Στην Ανδαλουσία, την νότια επαρχία της Ισπανίας, το ποσοστό της ανεργίας είναι 37%, όχι όμως και στην μικρή πόλη της επαρχίας, την Μαριναλέντα. Με πληθυσμό 2.645 κατοίκους, η πόλη βρίσκεται στην γραφική κοιλάδα Campiña και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, ελαιώνες και «χρυσαφένιες» εκτάσεις με σιτάρι.

Δείτε ακόμη: Η ομορφιά της παγωμένης Παταγονίας…θα σε μαγέψει!!! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην Μαριναλέντα δεν υπάρχει εγκληματικότητα και όλοι οι κάτοικοι εργάζονται, μέσω του γεωργικού συνεταιρισμού που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και αμείβονται με 1.200 ευρώ τον μήνα. Όσο για την στέγασή τους και αυτή έχει λυθεί. Με απόφαση του δραστήριου δημάρχου, Juan Manuel Sánchez Gordillo, του επονομαζόμενου και «Ρομπέν των Δασών», ο δήμος αναλαμβάνει να παράσχει εργάτες και υλικά σε κάθε δημότη που επιθυμεί να κτίσει ένα σπίτι και εκείνος καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα στο δήμο το ποσόν των 15 ευρώ!

Ενώ στην Ανδαλουσία υπάρχουν 690.000 άδεια σπίτια, εξαιτίας των κατασχέσεων, μετά την οικονομική κρίση του 2008, οι κάτοικοι στην Μαριναλέντα έχουν εξασφαλίσει στέγη και εργασία χάρη στον δήμαρχο, που διοικεί την πόλη σταθερά από το 1979. Ο δήμαρχος πήρε το προσωνύμιο «Ρομπέν των Δασών», όταν τον περασμένο Αύγουστο ενθάρρυνε τις επιδρομές στα σούπερ μάρκετ και τότε, ελαιόλαδο, ρύζι και φασόλια, φορτώθηκαν σε κάρα και αυτοκίνητα, επειδή «το φαγητό είναι δικαίωμα», όπως ο ίδιος δήλωσε.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε: «Σε μία περιοχή όπου ένας στους τρεις δεν εργάζονται το επίτευγμα της Μαριναλέντα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Πρέπει να επανεξετάσουμε τις αξίες μας, τον καταναλωτισμό, την αξία που δίνουμε στα χρήματα, τον εγωισμό και τον ατομικισμό. Η Μαριναλέντα είναι ένα μικρό παράδειγμα και αυτή η εμπειρία θέλουμε να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε ακόμη: Το ταξίδι στη Σουηδία μέσα από ένα μαγευτικό βίντεο…!

loading...