Από τον Γιώργο Πράτανο,

Δεν αισθάνεται σταρ, το αντίθετο, πολλές φορές προτιμά την αντίπερα όχθη, εκείνη του αντι-σταρ. Δεν προσπαθεί να λειαίνει «γωνίες», να είναι αρεστός, πιο πολύ ενδιαφέρεται να είναι σωστός, σύμφωνα με το δικό του αξιακό σύστημα. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι πατέρας της 3χρονης Ευαγγελίας, σύζυγος της Βάσως Λασκαράκη, οι ρόλοι του τόσο στη ζωή όσο και στην καριέρα του γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί, αλλά αυτό καθόλου δεν τον ενοχλεί, τουναντίον.

Το 2016 ήταν μια ακόμη γεμάτη χρονιά για εκείνον, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο στοίχημα τουAlpha, Έλα στη Θέση Μου, το Bachelor και το θεατρικό Βάφ’ τα Μαύρα. Το 2017 αναμένεται να κινηθεί με τους ίδιους εξαντλητικούς ρυθμούς.

Έχω δει πως στο Facebook κάνεις σχόλια για την πολιτική ζωή της χώρας. Παρακολουθείς στενά τις εξελίξεις;

Αναγκαστικά πρέπει να ενημερώνομαι για να έχω άποψη, γιατί πλέον έτσι όπως έχει εξελιχτεί όλο αυτό, πρέπει όλοι να γίνουμε πολιτικοί και λογιστές ταυτόχρονα. Αλλιώς δεν πρόκειται να τη βγάλεις καθαρή. Στόχος μου είναι, εκτός από το επάγγελμά μου –που δεν είναι ηθοποιός, αλλά να μαζεύω τιμολόγια–, να ενημερώνομαι για όσα πράγματα επηρεάζουν τη ζωή μου.

Είσαι αισιόδοξος; Θεωρείς πως οδηγούμαστε κάπου ή κινούμαστε στα χαμένα;

Στα χαμένα είμαστε και θα συνεχίσουμε έτσι για πολλά χρόνια. Δεν νομίζω να πάρουμε εύκολα μπροστά. Θυμάμαι την απορία που είχα από τη δεκαετία του ’90. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι συνέβαινε και όλοι είχαν καινούρια αυτοκίνητα. Στο χωριό (σ.σ. Κρυονέρι Μεσολογγίου), οι μεγάλοι σε ηλικία είχαν το ίδιο αυτοκίνητο δεκαεπτά χρόνια. Ξαφνικά, μια τετραμελής οικογένεια είχε τέσσερα. Κάτι δεν μου κολλούσε. Έβλεπα επίσης να χτίζονται πολυκατοικίες συνέχεια και αναρωτιόμουν «πόσα θα χτιστούν ακόμη;». Είναι λογικό να κορεστεί κάθε τομέας σε αυτή την κατηγορία. Απλά το μυαλό μου δεν το χωρούσε πως όλα αυτά γίνονταν χωρίς χρήματα. Θα νόμιζα μάλλον πως περνούσε κάθε Πρωτοχρονιά ο Αϊ-Βασίλης και μας έδινε λεφτά.

Είδα επίσης στο Facebook…

Πολύ Facebook βλέπεις.

Έπρεπε να ενημερωθώ. Είδα πως απάντησες και σε μια κριτική για τη σειρά Έλα Στη Θέση Μου. Αυτό το κάνεις όταν θεωρείς πως είναι άδικη η κριτική;

Όχι. Δεν απαντώ σε κριτικές. Καταρχάς, αυτό το άρθρο δεν ήταν καν κριτική. Ήταν ένα κείμενο γεμάτο εμπάθειες, με αδικαιολόγητο μένος. Δεν θα απαντήσω ποτέ σε μια κακή κριτική, επειδή απλά δεν μου αρέσει. Η κριτική για αυτό υπάρχει, είτε είναι αρεστή είτε όχι. Απλά επειδή διαθέτουμε μια πλούσια γλώσσα, μπορείς «να σφάξεις και με το βαμβάκι», δεν χρειάζεται να πάρεις μπαλτά, δεν έχει νόημα. Ενοχλήθηκα και από κάποιες κριτικές για το Bachelor. Δεν είπε κανείς πως γυρίσαμε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή τον Τιτανικό, ούτε καν το Hangover. Γυρίσαμε μια ταινία με υποπολλαπλάσια χρήματα από εκείνα που γυρίζουν στο εξωτερικό. Όταν γράφεις μια κριτική, δεν μπορεί να είσαι τόσο αφοριστικός. Από την ταινία αυτή πληρώθηκαν πενήντα οικογένειες. Δεν μπορεί να φτάνει η κριτική σε σημείο που να καθίσταται απαγορευτικό να γυριστεί ξανά οποιαδήποτε τέτοια ταινία. Μπορώ να πω την άποψή μου, αναφέροντας απλά τους λόγους. Αν όμως προτρέψω να μην πάνε να δούνε την ταινία, τότε ξεκινάει και η εμπάθεια. Εκτός κι αν κάνω κι εγώ λάθος.

Από τη στιγμή που η κριτική δημοσιεύεται, σημαίνει πως μπορεί με τη σειρά της να κριθεί.

Υπάρχουν πολλοί κριτικοί που γράφουν μια χαρά, είτε αυτό είναι αρνητικό είτε θετικό. Στους εμπαθείς κριτικούς θα ήθελα να υπενθυμίσω μια σκηνή από το Birdman (4 Όσκαρ, 2015) όπου ο πρωταγωνιστής συζητά με την κριτικό για ένα έργο που θα ανεβάσει και εκείνη του λέει «I amgonna kill your play» («Θα θάψω το θεατρικό σου»), ενώ δεν έχει ακόμη ανεβεί η παράσταση. Αυτό το διάλογο θα ήθελα να τον ποστάρω συνεχώς στο Facebook.

Peoplegreece.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Εκτός εαυτού η Αννίτα Πάνια: Ζήτησε φωνάζοντας να φύγει η καλεσμένη της!

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου;

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;