Οι καλά ψαγμένοι ταξιδιώτες γνωρίζουν τις ομορφιές του νησιού, που φέτος το καλοκαίρι διανύει μια από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους όλων των εποχών.

Ο λόγος για τη Θάσο, που -όπως όλα δείχνουν- έχει εξασφαλίσει τουριστική πληρότητα, που αγγίζει το 100% σε ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπά τουριστικά καταλύματα, εξαιτίας των προσιτών τιμών, που σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες παροχές καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό για απολαυστικές διακοπες.

Όπως επισημαίνει, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, «ανέκαθεν ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Θάσου. Ιδιαίτερα φέτος, όμως, τα νέα είναι πολύ καλά, καθώς η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100% με την μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν κατά κύριο λόγο οι ξένοι τουρίστες. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πώς θα καταφέρουμε να παρατείνουμε την τουριστική περίοδο φτάνοντάς την, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου που είναι το ιδανικότερο. Στο τελευταίο συμβάλουν, όχι μόνο οι καιρικές συνθήκες, που σίγουρα επηρεάζουν, αλλά και η επικρατούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, οπότε ανάλογα διαμορφώνεται και η ψυχολογία των τουριστών, ελλήνων και ξένων».

Ο κ. Παρασχούδης τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια το τουριστικό προϊόν του νησιού έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, όπως επίσης, και οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Ωστόσο, οι τιμές κρατούνται σε χαμηλά επίπεδα, ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και σε σύγκριση με ό,τι ισχύει σε άλλα νησιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, «γιατί μόνο έτσι μπορούμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί». «Ωστόσο», σημειώνει, «πρέπει να αναλογιστεί κάποιος πόσο υψηλή φορολογία καταβάλει ο έλληνας τουριστικός επιχειρηματίας και πόσο μεγάλα είναι τα δικά του έξοδα, συγκριτικά με έναν που διατηρεί μια ξενοδοχειακή μονάδα στην Ισπανία ή την Ιταλία, ώστε να αντιληφθεί το περιθώριο κέρδους που έχουμε εμείς».

Το νησί της Θάσου διαθέτει συνολικά 10.000 κλίνες σε ξενοδοχεία, 20.000 κλίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και περίπου 5.000 κλίνες σε αυτόνομες κατοικίες. Κάθε νέα επένδυση, λοιπόν, που υλοποιείται στο νησί είναι σημαντική και στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Έτσι, οι δυο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων που λειτούργησαν φέτος στην Θάσο έγιναν δεκτές μάλλον με ικανοποίηση, καθώς, όπως επισημαίνεται, συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, κυρίως όμως, των υψηλών εισοδημάτων.

Παραδοσιακά τη Θάσο επισκέπτονται τουρίστες από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ιδιαίτερα φέτος μεγάλη αύξηση υπήρξε από την Πολωνία. Το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου επιλέγουν, επίσης, για τις διακοπές τους Βούλγαροι, Ρουμάνοι, αλλά και οι Τούρκοι, που προέρχονται κυρίως από την Κωνσταντινούπολη.

travelstyle.gr

 

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Κίμωλος: Μια ασημένια πινελιά στο Αιγαίο! (PHOTOS)

Τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος!Ένας μαγικός προορισμός κάπου στα Δωδεκάνησα! (video)

H νέα ΠΡΟΣΦΟΡΑ της RYANAIR σπάει ταμεία!!!Ισχύει μόνο για 3 ημέρες!!!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Δύσκολες ώρες για γνωστή παρουσιάστρια! Διέρρεσε απαγορευμένο βίντεο και φωτογραφίες της!

Στην παραλία μετά την περιπέτεια υγείας η Νανά Καραγιάννη! Δείτε την με μαγιό να κάνει ηλιοθεραπεία…

Θρήνος! Έφυγε από τη ζωή γνωστός ηθοποιός!

loading...