Το οξύ έμφραγμα του αδερφού της σιδηράς κυρίας της τηλεόρασης, την οδήγησε εσπευσμένα στην Λευκάδα.
Σύμφωνα με το Full Life, ο αδελφός της Έλλης Στάη,  Σπυρίδων Τσαρλαμπάς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Μητρόπολη Λευκάδος για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού.

stai23
Ο ιερός ναός οικοδομήθηκε το 1685, σε οικόπεδο κυριότητας του Ενετικού (τότε) Δημοσίου, το οποίο παραχώρησε με διαταγή του ο Ενετός αρχιστράτηγος Φραγκίσκος Μοροζίνης σε κατοίκους της τότε ανοικοδομούμενης πόλεως της Λευκάδας, με σκοπό να ανεγερθεί επ’ αυτού ναός για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών τους αναγκών.
Από νομικής πλευράς, από της ανεγέρσεως του ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα υπήρξε «ΚΤΗΤΟΡΙΚΟΣ». Τελευταίος κτήτορας ο πατέρας της Έλλης Σιάη, Μάρκος Τσαλαμπάς. Την ιδιοκτησία του ναού διεκδικεί μέχρι σήμερα ο αδερφός της Σπυρίδωνας Τσαρλαμπάς, ο οποίος εμποδίζει την πρόσβαση στην Μητρόπολη.
Στις 13 Μαλίου του 2010, η Ιερά Μητρόπόλη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Προποδικείου Λευκάδος κατά του Σπυρίδωνα Τσαρλαμπά, ζητώντας μεταξύ άλλων να αναγνωριστεί ότι ο εναγόμενος δεν έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας επί του ανωτέρου Ιερού Ναού και να επιτραπεί η πρόσβαση αυτής και των πιστών στον ναό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2000, λόγω μη συντήρησα του ναού, κατέρρευσε η στέγη, γεγονός που ανάγκασε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων να την ανακασκευάσει με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Λευκάδος, ο εναγόμενοι ενώ γνώριζε ότι ο πατέρας το υπήρξε μόνον κτήτωρ του ναού, προέβη αυθαιρέτως σε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, δηλώνοντας τον Ιερό Ναό ως ιδιοκτησία του, εμποδίζοντας κάθε ενέργεια αποκατάστασης του ναού.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Άλλαξε γούστα η Καινούργιου! Δείτε με ποιον ποδοσφαιριστή έχει σχέση!

Αυτή είναι η ψεύτικη showbiz! Δολοφόνος Σεργιανόπουλου: Γιατί τον σκότωσα…!

Για πρώτη φορά! Δείτε τις αδημοσίευτες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη από τον προσωπικό της φωτογράφο!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο! Δείτε το παλάτι του Πανταζή στη Βουλιαγμένη και θα πάθετε πλάκα

Τα πιο μοδάτα μπλουζάκια των Pull and Bear σε τιμές που δεν φαντάζεσαι! Μάθε πώς θα τα κάνεις δικά σου

Η θάλασσα σύμμαχος σου στην ευεξία- Πώς θα αδυνατίσεις δαμάζοντας τα κύματα

loading...