Πως σχολίασε την πρόεδρο της Βουλής ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο «ΒΗΜΑgazino» έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης και μίλησε για την ελληνική χρεοκοπία, τις γυναίκες αλλά και την καριέρα του. Ανάμεσα σε άλλα, ο ηθοποιός σχολίασε και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα έδρανα της Βουλής κι όχι μόνο.

Είσαι άνθρωπος της ρήξης; Πιστεύεις ότι μια ρήξη, ένας μηδενισμός στην παρούσα φάση θα ήταν προς όφελος του λαού και των επόμενων γενιών;
Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος πνίγεται υποτίθεται ότι πρέπει να πέσεις μέσα να τον σώσεις. Στη δική μας περίπτωση ή σπρώχνουμε κάποιον άλλον να πέσει να τον σώσει ή πέφτουμε εμείς οι ίδιοι αν και δεν ξέρουμε κολύμπι. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Δεν ξέρουμε κολύμπι.
Yπάρχει κάτι που σε έχει ενοχλήσει σε επίπεδο συμπεριφοράς πολιτικών προσώπων; Ας πούμε η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένα πρόσωπο με το οποίο μπορεί να έχεις θυμώσει;
Όχι. Είμαι φαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Εχει στυλ και ύφος. Θα μου πεις με αυτά λύνονται τα προβλήματα; Οχι, υπάρχουν όμως κι άλλα. Υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν και υπάρχουν άλλα που δεν με ενοχλούν. Το χειρότερο είναι ότι με ενοχλεί η λογική τού «να, ορίστε, εδώ είμαστε για να κριθούμε όλοι, στη διαφάνεια», με αυτό που έγινε στην ΕΡΤ και στο Εθνικό Θέατρο και δεν μιλώ για τα πρόσωπα αλλά για τον τρόπο».

Νομίζεις ότι γίνεται στροφή στον πολιτισμό με τις αλλαγές στο Εθνικό Θέατρο και σε όλα τα υπόλοιπα;
Εγώ πιστεύω ότι οι θεσμοί και η πολιτεία πρέπει να λειτουργούν ενισχυτικά ως προς τον πολιτισμό. Πρέπει να αποφασίσουμε αν υπάρχει πολυφωνία ή όχι, αν κρινόμαστε όλοι ανά πάσα στιγμή για ό,τι κι αν κάνουμε ή όχι. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τον πολιτισμό. Είναι κάποιοι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, κάποιοι «σοφοί» που διεκδικούν το αδιαμφισβήτητο; Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Επειδή όπως αποκαλύφθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο πολιτισμός έχει λεφτά, εκεί παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.
Δηλαδή; Τι εννοείς;
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον πολιτισμό και είναι άνθρωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

vipnews.gr

loading...