«Θυμάμαι πως όταν φέραμε στον κόσμο τον Στέφανο, μία εφημερίδα έγραφε πως “ο Γιάννης Βούρος έφερε στον κόσμο ένα τερατόμορφο πλάσμα. Πήρα λοιπόν τον Στέφανο και τον πήγα στα γραφεία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Ο Στέφανος εντωμεταξύ ήταν ένα κουκλί, ένας ξανθός άγγελος. Τον πήρα από το χέρι λοιπόν, βρήκα αυτούς που έγραψαν το δημοσίευμα και τους είπα “αυτό είναι το τερατόμορφο πλάσμα που λέγατε”. Toν φωτογράφισαν λοιπόν και μετά έγραψαν στην ίδια εφημερίδα ένα μεγάλο άρθρο, με καλά λόγια» είπε ο ηθοποιός.

«Έκανα όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανε ο κάθε πατέρας προκειμένου να σπουδάσει το παιδί του, αλλά από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε να χτυπήσω καμία πόρτα, ούτε και να πάρω κανένα τηλέφωνο. Το ποσοστό αναπηρίας που έχει ο Στέφανος, θα μπορούσε να του δώσει την δυνατότητα να προσληφθεί στο δημόσιο, να έχει αυτοκίνητο χωρίς δασμούς και πολλά άλλα. Ο Στέφανος όμως ποτέ δεν μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επί ίσοις όροις κινείται ως ενεργό ισότιμο κύτταρο αυτής της κοινωνίας», είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Βούρος σε συνέντευξη του…

_DSC1883Αυτή την φορά μέσα από το περιοδικό You ο ηθοποιός, Γιάννης Βούρος μιλάει για την διαφορετικότητα των παιδιών και την περιθωριοποίηση τους, με αφορμή τον γιο του, Στέφανο. Μία εξομολόγηση καρδιάς που συγκλονίζει: 

Ανέβασες “Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού” που είχες ανεβάσει και στο παρελθόν…
Ναι, το 2000-2002, δύο χρόνια συνεχόμενα sold out! Ερχόσουν για εισιτήριο και σου έλεγαν μετά από 3 μήνες. Φέτος πήγε μέτρια στην αρχή μετά καλά και μέτρια στο τέλος. Το μέτριο, βέβαια, στις εποχές μας είναι το ζητούμενο για να μη χυθεί αίμα! Να βγάλεις την χρονιά. Με ικανοποίησε για άλλη μία φορά ότι η παράσταση καταγράφτηκε στις 5 καλύτερες της Αθήνας και οι ερμηνείες όλων των συντελεστών ξεσήκωναν τους θεατές που με δάκρυα στα μάτια φώναζαν »Μπράβο».

Είσαι ευαισθητοποιημένος στο θέμα της διαφορετικότητας λόγω και του γιου σου, του Στέφανου;
Ναι είμαι σε ό,τι έχει σχέση με το διαφορετικό που όταν το αφήνουμε στο περιθώριο μπορεί και να με τρελάνει. Το διαφορετικό πρέπει η κοινωνία να το εντάξει στους κόλπους της και να το κάνει ενεργό και δραστήριο κύτταρο.

Γιατί πάντα κρατούσες μακριά την προσωπική σου ζωή από τα φώτα;
Δεν πούλησα την ιδιωτική μου ζωή γιατί δεν αφορά τον κόσμο. Τα καλλιτεχνικά είναι βιτρίνα, φαίνονται. Και η αποτυχία σου και η επιτυχία σου, όλα καταγράφονται. Πάντα φανέρωνα τις όποιες μου σχέσεις, τους όποιους μου γάμους, όχι όμως να φωνάξω δημοσιογράφους και φωτογράφους. Και τρεις γάμους έκανα και διαζύγια πήρα και »γέννησα». Με σεβάστηκε ο Τύπος, δεν με κυνήγησε αλλά τον σεβάστηκα κι εγώ. Όποτε μου ζητήθηκε συνέντευξη την έδωσα, όποτε μου είπαν θα θέλαμε να σε φωτογραφίσουμε το έκανα. Είχαμε μια τίμια σχέση…

Για περισσότερα νέα πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρία-Λουίζα Βούρου: «Έχω 3 μπαμπάδες και είμαι ευτυχισμένη!»

Ξετρελαθήκαμε! Ο Γιάννης Βαρδής ανέβασε την πρώτη φωτογραφία της κορούλας του!

Δύσκολες στιγμες για Ελληνίδα ηθοποιό! Έχασε τον πατέρα και την θεία της ανήμερα των γενεθλίων της!

loading...