Η Ειρήνη Νικολοπούλου μετρά τριάντα και πλέον χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ οι συνεντεύξεις της με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πλανήτη μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, κατατάσσοντάς την αυτόματα στις κορυφαίες γυναίκες της τηλεόρασης.

Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της, πάντα λάτρευε τις προκλήσεις και το ρίσκο και με προσωπικό κόστος πετύχαινε έναν-έναν τους στόχους που έθετε. Σήμερα βάζει τα δυνατά της -ως μικρή μαθήτρια- να κερδίσει τον κόσμο του διαδικτύου με το νέο επαγγελματικό της στοίχημα, το προσωπικό της site eirinika.gr.

Η κα Νικολοπούλου μίλησε στο YOU και στον Γιώργο Μπέζα για την καριέρα της αλλά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα που έχει δεχθεί.

Χρησιμοποιήσατε ποτέ τη γυναικεία γοητεία για να πετύχετε μια συνέντευξη;
Ναι!

Γιατί, πιστεύετε, ότι στην Ελλάδα δεν σας δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα έπρεπε;
Εγώ ήμουν καλή στο να πάρω ωραίες συνεντεύξεις, δεν ήξερα, όμως, καθόλου το star system. Ίσως και να με φοβόντουσαν, γιατί πιστεύω ότι είχα μια δύναμη που ήταν διαφορετική από κάποιων άλλων της εποχής. Εγώ έκανα διαφορετικά πράγματα, διεθνή και τέτοια, που δεν αφορούσαν πολλούς. Στη ουσία ήμουν ακίνδυνη! Γιατί εκείνο που έφερνε το σταριλίκι στα χρόνια όπου ήμουν εγώ στο προσκήνιο ήταν ή να κάνεις καλές εκπομπές lifestyle -που εγώ, όμως, δεν μπορούσα να τις κάνω- ή συνεντεύξεις με τους Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο δεν ήταν για μένα η ελληνική πολιτική ελκυστική, όσο σνομπ κι αν ακούγετε αυτό.

Δεν είστε καλή στις δημόσιες σχέσεις;
Άλλο δημόσιες σχέσεις κι άλλο να πρέπει να είσαι »ιντριγκαδόρος». Για να παραμένεις και να είσαι μπροστά χρειαζόταν και “γλείψιμο”, στο οποίο δεν είμαι καθόλου καλή! Έχανες πολύ την ουσία για να είσαι συνέχεια πρώτη.

Πισώπλατα “μαχαιρώματα” έχετε δεχτεί;
Πάρα πολλές φορές, άπειρα. Από άντρες περισσότερο. Για παράδειγμα, έχω ντυθεί, έχω φτιαχτεί, έχω ετοιμαστεί για να ξεκινήσει η βραδιά των Ευροεκλογών και δεν βγήκα ποτέ για να υποδεχτώ τους ξένους δημοσιογράφους με τους οποίους θα μιλούσα. Μάλλον o παρουσιαστής πίστευε πως αν έβγαινα εγώ και μιλούσα 3-4 γλώσσες και εκείνος καμία… θα χανόταν!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

 cover_you_104

loading...