Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Συνέντευξη στο Youweekly.gr παραχώρησε η ηθοποιός Άννα Μενενάκου, η οποία μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί, αλλά και για έναν θαυμαστή της που την τρομοκράτησε.

_DSC9963

Έχεις δουλέψει μέχρι και “υποδοχή” σε μαγαζί και όλα αυτά ενώ ήσουν γνωστή. Δεν ένιωσες ποτέ άσχημα;
Δεν με νοιάζει. Άσε που έχω πάρει και τα εύσημά μου γι’ αυτό. Δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο από τη δουλειά μου, αλλά αν χρειάζεται το κάνω, δεν ντρέπομαι! Έχω διαλέξει πώς θέλω να ζήσω. Για να μην αναγκαστώ να γυρίσω στο πατρικό μου, για να μην κάνω έναν γάμο που δεν θέλω, για να μην είμαι με έναν άντρα που δεν είμαι ερωτευμένη, για να μην ζητάω δανεικά… δουλεύω.
Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;
Προφανώς. Το θέμα είναι μέχρι πού θα το επιτρέψεις εσύ… Είναι προσβλητικό και ανήθικο να το κάνεις σ’ έναν άνθρωπο που έρχεται να ζητήσει δουλειά ή που τον φώναξες για να τον προσλάβεις. Δεν είναι αντρίκιο, είναι κομπλεξικό!

Δείτε ακόμη: Δήλωση – σοκ! Η πιο σέξι Ελληνίδα ηθοποιός και η…αλλαγή φύλλου!
Έφυγες ή αντέδρασες άσχημα;
Δεν αντιδρώ ποτέ άσχημα, εκτός κι αν γίνει κάποιος πολύ χυδαίος. Λέω “ευχαριστώ πολύ, δεν ενδιαφέρομαι. Να ‘στε καλά, γεια σας”. Τίποτε άλλο. Επίσης δεν επιδιώκω λύση, γιατί δεν θέλω να δουλεύω με τέτοιους ανθρώπους.
Το τελευταίο διάστημα η σεξουαλική παρενόχληση γίνεται και μέσα από τα social media. Σου έχει συμβεί;
Φωτογραφίες με ακατάλληλο υλικό δεν έχω δεχτεί, αλλά έχω πάρει μηνύματα που έλεγαν “τι ωραία που παίζεις στο σίριαλ”, “είσαι όμορφη” ή “θα έρθω να σε βρω στο θέατρο”… Εκεί καταλαβαίνεις ότι ο άλλος δεν είναι καλά. Έχω μπλοκάρει ανθρώπους εξαιτίας αυτού.
Έχει έρθει κανείς από αυτούς στο θέατρο;
Από αυτούς όχι, αλλά έχουν έρθει άλλοι τους οποίους δεν ξέρω και είναι λίγο πιο… διαχυτικοί. Γι’ αυτό είμαι πάντα με συναδέλφους μαζί. Όταν, μάλιστα, έκανα το “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα”, μπήκε κάποιος και άρχισε να με αγκαλιάζει. Ευτυχώς ήμουν με μια φίλη μου μαζί, η οποία ήταν στην τουαλέτα του καμαρινιού, και βγήκε γρήγορα όταν κατάλαβε τι συμβαίνει. Εκεί τρομοκρατήθηκα!

Δείτε ακόμη: Θα μείνετε άφωνοι! Ποιος Έλληνας ηθοποιός κατηγορήθηκε πως είναι gay; Τι συνέβη;

Περισσότερα στο You που κυκλοφορεί:

YOU_143

loading...