Ένα πανέμορφο εξωτικό νησί έχει βάλει στόχο να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών. Τι λέτε θα τα καταφέρει;

Το Κράτος του Κουρασάο είναι νησιωτική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Αποτελείται από το ομώνυμο νησί Κουρασάο και την ακατοίκητη νησίδα Κλάιν Κουρασάο.

Το ιστορικό κέντρο του Βίλλεμσταντ, της πρωτεύουσας του Κουρασάο, χωρίζεται σε δύο τμήματα, την Πούντα, η οποία δημιουργήθηκε το 1634 όταν οι Ολλανδοί κατέλαβαν το νησί από τους Ισπανούς και την Οστρομπάντα, που ιδρύθηκε το 1707 και θεωρείται το πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Δείτε ακόμη:  Συγκαταλέγεται στι 8 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, αλλά αν αρπάξεις βότσαλο θα πληρώσεις τεράστιο πρόστιμο! Ποια παραλία είναι;

Μεταξύ των δύο αυτών τμημάτων υπάρχει ο κολπίσκος της Αγίας Άννας, που σχηματίζει ένα φυσικό λιμάνι με το όνομα «Schottegat». Τα δύο τμήματα της πόλης ενώνονται με πλωτή γέφυρα που φέρει το όνομα της Βασίλισσας Έμμας και κατασκευάστηκε το 1888, ενώ σύνδεση υπάρχει και μέσω μιας άλλης, νεότερης γέφυρας (του 1967) που φέρει το όνομα της ΒασίλισσαςΤζουλιάνας.

Η πόλη περιέχει μια σειρά από κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής, επηρεασμένα από το ολλανδικό στυλ. Το κέντρο της πόλης, με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του και την όμορφη είσοδο λιμανιού, έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πόλη εξυπηρετείται επίσης από το διεθνές αεροδρόμιο Hato International Airport.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Εθνικό Πάρκο Christoffel…Διαβάστε τη συνέχεια στο travelstyle.gr

Δείτε ακόμη: TOP: 3 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να περάσεις ένα αξέχαστο Πάσχα!

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ