Από το περιοδικό YOU και την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Στράτου Μαρκίδη “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός” και ενώ ο “Αριστείδης” των “Συμμαθητών” ετοιμάζεται να μπει σε νέες περιπέτειες, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλά για την απόφασή του να μην κάνει φέτος θέατρο μετά από 40 χρόνια -κι αυτό λόγω της σειράς του ΑΝΤ1-, για την άγνωστη ζωή του και τα παιδιά του, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να γίνουν ηθοποιοί…

IMG_7913

Ως πατέρας ανησυχείτε;
Βέβαια, έχω την αγωνία τι θα γίνει αύριο. Για την κόρη μου που σπουδάζει, τι θα κάνει, αν θα φύγει έξω αργότερα, αν θα βρει δουλειά τελειώνοντας, για τον γιο μου που είναι 12 χρόνων και πλησιάζει το Γυμνάσιο, τι θα κάνει; Γι’ αυτό το ερώτημα που μπορεί να έχω εγώ ή η κόρη μου όταν μου λέει “μπαμπά τι θα κάνω όταν τελειώσω”, δεν μπορώ να βρω τη λύση. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τα παιδιά μου.
Ακόμα και να φύγουν στο εξωτερικό;
Δεν πειράζει… Από το να έχω το παιδί δίπλα μου να μαζαρώνει, καλύτερα να πάρω εγώ το αεροπλάνο και να πάω να το δω ευτυχισμένο. Και μετά το παιδί μου να κάνει εδώ τι; Να κοιτάζει τα χαμένα χρόνια; Κάθε μέρα που περνάει, δεν ξαναπερνάει… Ο χρόνος είναι αδυσώπητος… Τρέχει… Δύο πράγματα δεν γυρνάνε πίσω: Τα νιάτα και το ποτάμι! Ή θα το εκμεταλλευτούν οι νέοι ή θα παραιτηθούμε και θα έχουμε μια χώρα των ΚΑΠΗ.
Θα θέλατε να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας;
Φυσικά όχι και δεν φταίει η κρίση, γιατί και τότε που βγήκα εγώ ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολύ λιγότερα θέατρα και όλα πολύ πιο σκληρά και ανταγωνισιτκά. Αλλά θα πω το εξής: “Γιατί να γίνουν ηθοποιοί τα παιδιά μου; Για να ψάχνουν δουλειά δύο φορές τον χρόνο;”… Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο. Υπάρχει ένα όνομα Μαυρόπουλος. Αν δεν μπορούν να είναι σαν τον πατέρα τους, γιατί να υπάρχει αυτό το φορτίο; Και επιπλέον όλες αυτές τις αγωνίες μου για τη δουλειά τις έχουν ζήσει τα παιδιά μου και έχουν καταλάβει ότι μόνο γι’ αυτήν τη δουλειά δεν είναι… Άλλωστε, στην Ελλάδα δεν εκτιμούν τους καλλιτέχνες, τους απαξιώνουν πολύ εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!!!

loading...