Ανακάλυψα, αν και σχεδόν έναν.. αιώνα μετά, το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα! Κρύβει μια τεράστια ιστορία…

Το ότι βρίσκεται εδώ από το 1920, το ότι πλέον το έχει αναλάβει με σεβασμό η τρίτη γενιά, και το γεγονός ότι παρόλο που έχει γράψει μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Πειραιά, παραμένει ταπεινό και συνεχίζει να εξελίσσεται… αθόρυβα (με διθυραμβικές κριτικές), ΜΟΝΟ σεβασμό μας προκαλεί! Κρυμμένος στην ήσυχη γειτονιά της Αγ. Σοφίας, ο Βασίλαινας εντυπωσιάζει με την επιβλητική κλασική του σάλα, που μπορεί ελάχιστα να θυμίζει εκείνη την παραδοσιακή μπακαλοταβέρνα που ο κος Θανάσης ανέδειξε στο πιο κοσμικό στέκι της εποχής, όμως καταφέρνει να μας ταξιδέψει με χρονομηχανή (αξίζει να ξεφυλίσσετε το ρετρό λεύκωμα)!

Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον εγγονό του κου Θανάση ο οποίος δεν έχει…Διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr

loading...