Ίσως δεν είναι επακριβώς οι ακτογραμμές που θα περιμέναμε στην κορυφαία δεκάδα -ή ίσως όχι όλες- αλλά οι παρακάτω δέκα είναι οι καλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο, σύμφωνα με μια… μαθηματική εξίσωση.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ντουμπάι, στη δεύτερη το Μπλάκπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου και στην τρίτη ο Κόλπος του Μεξικού.

Ντουμπάι
Όπως εξηγεί η Daily Mail, οι δεκάδα καταρτίστηκε ανάλογα με την καθαρότητα του ορίζοντα, το χρώμα της θάλασσας, την ποιότητα της άμμου, την καθαριότητα, τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, την ποιότητα του αέρα και τις καιρικές συνθήκες.

Ηνωμένο Βασίλειο
Επικεφαλής της μελέτης, που έγινε για λογαριασμό της Royal Caribbean, ήταν ο ψυχολόγος Dr David Holmes, ο οποίος διαμόρφωσε μια μαθηματική εξίσωση σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί «επιστημονικά» ποια ακτή είναι η πιο ελκυστική.

Cape Cod
Στη διαδικασία αυτή βοήθησε και η 24χρονη Λονδρέζα vlogger Laila Swann.

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται το Cape Cod στις ΗΠΑ και στην πέμπτη το Inchydoney στην Ιρλανδία.

Inchydoney
Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Twelve Apostles στην Αυστραλία, το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, το Cavelossim στην Ινδία, το Krabi στην Ταϊλάνδη και το Whitehaven Beach και πάλι στην Australia.

Twelve Apostles
«Παρότι η εξίσωση δεν μπορεί να λάβει υπόψη τα πάντα, το τοπ τεν ελπίζουμε να βοηθήσει τους παραθεριστές να αναγνωρίσουν τις ακτές που είναι, επιστημονικά τουλάχιστον, οι καλύτερες. Όλες οι χώρες έχουν ωραίες και άσχημες ακτές, κάποιες όμως είναι εκθαμβωτικά όμορφες και η ομορφιά τους συνδυάζεται και με πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Dr Holmes.

Εκπρόσωπος της Royal Caribbean ανέφερε πως πολλοί πελάτες επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι τις κρουαζιέρες τους ανάλογα με τις ακτές που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οπότε η αναζήτηση των καλύτερων θα βοηθήσει στη διαδικασία της τελικής επιλογής.

Πηγή:athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Πλημμύρισε το διαδίκτυο! Η απογοήτευση και τα σχόλια όλο νόημα για το διαζύγιο Λιάγκα-Σκορδά

Τους έδωσε στεγνά! Η αποκάλυψη της Γερμανού για το διαζύγιο Λιάγκα-Σκορδά: «Για να μην σας κοροϊδεύουμε η αλήθεια είναι πως…» (Βίντεο)

Έτσι έφτασαν στο χωρισμό Λιάγκας-Σκορδά! Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του διαζυγίου τους

loading...