Το πένθος του είναι βαρύ. Έχασε το μεγάλο του στήριγμα, τον άνθρωπο με τον οποίο είχε “δεθεί” πάρα πολύ από πολύ μικρός, όταν εκείνος τα άφησε όλα για να τον μεγαλώσει. Ο Γιώργος Λιάγκας θρηνεί ακόμη τον χαμό του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αφού τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο παρουσιαστής δεν έκρυψε τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε και ότι ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον κράτησε όρθιο στη ζωή. Γεννήθηκε στον Κολωνό και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις 7 ετών. Αποκάλυψε ότι οι καβγάδες της εποχής εκείνης τον σημάδεψαν πολύ και τον έκαναν να υποσχεθεί στον εαυτό του ότι η δική του οικογένεια θα είναι δεμένη και δεν θα περάσουν τα παιδιά του το μαρτύριο που έζησε εκείνος.

Το πρώτο διάστημα μετά τον χωρισμό έμεινε με τη μητέρα του, στη συνέχεια όμως ακολούθησε οικειοθελώς τον πατέρα του. Επέλεξε να μείνει τελικά μαζί του. “Η μητέρα μου παντρεύτηκε κι έφυγε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Ψιλοχαθήκαμε, έκανε ακόμη ένα γάμο, ξαναχαθήκαμε, είχαμε μια πολύ περίεργη σχέση. Κάποια στιγμή ξαναβρεθήκαμε, μιλάμε τώρα, αλλά τίποτα το φοβερό”, έχει εξομολογηθεί ο Γιώργος Λιάγκας που ακόμη θυμάται τις τραγικές στιγμές την περίοδο του διαζυγίου των γονιών του. “Έχω κλάψει πολύ με το διαζύγιο των γονιών μου κι έχω μείνει και πάρα πολύ μόνος μου. Επειδή νόμιζα ότι φταίω εγώ που χώρισαν οι γονείς μου, δεν έβγαινα να παίξω με τα άλλα παιδιά. Καθόμουν στο παράθυρο του σπιτιού μου κι έβλεπα τα άλλα παιδάκια να παίζουν κι εγώ δεν έβγαινα να παίξω μαζί τους. Έκλαιγα πολύ τα πρώτα χρόνια”, παραδέχεται, αφού θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για ό,τι είχε συμβεί.

Η επιλογή να μείνει με τον πατέρα του ήταν συνειδητή και η αδυναμία που του είχε ήταν τεράστια. Ήταν εκείνος που τον στήριξε σε όλες τις στιγμές του για να κάνει τελικά τα όνειρά του πραγματικότητα. Στην αρχή ήθελε να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως δεν πέρασε στις εξετάσεις. Εκεί ήταν όμως ο πατέρας του για να του ανεβάσει το ηθικό και να κυνηγήσει τον άλλο στόχο του. Περνάει στο Πολυτεχνείο στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Για να μην επιβαρύνει οικονομικά τον πατέρα του, αναζητεί τρόπους για να έχει τα δικά του έσοδα. Παλεύει ακόμη και να γίνει… τραγουδιστής (!), όμως αλλάζει πορεία και τελικά μπαίνει στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αυτό που δεν είναι γνωστό ήταν ότι σε κάθε βήμα του Γιώργου, ο Γιάννης Λιάγκας ήταν πάντα δίπλα του. Η απώλειά του έχει σημαδέψει πολύ τον παρουσιαστή που προσπαθεί ακόμη και σήμερα να μαζέψει τα κομμάτια του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λιάγκας – Σκορδά: Δείτε την τούρτα υπερπαραγωγή για τα γενέθλια του γιου τους, Γιαννάκη!

Τα σπαρακτικά λόγια του Λιάγκα για τον πατέρα του: «Ελπίζω να έφυγες περήφανος για εμένα!»

Η «επιστροφή» του Γιώργου Λιάγκα μετά τον χαμό του πατέρα του – Το κείμενο φωτιά για την Άντζελα Δημητρίου!

loading...