Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Για το αν υπάρχει πιθανότητα να κατέβει στην πολιτική μίλησεδ ο Σάκης Ρουβάς στο περιοδικό «Crash» ενώ δεν δίστασε να απαντήσει στο τι θα ρωτούσε τον Τσίπρα.

 

«Θεωρώ πως αυτό που κάνουν οι πολιτικοί είναι να ακούγεται ο λόγος τους, να έχουν ένα βήμα, μέσα από το οποίο εκφράζουν την άποψή τους. Κάποιοι δε από αυτούς βρίσκονται στη θέση να παίρνουν και αποφάσεις. Στο πρώτο σκέλος, το να ακούγεται η άποψη μου, δεν υστερώ, με την έννοια ότι έχω βήμα μέσα από το οποίο μπορώ να την εκφράζω δημόσια!  Αποφάσεις βέβαια για τον τόπο μου δεν παίρνω…Αλλά από την άλλη και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι τις παίρνουν τελικά έτσι όπως είναι η κατάσταση. Τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο λαός βασισμένος σε αυτά που έχουν ήδη προαναγγείλει οι πολιτικοί και βλέπουμε ότι δεν ακολουθούνται. Οι πολιτικοί προαναγγέλλουν κάποιες θέσεις και μετά ακολουθούν, υιοθετούν τις τελείως αντίθετες. Άρα το συμβόλαιο αυτό που έχουν υπογράψει με τον λαό δεν ισχύει» δηλώνει ο Σάκης και προσθέτει:

«Το ταλέντο ενός πολιτικού που κάνει αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου η διαίσθηση και η αντίληψη του τι είναι η ανθρωπότητα. Αν μπορούσε κάποιος να διαισθανθεί, να κατανοήσει, να καταλάβει την ουσία της έννοιας αυτής, θα μπορούσε να κάνει την διαχείριση της κρίσης που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας. Εγώ δεν είμαι βέβαιος αν αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να ανταποκριθώ με επιτυχία σ΄αυτή την αποστολή», τονίζοντας  πως:

«Την πρόθεση την έχω, αλλά δεν επαρκούν οι καλές προθέσεις μας. Το ζητούμενο πρέπει να είναι οι πολιτικοί να κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από την πρόθεση. Για την ώρα αυτό που ήδη κάνω με καλύπτει πλήρως. Αν έρθει η στιγμή που θα αισθανθώ την ανάγκη να μπω σε αυτή την διαδικασία, θα το κάνω. Ξέρεις, έχει μεγάλη φθορά και ψυχική και σωματική και πνευματική όλο αυτό. Βεβαίως αποκομίζεις και τα ανάλογα οφέλη της διεύρυνσης του εαυτού σου εάν ασχοληθείς ενεργά και δίκαια με την πολιτική. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Όπως έχω ήδη πει, δεν υπάρχει κορυφή, δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Δεν φανταζόμουν όταν ήμουν 12 χρονών την μετέπειτα πορεία μου, ούτε ότι θα ερμηνεύσω τον Διόνυσο στα αρχαία θέατρα όλης της χώρας. Επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν θέλω να αποκλείω τίποτα. Αυτό όμως που θέλω σίγουρα είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός, σύμφωνα με το θέλημα του θεού. Ακούγεται ίσως κάπως αυτό που λέω, αλλά δίνει ένα νόημα υπαρξιακό. Τον Θεό όπως τον εννοεί ο καθένας, ασφαλώς. Αν αυτό με οδηγήσει κάποια στιγμή να εμπλακώ πιο ενεργά με την πολιτική, θα το κάνω, και εκεί ή θα βοηθήσω ή θα διδαχθώ δια της αποτυχίας μου. Σίγουρα αυτό θα κάνει καλό σε μένα, το ευτύχημα θα είναι να κάνει καλό και στο σύνολο».

Όσο τι θα ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα αν τον έβλεπε από κοντά αποκαλύπτει πως

Δεν θα του έλεγα… Θα τον ρωτούσα… Κατ΄αρχάς αν έχει υπαρξιακή συνείδηση. Τι θέλει από τη ζωή του. Αν είναι ευτυχισμένος ή όχι. Τι είναι αυτό που θα τον έκανε ευτυχισμένο, και αν θα γνώριζε τι είναι αυτό, αν ξέρει πώς να το πετύχει τελικά. Ακόμα, θα τον ρωτούσα “ξέρεις γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι;” Θα ήθελα να μάθω αν ο στόχος του ήταν να γίνει τελικά Πρωθυπουργός και αν τελικά η επίτευξη του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δίκαιο. Αυτή την κουβέντα θα ήθελα να κάνω μαζί του, θα είχε πολύ ενδιαφέρον».

Δείτε στο Youweekly.gr

Έκπληξη! Το αναπάντεχο δώρο που έλαβε η Σκορδά λίγο πριν το φινάλε του Πρωινού

Λιώσαμε! Η φωτογραφία του Λιάγκα μετά το τέλος της εκπομπής με τη Σκορδά και το γλυκό του μήνυμα

Χριστίνα Λαμπίρη: Μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για τους καβγάδες με τον σύζυγό της: «Δεν μπορούμε να…»

Τα καλύτερά μας σήμερα:

H δίαιτα της Δούκισσας Νομικού- Κάντε τη και δείτε άμεσα αποτελέσματα

Θες να βάψεις τα μαλλιά σου; Δες εδώ ποιο χρώμα σου ταιριάζει!

Αυτό δεν το περιμέναμε! Ο Ανδρέας Γεωργίου δημοσίευσε την πρώτη του γυμνή φωτογραφία

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ