Μια γυναίκα με πάθος για τη ζωή μάς ανοίγει την καρδιά της. Μέσα από το νέο της έρωτα, τα βιβλία, ξεδιπλώνει νέες πτυχές του εαυτού της. Μας διηγείται ένα παραμύθι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, χωρίς πρίγκιπες, βασιλιάδες, glamour και δόξα αλλά με πολλή δουλειά, πάθος και αγωνία. Τα “Alter”, “Για μια υπέροχη ζωή”, “Ο Mακιαβέλι του έρωτα” και “Η τέχνη της χαράς” αποτελούν τα “παιδιά” της και μας μιλάει για αυτά, αποκλειστικά στο YOU.

_DSC8343

Η Κατερίνα Γιατζόγλου είναι χρόνια στα ΜΜΕ, από επαγγελματική διαστροφή, όπως λέει η ίδια. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση για δώδεκα συνεχή χρόνια και είναι το μοναδικό πρόσωπο που παραιτήθηκε από αυτή. Τα τελευταία χρόνια είναι σύμβουλος έκδοσης σε όμιλο εντύπων και portals. Είναι μητέρα τριών παιδιών, της Φράνσις, του Τόμι και του Δημήτρη, και έχει και μια εγγονούλα, που σε καμία περίπτωση δεν την αποκαλεί γιαγιά. Τα πάθη της είναι τρία: τα ταξίδια, η φωτογραφία και τα βιβλία. Το βιβλίο της “Ο Μακιαβέλι του έρωτα” αποτέλεσε το Νο1 Best Seller για το 2014.

Αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία όσα συμβαίνουν γύρω σας;
Ναι, πάντα είμαι αισιόδοξη. Δεν πιστεύω καν στην απαισιοδοξία!

Ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σας;
Δεν απαντώ σε προσωπικά ζητήματα, είναι αρχή μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά θα σου απαντήσω γενικά: πάντα πρέπει να υπάρχει ένας έρωτας στη ζωή του ανθρώπου.

Είστε ακόμη νέα και όμορφη· τρίτο γάμο θα κάνατε;
Ούτε καν!

Είστε από τις γυναίκες που έχουν βρεθεί πολλές φορές κάτω από τα φώτα των προβολέων, και χάρη στην εμφάνισή σας και εξαιτίας της έντονης ζωής σας. Έχετε κερδίσει ή έχετε χάσει από αυτό;
Δεν κερδίζεις κάτι, ίσα ίσα αυτό που χάνεις είναι πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζεις ότι κερδίζεις. Επειδή για πάρα πολλά χρόνια ήμουν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, μπορώ να σου πω ότι δεν πήγαινα καν στο περίπτερο, γιατί νόμιζες πως υπήρχαν περιοδικά που λεγόντουσαν “Κατερίνα”. Το σταμάτησα – γιατί αυτό το σταματάς και το ξεκινάς εσύ, όχι τα media, εξαρτάται από σένα και μόνο.

Εκτός απο πως media και “μπλέξατε” και με τη συγγραφή;
Το βιβλίο είναι μια άλλη δουλειά, μια άλλη ιστορία, ένα άλλο κεφάλαιο, που δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Η συγγραφική δουλειά είναι πολύ μοναχική και, πίστεψε με, δεν είναι καθόλου λαμπερή, είναι dark. Το υπόλοιπο κομμάτι, ό,τι έχει να κάνει με τα media, τη δημοσιογραφία κ.λπ., προς τα έξω φαντάζει λαμπερό, όμως δεν είναι.

_DSC8358

Ποιο κομμάτι θα επιλέγατε; Το πιο μοναχικό ή το πιο λαμπερό;
Όταν ξεκίνησα εγώ τη δημοσιογραφία, πριν από 10-15 χρόνια, δεν ήταν έτσι όπως είναι τώρα. Τα πράγματα αλλάζουν. Τώρα, αν έπρεπε να διαλέξω, εννοείται ότι θα προτιμούσα να γράφω μόνο βιβλία που είναι και το όνειρο της ζωής μου. H Ελλάδα, όμως, είναι μια χώρα που δεν έχει μεγάλο κοινό, είναι πολύ μικρό το ποσοστό που διαβάζει, άρα είναι αδύνατον να κάνεις μόνο αυτή τη δουλειά.

Ήσαστε σε δύσκολο χώρο… Πισώπλατα μαχαιρώματα έχετε δεχθεί;
Όχι ιδιαίτερα –σχεδόν καθόλου, θα έλεγα–, γιατί ήμουν πάντα το “καλό χαρτί”, όπου και να δούλευα. Δεν μαχαιρώνεις ποτέ το καλό σου χαρτί! Οπότε δεν είχα τέτοια θέματα. Δούλευα πάρα πολύ. Η δουλειά μου δεν ήταν να παρουσιάζω μόνο· όταν παρουσίαζα μια εκπομπή, η παραγωγή ήταν όλη δική μου.

Σας έχει λείψει η δόξα, το glamour αυτού του χώρου;
Καθόλου. Κατ’ αρχάς, έτσι φαντάζει. Από το τι φαίνεται μέχρι το τι πραγματικά είναι υπάρχει μεγάλο κενό. Ούτως ή άλλως, εγώ δεν περίμενα να μπω σε αυτόν το χώρο για να ζήσω την υποτιθέμενη δόξα. Η ζωή που έκανα πάντα ήταν πάρα πολύ καλή, οπότε δεν περίμενα να μπω για να πω “α, επιτέλους είμαι εδώ”. Είχα πάρα πολύ καλή “γείωση”, δεν μπήκα σε ένα χώρο και τρελάθηκα – γι’ αυτό και βγήκα πάρα πολύ γρήγορα και, μάλιστα, στο peak μου. Δοκίμασα και έκανα άλλα πράγματα, που ανέκαθεν ήθελα πάρα πολύ να κάνω.

_DSC8496

Φιλίες από το χώρο έχετε κρατήσει;
Φιλίες σε τέτοιους χώρους, όπου υπάρχει πολλή ματαιοδοξία, δεν υπάρχουν. Αλλά όσους φίλους έκανα μέσα από αυτή τη δουλειά τους έχω κρατήσει όλους. Δεν είναι πολλοί αλλά όσους έκανα τους κράτησα.

Ανταγωνισμό νιώσατε;
Όχι, δεν κολλάω σε τέτοια, γιατί αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να αισθάνεσαι ότι κάποιος θέλει να σε ανταγωνιστεί εγώ το βλέπω και για καλό, πότε δεν το είδα σαν πρόβλημα. Όταν αισθάνομαι ότι με ανταγωνίζονται, απλώς γίνομαι καλύτερη – μου αρέσει αυτό πάρα πολύ. Όταν οι πρωταθλητές πρέπει να σπάσουν ένα δικό τους ρεκόρ, τους βάζουν μπροστά τους λαγούς –κάποιους άλλους που τρέχουν– ώστε να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα. Κάπως έτσι το έβλεπα και εγώ.
Βγάλατε χρήματα από όλο αυτό και γενικά η σχέση σας με τα λεφτά είναι καλή;
Ναι , έβγαλα.Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα σπάταλη. Γενικά έχω το μικρόβιο του management στο αίμα μου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!!!

cover-119

loading...