Αρτζεντιέρα, που σημαίνει «Ασημένια γη» την ονόμασαν οι Βενετοί τον Μεσαίωνα, λόγω του χρώματος των βράχων της που ασημίζουν όταν πέφτουν πάνω τους οι ακτίνες του ήλιου..

Ας γνωρίσουμε την πανέμορφη Κίμωλο!

Στο νησί υπάρχει ένα μοναδικό Χωριό, που είναι χτισμένο στο ύψωμα πάνω από το λιμανάκι της Ψάθης. Στην κορυφή του χωριού δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο. Αποτελείται από τους οικισμούς, το Μέσα Κάστρο και Έξω Κάστρο, αναλόγως της θέσης τους.

Στο Μέσα Κάστρο σώζεται η αρχαιότερη εκκλησία του νησιού, η Γέννηση του Χριστού, που σύμφωνα με επιγραφή κτίσθηκε το 1592. Στο Μέσα Κάστρο θα δείτε και τις λεγόμενες κεντρικές εισόδους στο κάστρο, που έχουν μορφή στοάς και φέρουν οικόσημα της εποχής….

Σήμα κατατεθέν της Κιμώλου είναι το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι που συγκροτείται από 70 είδη πετρωμάτων. Αυτό το σπάνιο φυσικό μνημείο, το οποίο έχει ενταχτεί στον Ατλαντα Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου, βρίσκεται στα δυτικά του υψώματος του Σκλάβου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου!

Η Κίμωλος προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από παραλίες. Τα Πράσα είναι αναμφισβήτητα από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, καθώς η λευκή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα εξωτικό τοπίο. Στις θαλάσσιες σπηλιές της ακτής κάτω από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Μονάχους- Μονάχους!

Εκτός από τα εξωτικά Πράσα, δημοφιλείς παραλίες είναι η Αλυκή, το Καλαμίτσι και η Μπονάτσα από την άλλη πλευρά του νησιού, ενώ πιο άγριες είναι τα Μοναστήρια και το Σούφι. Οι βόρειες ακτές του νησιού φιλοξενούν ένα ακόμη φυσικό αξιοθέατο, που αποτελείται από μια σειρά σπηλαίων με μεγαλύτερο αυτό της Βρωμολίμνης, που παραμένει ανεξερεύνητο γιατί το εσωτερικό τμήμα του κατακλύζεται συνήθως από νερό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καΐκι από την Ψάθη είτε με γαϊδουράκι από τη Χώρα.

Πηγή:travelstyle.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος!Ένας μαγικός προορισμός κάπου στα Δωδεκάνησα! (video)

H νέα ΠΡΟΣΦΟΡΑ της RYANAIR σπάει ταμεία!!!Ισχύει μόνο για 3 ημέρες!!!

4 Κοντινοί & φθηνοί προορισμοί για το τριήμερο!!!(photos)

Τα καλύτερά μας σήμερα

Κι όμως! 8+1 τρόποι για να δείχνεις πιο ψηλή με τα σωστά ρούχα

Καρδιοπάθειες: Τα «ύπουλα» συμπτώματα που αγνοείτε αλλά κρύβουν κινδύνους

Είναι οριστικό! Αυτοί είναι οι συνεργάτες που θα πλαισιώσουν τη Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου

loading...