Για πολύ καιρό ακόμα φαίνεται πως θα μας απασχολεί η περίπτωση του Παντελή Παντελίδη και ο τραγικός θάνατος που βρήκε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής.

Όπως μας παρουσιάζει το περιοδικό Ciao, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια αιφνίδια εξέλιξη που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα! Συγκεκριμένα μια επιστολή- έκθεση ενός νομικού, η οποία και δίνει νέα διάσταση στο μοιραίο δυστύχημα!

Όπως πρόκειται λοιπόν η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη καθώς και ο Αντώνης Ρέμος, που φέρεται ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, δεν πρόκειται να πάρουν ευρώ ως αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία αν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία!

Το Athensmagazine.gr σας παραθέτει την σχετική επιστολή:

«Ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο κυριότητας (του συναδέλφου του) Αντώνη Ρέμου προκάλεσε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Για το ατύχημα αυτό βγήκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλοί και εξέφρασαν απόψεις, οι οποίες, όμως, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Το ορθό νομικό σκέλος της υπόθεσης έχει ως εξής: Ο τραγουδιστής (εφόσον αποδειχτεί με δημόσιο έγγραφο ότι υπήρχε ποσότητα οινοπνεύματος στον οργανισμό του) πληροί την ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ εξαίρεση της ασφάλισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δικαιούχοι δεν αποζημιώνονται, καθ’ όσον η ένταση εξαίρεσης της ασφάλισης δεν μπορεί να προβληθεί κατά τρίτων (δηλαδή των δικαιούχων του). Μπορεί να προβληθεί (όπως ρητά ορίζει ο Νόμος) μόνον κατά του οδηγού (Παντελίδης) και κατά του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (Ρέμος). Έχουν υπάρξει δικηγόροι , οι οποί ΔΕΝ το γνώριζαν αυτό, με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να μην αποζημιωθούν, γιατί ο υπαίτιος οδηγός οδηγούσε υπό καθεστώς μέθης…».

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι οι εξαιρέσεις της ασφάλισης προκύπτουν μόνο:

– Αν υπάρχει μέθη στον οδηγό (η οποία μέθη να έχει αιτιώδη συνάφεια με το ατύχημα, δηλαδή η μέρη να συντέλεσε στο ατύχημα),

– Αν ο οδηγός δεν είχε αντίστοιχο δίπλωμα εν ισχύ (ανεξαρτήτως αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ή όχι, σημειουμένου ότι αν υπάρχει δίπλωμα, αλλά τούτο έχει λήξει είναι ένα ζήτημα για το οποίο τα δικαστήρια ΔΕΝ έχουν ενιαία κρίση) και τέλος

– Αν το όχημα χρησιμοποιείεται με σκοπό διαφορετικό από αυτόν που προορίζεται (δηλαδή να έχω ένα golf και να το χρησιμοποιώ για να μεταφέρω οικοσκευές σε μετακόμιση ή φρούτα για να τα πουλήσω σε αγορές).

Στην υπόθεση του Παντελίδη, λοιπόν, η ασφαλίζουσα το ζημιογόνο όχημα εταιρεία θα αποζημιώσει τις δύο επιβαίνουσες παθούσες και μετά θα αναζητήσει αυτού και τον οδηγό (ο οποίος δεδομένουν ότι απεβίωσε, θα υπεισέλθουν στην θέση του οι κληρονόμοι του, εφόσον αυτοί δεν έχουν κάνει αποποίηση της κληρονομιάς, λεπτομέρεια που όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ελέγχουν). Τα όσα κρίνει το δικαστήριο, θα θεωρηθούν ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, για τυχόν δεύτερη (ή και τρίτη) αγωγή της σοβαρότερα τραυματισμένης παθούσης, η οποία δεν αποκλείεται να ζητήσει μόνιμη αναπηρία (και κατά συνέπεια περιοδικές παροχές) εξαιτίας του ατυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης (Ρέμος) θα μπορούσε να είχε προβάλει έναν ισχυρισμό ότι δεν…διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα δάκρυα της Φρόσως Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη στην πρώτη τους συνάντηση!

Με οικονομική καταστροφή κινδυνεύει η οικογένεια Παντελίδη – Διαβάστε γιατί….

Η φωτογραφία της Πάολα από το μνήμα του Παντελίδη που έκανε όλο το Facebook να δακρύσει

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ