παρ.-Σάβ. 09:00-04:00.

ΒΑRTESERA

Κολοκοτρώνη 25, Τ. 210 3229805

Βar για ευνόητους λόγους, art γιατί φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώµενα, sera λόγω του υπέροχου αίθριου και tesera από τους 4 ιδιοκτήτες του (τον Χρήστο, την Ιόλη, τον Πάνο και την Κατερίνα). Bartesera δηλαδή! Έτσι κάπως η άλλοτε ερειπωµένη εµπορική στοά του 1937 στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη, Λέκκα και Πραξιτέλους έδωσε πριν από 10 χρόνια τη θέση της σε έναν ιδιαίτερο πολυχώρο, µε πολλαπλές µορφές ψυχαγωγίας, που προσελκύει ένα mix & match κοινό. Σαν µια µικρή όαση µέσα στο πολύβουο κέντρο διακρίνεται το σκεπασµένο αίθριο (το καλοκαίρι µάλιστα ανοίγει), ιδανικό για καφέ και χαλαρή επικοινωνία. Από εκεί έχουµε οπτική, µέσα από τις τζαµαρίες, και στα άλλα δύο επίπεδα, τον κεντρικό χώρο του bar, αλλά και την gallery, όπου οργανώνονται συστηµατικά εκθέσεις νέων καλλιτεχνών. Δευτ.-Σάβ. 8:00-όσο πάει & Κυρ. από τις 12:00.

HARVEST

Αιόλου 64 & Ευριπίδου, Τ. 213 0252284

Σε ένα διατηρητέο τριώροφο κτήριο, στο ιστορικό κέντρο, δίπλα στην Καπνικαρέα, που ανακατασκευάστηκε εκ θεµελίων το  2011, αυτό το bar theatre είναι ένας από τους δηµοφιλέστερους πολυχώρους τέχνης και διασκέδασης της πόλης. Διαθέτει µουσική σκηνή, bar, θεάτρο και φουαγέ, ενώ φιλοξενεί πολλές εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε ένα ατµοσφαιρικό περιβάλλον που παραπέµπει σε σκηνικό θεάτρου! Καθηµερινά µετά τις 20:00.

Δείτε ακόμη: Ένα μικροσκοπικό vintage bistrot σκορπά νόστιμες στιγμές στο ιστορικό κέντρο!

FAUST

Καλαµιώτου 11 & Αθηναϊδος, Τ. 210 3234095, www.faust.gr

Σε ένα διατηρητέο τριώροφο κτήριο, στο ιστορικό κέντρο, δίπλα στην Καπνικαρέα, που ανακατασκευάστηκε εκ θεµελίων το  2011, αυτό το bar theatre είναι ένας από τους δηµοφιλέστερους πολυχώρους τέχνης και διασκέδασης της πόλης. Διαθέτει µουσική σκηνή, bar, θεάτρο και φουαγέ, ενώ φιλοξενεί πολλές εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε ένα ατµοσφαιρικό περιβάλλον που παραπέµπει σε σκηνικό θεάτρου! Καθηµερινά µετά τις 20:00.

HOMY

Θησέως 18, Αθήνα, Τ. 211 2145234
Μια τόσο ξεχωριστή όσο και… οικεία πρόταση στον πεζόδροµο της Θησέως, σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Homy, ένα µπαρ σαν σπίτι, αποτελεί ενταγµένο µέλος της εκεί «πιάτσας», προσφέροντας όµως παράλληλα κάτι εντελώς διαφορετικό. Αποπνέει ένα καλοκαιρινό feeling, ταυτόχρονα όµως είναι ιδανικό για κάθε εποχή… Τον χειµώνα ο cozy χώρος προσφέρει ζεστασιά, ενώ όταν ο καιρός ανοίγει, οι µαξιλάρες, τα τραπεζάκια και τα φαναράκια σε όλο τον πεζόδροµο δίνουν ένα νησιώτικο touch. Η ανεπιτήδευτη και παρεΐστικη ατµόσφαιρα και η αίσθηση σπιτιού, όπως άλλωστε προδίδει και το όνοµά του, το design µε πέτρα και ξύλο, ο ατµοσφαιρικός φωτισµός, το µικρό πατάρι, αρκετά vintage στοιχεία και η handmade αισθητική το µετατρέπουν σε «καταφύγιο» µέσα στο πολύβουο κέντρο, την ίδια στιγµή που µοιάζει βγαλµένο από άλλη εποχή, µε πολλά από τα στοιχεία του να επιβεβαιώνουν τον νοσταλγικό αυτό χαρακτήρα. Αν σε αυτό το περιβάλλον προσθέσουµε τον ποιοτικό καφέ, τα εκλεκτά ροφήµατα, τα διάφορα spirits –µε την εξαιρετική κάρτα cocktails να έχει εξέχουσα θέση– και φυσικά τη µουσική, από acid jazz και swing µέχρι reggae, καταλαβαίνουµε γιατί το Homy, εκτός από εντυπώσεις, κερδίζει συνεχώς θαµώνες! Tip: Υπάρχει breakfast αλλά και κάτι να τσιµπήσετε. Καθηµερινά 10:00-όσο πάει.

ΠΡΙΖΑ

Xρ. Λαδά 1, Τ. 210 3244101, www.stinpriza.gr

Mικροσκοπικό cafι bar στην καρδιά της Πλατείας Καρύτση, µε τζαµαρίες και θέα στην περαντζάδα. Εδώ και 10 χρόνια έχει γίνει αγαπηµένο στέκι από το πρωί για καφέ, ενώ πολύ δυνατό είναι το bar του το βράδυ, µε ιδιαίτερη λίστα σε ψαγµένα house cocktails. Η µουσική κινείται κυρίως σε rock, indie, alternative, electronic και funky ρυθµούς. Kαθηµερινά από τις 08:00.

ΤΟΥ CAFE

Πλ. Καρύτση 10, Τ. 210 3311555

Όσο µικρό είναι στα τετραγωνικά του τόσο µεγάλη είναι η αδυναµία που τρέφουν σε αυτό οι «εραστές» του. Σηµείο αναφοράς στην πολύβουη Πλατεία Καρύτση, το Toy έχει ιδιαίτερη «πέραση» στο δηµοσιογραφικό και σινεφίλ κοινό, ενώ αποτελεί για τον καθένα ιδανική επιλογή για να απολαύσει καφέ, ροφήµατα όπως τσάι και ειδικά σοκολάτα, αλλά και ένα ποτήρι κρασί ή ιδιαίτερα cocktails. Δευτ.-Παρ. από τις 16:00, Σάβ. & Κυρ. από τις 17:00.

BLACK DUCK

Χρ. Λαδά 9Α, Τ. 210 3234760, www.blackduck.gr

Από τους πρώτους πολυχώρους της πόλης, που έκανε εντύπωση τόσο µε την προσεγµένη του διακόσµηση, µε την υπογραφή του σκηνογράφου Guy Στεφάνου, όσο και για τις µοναδικές εµπειρίες αισθητικής, ψυχαγωγίας και γαστρονοµίας που µας προσφέρει, καθώς συνδυάζει έναν εξαιρετικό πολυεπίπεδο χώρο (gallery, cafι, bar, εστιατόριο), ενώ φιλοξενεί διάφορα events (εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, lives, θεατρικές παραστάσεις αλλά και Dj sets). Δευτ.- Σάβ. 09:00-όσο πάει & Κυρ. 17:00-01:00.

IL CONSIGLIERE

Ανθίµου Γαζή 15, Τ. 213 0312614- 15

Μια από τις πιο φρέσκες αφίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Καρύτση, που κάνει όµως τη διαφορά, καθώς θυµίζει retro γαλλικό bistro του Marais! Αυθεντική ξύλινη µπάρα, vintage αντικείµενα, αντικέ έπιπλα και jazz µουσική άλλων δεκαετιών, ενώ δεν λείπουν και κάποιες εξαιρετικές προτάσεις σε ιταλικά –και όχι µόνο– snacks για να συνοδεύσετε το ποτό, το κρασί ή το cocktail σας. Στα συν τα σαλονάκια µε τα άνετα φερ φορζέ στην πλακόστρωτη αυλή, ακριβώς απέναντι. Καθηµερινά από τις 11:00.

THE GIN JOINT

Χρ. Λαδά 1, Τ. 210 3218646, www.jinjoint.gr

Ένα αυθεντικό bar που µας µεταφέρει στην Αµερική της ποτοαπαγόρευσης… Ένα αντιπροσωπευτικό αφιέρωµα στην εποχή, που εκφράζεται µέσα από κάθε στοιχείο του The Gin Joint, τη φιλοσοφία, το όνοµα, το design, τη µουσική και, φυσικά, τα ποτά αλλά και τα vintage cocktails! Πρωταγωνιστεί, ασφαλώς, το τζιν –µε 59 (!) ετικέτες, εκ των οποίων κάποιες premium, που δεν θα βρείτε αλλού–, ενώ η µουσική κινείται σε ανάλογο ύφος, µε jazz, swing και άλλους ήχους που µας ταξιδεύουν νοσταλγικά στις δεκαετίες ‘20 και ‘30… Καθηµερινά 11:00-03:00.

PAIRIDAEZA

Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, Τ. 210 3210233

Αν ψάχνετε τον… παράδεισο, όλοι οι δρόµοι της πόλης οδηγούν στο Pairidaeza (αυτό σηµαίνει το όνοµά του στα φαρσί, την περσική γλώσσα). Στεγασµένο σε ένα ιστορικό κτήριο του 1862, που φιλοξενούσε τη θρυλική Λέσχη Παρνασσός, το παλαιότερο bar της Πλατείας Καρύτση χαρακτηρίζεται από vintage αισθητική, παριζιάνικο νοσταλγικό ύφος και ψαγµένα «µαύρα» ακούσµατα… O χώρος είναι µικρός αλλά πολύ ζεστός και ιδιαίτερος, µε το ξύλινο κλασικό bar να µονοπωλεί τα βλέµµατα! Έκπληξη αποτελεί και το πατάρι, που αν και αποµονωµένο από το υπόλοιπο bar, κρυφοκοιτάζει µέσα από τις τζαµαρίες την κίνηση σε αυτή την ατµοσφαιρική urban αθηναϊκή γειτονιά. Εκτός από καφέ, κρασί και µια ενηµερωµένη λίστα από premium ποτά και classic cocktails, οι θαµώνες, που στην πλειονότητά τους είναι 30+, αρέσκονται σε µια προσεγµένη ποικιλία finger food µε τις γευστικές προτάσεις του Στέφανου Μόσχου, όπως µπρουσκέτες, σπιτικές πίτες, τάρτες, σαλάτες αλλά και πιάτα ηµέρας που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους! Iδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η µουσική, µε διαφορετικούς Djs να εναλλάσσονται καθηµερινά, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν από τις jazz, funk και soul αναφορές. Στα συν οι happy hours από τις 16:00-20:00 και τα επιτυχηµένα parties ανά τακτά χρονικά διαστήµατα! Καθηµερινά από τις 10:00-όσο πάει.

SIX D.O.G.S

Αβραµιώτου 6-8, Τ. 210 3210510, www.sixdogs.gr

Ένα πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, µακριά από τη mainstream φιλοσοφία, µας υποδέχεται από νωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ µε πληθώρα events και εκδηλώσεων. Οι υπηρεσίες του, τα θεατρικά δρώµενα, τα Dj sets, η ενηµερωµένη µπάρα, το Gig Space για τις συναυλίες και τα club nights, η ατµόσφαιρα και φυσικά η πολυεπίπεδη αυλή του, το έχουν καταστήσει αγαπηµένο meeting point. Καθηµερινά 10:00-όσο πάει.

DRUNK SINATRA

Θησέως 16, Σύνταγµα, Τ. 210 3313733

Toν Μάιο του 1962, ο Φράνκι επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Ελλάδα, οι κοµψευόµενοι Αθηναίοι αγόραζαν κοσµήµατα για τις αγαπηµένες τους από τους φηµισµένους αργυροχρυσοχόους της οδού Θησέως και στα ρετιρέ των πέριξ δρόµων άνθιζε η δανέζικη διακόσµηση. Τον Μάιο του 2012, ακριβώς µισό αιώνα µετά, όλα και όλοι οι παραπάνω πρωταγωνιστές συναντήθηκαν σχεδόν συνωµοτικά για να ορίσουν τις νέες συντεταγµένες του ιστορικού κέντρου… Και κάπως έτσι, πριν από σχεδόν τρία χρόνια, στη γνωστή στοά της Θησέως –πεζόδροµο πια–, ο Φράνκι πέρασε να τα πιει και γύρω του µαζεύτηκαν τόσοι κι άλλοι τόσοι, που κατάφεραν κι έφτιαξαν σε χρόνο µηδέν µια γιγαντιαία συγκέντρωση αγάπης. Κάθε µέρα. Κάθε ώρα… Η ιστορία του Drunk Sinatra είναι αυτή πάνω κάτω: Χωρίς πολλά λόγια, αφού υπερτερούν οι αισθήσεις όταν θέλεις να πεις κάτι γι’ αυτό. Όσοι έχετε περάσει από κει, καταλαβαίνετε το λόγο. Μπορείς να πεις µόνο για όσα βλέπουν τα µάτια: Ένα χώρο υπέρτατου γούστου, όπου το vintage δεν είναι vintage αλλά νέα πρόταση αισθητικής, µε φωτισµό σοφά µελετηµένο για να φωτίζει –έκπληξη!– συναισθήµατα κι αντικείµενα που σε κάνουν να ανοίξεις συρταράκια µε παλιές κυριακάτικες οικογενειακές στιγµές στο µυαλό σου. Κι ύστερα είναι και τα cocktails που δεν θα βρεις κάπου αλλού κι οι µουσικές που –και να µη θες– θα σε κάνουν να ψιθυρίσεις όσα λόγια ξέρεις. Μάλλον όλα.
Αλλά είπαµε: Δεν είναι λόγια το Drunk Sinatra, είναι φανερό ότι είναι αγάπη. Κι επειδή ούτε η αγάπη µετριέται, ας µιλήσουµε µε αριθµούς για κάποια πράγµατα σαν κι αυτά:

24/5/2012 Ο Φράνκι κάλεσε –από τη γιγαντιαία αφίσα της εισόδου– τους πρώτους φίλους του στο Drunk Sinatra.

50.453 likes έχει η επίσηµη σελίδα στο facebook, αριθµός εντυπωσιακός για µπαρ – και όχι µόνο για τα ελληνικά δεδοµένα.

7.174 check in –επίσης εντυπωσιακός αριθµός– έχει σηµειώσει στο foursquare και (µετέπειτα) στο Swarm.

4.500 κριτικές έχει λάβει στα social media, µε υψηλότατο µέσο όρο.

8+8 unique cocktails, που δεν θα βρείτε αλλού, έχουν δηµιουργήσει οι bartenders, µε επιπλέον έκπληξη τα παλαιωµένα Negroni σε περιορισµένο αριθµό φιαλών.

Καθηµερινά 10:00-04:00 (Παρ.-Σάβ. 10:00-06:00)

BARLEY CARGO

Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα, Τ. 210 323 0445

Το κοινό πάθος δύο φίλων, του Mr Barley και του Mr Cargo, να χαράξουν ένα νέο µονοπάτι στο χώρο της µπύρας, οδήγησε το 2012 στη δηµιουργία του Barley Cargo. Φανταστείτε έναν µεγάλο χώρο µε industrial πινελιές, µεγάλες τζαµαρίες που βλέπουν στην περαντζάδα της Κολοκοτρώνη –που δεν κοιµάται ποτέ–, µια πελώρια µπάρα και µακρόστενα τραπέζια µε πάγκους,… όπου Έλληνες και ξένοι, σε ανέµελες after office ή after shopping συναντήσεις έχουν να επιλέξουν ανάµεσα σε 60 µπύρες ελληνικών µικροζυθοποιείων, αλλά και 220 διεθνείς –που σύντοµα θα φτάσουν τις 300–, ανάµεσά τους σπάνιες ετικέτες από Τσεχία, Γερµανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α., φρέσκες, µοναστηριακές ή µοναστηριακού τύπου, χωρίς αλκοόλ, καθώς και 10 draft. Οι ψυκτικοί θάλαµοι κάτω από την µπάρα, έτσι ώστε να διατηρείται ολόφρεσκια η draft µπύρα, τα 16 λαχταριστά συνοδευτικά, από φρέσκα µανιτάρια µέχρι κότσι, η υπηρεσία “κάβας”, που σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε κάθε µπύρα για το σπίτι, οι οικονοµικές τιµές, όλα µαζί δίνουν την απάντηση γιατί το Barley Cargo αποτελεί talk of the town.

REHAB 

Θησέως 16,  T. 210 3211434

Στον μικρό αλλά διόλου ήσυχο δρόμο της Θησέως, στο κέντρο, ένα ακόμη barάκι έρχεται να κάνει το δικό του θόρυβο. Μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής και πρόκειται για το μικρό αδερφάκι -αλλά και γείτονα- του πολυσυζητημένου Drunk Sinatra. Το Rehab λοιπόν μπήκε στη ζωή μας εδώ και λίγα 24ωρα και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.Eξωτικές πινελιές και vintage λεπτομέρειες, ένα μεγάλο ενυδρείο πάνω από το bar και χρώματα. Πολλά χρώματα. Όλα αυτά συνθέτουν το ντεκόρ, σε μια ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να αισθανθείς αλλόκοτα όμορφα. Περνώντας σε ένα… βαρύ χαρτί του Rehab : Εντός της μπάρας θα συναντήσεις τοΑλέξανδρο Γκικόπουλο, ενδεχομένως τον πιο φιλόξενο και κεφάτο bartender της πόλης. Θα σου σερβίρει κάποιο από τα θαυμάσια και -όπως πάντα παιχνιδιάρικα- cocktails της λίστας του, με το ρούμι να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη: Νέο bar στο κέντρο της πόλης: Μια… καμηλοπάρδαλη κάνει τη διαφορά στην Πραξιτέλους!

Δείτε ακόμη: Σε ένα νεοκλασικό του 1903 στο Κολωνάκι θα βρεις το πιο ιστορικό rock bar της Αθήνας!

loading...