Με θέα το απέραντο ελληνικό γαλάζιο και συντροφιά τα έθιμα και τις παραδόσεις των ντόπιων κατοίκων. περάστε ένα αξέχαστο Πάσχα σε έναν από αυτούς τους 9 καταπληκτικούς ελληνικούς προορισμούς!

Σίφνος
Το νησί που υποκλίθηκε ο Independent, για την πλούσια παράδοση στη γαστρονομία.

Τα ασβεστωμένα σπιτάκια, τα γραφικά ξωκλήσια και τα λιθόστρωτα σοκάκια της Σίφνου συνθέτουν το γνωστό κυκλαδίτικο μοτίβο, στο οποίο κάθε χρόνο αναβιώνουν έθιμα και τελετουργίες που έχουν καθιερωθεί εδώ κι αιώνες.

Ωστόσο, η γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ ξεχωρίζει για τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη. «Δεν γίνεται Πάσχα χωρίς τη μυρωδιά του μαστέλου, λένε οι κάτοικοι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο(κατσίκι ή αρνί μαγειρεμένο σε πύλινο σκεύος, σε ξυλόφουρνο, με κρασί και άνηθο).

Μεγάλη Εβδομάδα

Στο τέλος της Σαρακοστής όλοι δοκιμάζουν την κυκλαδίτικη ρεβιθάδα.

Κυριακή του Πάσχα

Εκτός από το Κάψιμο του Ιούδα, που συμβαίνει και σε άλλα νησιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Σίφνου αναλαμβάνει την αναβίωση δύο εθίμων, με θέμα το ζευγάρωμα. Τα «τσούνια» και η «κουνίστρα» έδιναν τη δυνατότητα στους νέους του νησιού να έρθουν σε επαφή και να αναταλλάξουν ερωτικά μηνύματα με έμμετρο στίχο.

Πάτμος…Διαβάστε τη συνέχεια στο travelstyle.gr

 

 

loading...