Το διαζύγιο της Jen και του Brad είναι ίσως το μοναδικό που «έγραψε» τόσους τίτλους και συνεχίζει να απασχολεί τα Media μέχρι και σήμερα: είναι ένα διαζύγιο- θρύλος. Και μαζί με τον θρύλο, η ζωή της Jen έγινε  ένα «παραμύθι» που όλοι προσδοκούσαν, από τότε, να έχει happy end: η αγωνία για την αποκατάστασή της έγινε άγχος που ξεπέρασε ακόμα και το πραγματικό της πρωταγωνίστριας, και κάθε σχέση της πέρασε από το κόσκινο της κίτρινης δημοσιογραφίας με πηχυαίους τίτλους. Ακόμα και όταν τα πράγματα στη ζωή της αποδείχτηκε ότι υπήρξαν πολύ πιο απλά…

1.      To διαζύγιο με τον Pitt και οι αληθινά δύσκολες στιγμές: Μοιάζει λογικό μια γυναίκα που της «έκλεψαν» τον άντρα να αναζητά εκδίκηση. Να είναι καταρρακωμένη. Να είναι έξαλλη. Όλες αυτές οι εκδοχές του πικραμένου/ θυμωμένου/ εκδικητικού εαυτού της Aniston έγιναν «είδηση» στα περιοδικά, με κάθε πιθανό σενάριο να φιγουράρει στα ρεπορτάζ τους, ακόμα και εκείνο της προσπάθειας επανασύνδεσης του ζευγαριού από τρίτους.

Ωστόσο, για την 36χρονη τότε σταρ η κατάσταση δεν ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που βιώνει κάθε γυναίκα που παίρνει διαζύγιο (με παρόμοιο τρόπο): αποδέχτηκε τα νέα δεδομένα στη ζωή της, όπως της τα ανακοίνωσε ο αποξενωμένος άντρας της, ένιωσε πόνο, κλείστηκε στο σπίτι της (και τον εαυτό της), στράφηκε στους ανθρώπους που αγαπά για παρηγοριά, και προσπάθησε να ξεπεράσει με αξιοπρέπεια τη δυσάρεστη περίοδο και να προχωρήσει παρακάτω. «Νιώθω μοναξιά; Ναι. Είμαι αναστατωμένη; Ναι. Είμαι μπερδεμένη; Ναι. Υπάρχουν μέρες που νιώθω αξιολύπητη; Φυσικά! Αλλά επίσης είμαι πολύ καλά… Έχω φίλους που με στηρίζουν, και είμαι σκληρό καρύδι. Επίσης, πιστεύω στη ψυχοθεραπεία. Είναι ένα απίστευτο εργαλείο για να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου πάνω στον εαυτό σου. Είμαι περήφανη για τον τρόπο που έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου», θα δηλώσει, με απόλυτη ειλικρίνεια, στο Vanity Fair λίγο καιρό μετά τον χωρισμό της.

Δέκα χρόνια μετά, η Jen δέχεται ακόμα ερωτήσεις για το περίφημο διαζύγιο. «Ε, λοιπόν, είμαι μια διαζευγμένη. Ήταν επίπονο, δεν θα μπορούσε εξάλλου να μην είναι. Με ενοχλεί λίγο που ο κόσμος ρωτά συνέχεια γι’ αυτό, αλλά το κάνει, σωστά; Δεν μου είναι πια επίπονο, λοιπόν, απαντώ», θα δηλώσει τον Ιανουάριο του 2015 σε συνέντευξή της στο CBS ξεκαθαρίζοντας ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σ’ αυτή την ιστορία (Pitt, Jolie, η ίδια) έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, ενώ θα αποκαλύψει ότι διατηρεί ακόμα (φιλική) επικοινωνία με τον Pitt.

2.      Η σχέση με τη Jolie και το τέλος μιας «κόντρας» που τροφοδότησαν επιμελώς τα Media:  Παρά το γεγονός ότι η Jolie υπήρξε η «άλλη γυναίκα», η Aniston, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε πολύ προσεκτική ως προς τις αναφορές της σ’ αυτή. Για την ακρίβεια, φρόντισε να αποφύγει κάθε αναφορά/ χαρακτηρισμό στην «αντίζηλο», μένοντας έτσι μακριά από μικροπρέπειες, ανούσιες αντιπαλότητες και ανώφελες ίντριγκες (που πιθανότατα θα έπλητταν την εικόνα της).

Ήταν μόλις ένα χρόνο μετά από τη συνέντευξη της Jolie στη Vogue (το 2007), που ποζάροντας για το ίδιο περιοδικό η Aniston άφησε την πρώτη της αιχμή για τη σύντροφο του πρώην συζύγου της, έμμεση μάλιστα (δεν χαρακτήρισε την ίδια, αλλά τον τρόπο της).  Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Jolie για τη γνωριμία της με τον Pitt στα γυρίσματα της ταινίας “Mr. and Mrs. Smith” [σ.σ.: μέχρι τότε το ζεύγος Brangelina επέμενε ότι ερωτεύτηκε αφού χώρισε ο Pitt με την Aniston] και το πώς ερωτεύτηκαν («Μέσα σε λίγο καιρό, συνειδητοποίησα ότι ανυπομονούσα κάθε μέρα να πάω στη δουλειά», θα πει η Jolie και θα συνεχίσει: « Μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα, απλά συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν κάτι περισσότερο από μια φιλία αυτό που νιώθαμε»), η Aniston βρήκε την ευκαιρία να πετάξει το «καρφί» της: «Ειπώθηκαν πράγματα [σ.σ.: από τη Jolie] για τα οποία εγώ δεν είχα ιδέα ότι συνέβαιναν τότε. Ήταν κάπως ανάρμοστο θεωρώ να συζητηθούν δημοσίως».

Η Jolie, πάντως, σ’ εκείνη τη συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναντήσει την Aniston και να συζητήσουν, «εφόσον το θέλει κι εκείνη». Η Aniston, πάλι, κι εντελώς φυσιολογικά μάλλον, δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτή την πρόταση (κι ας έχει συγχαρεί στο μεταξύ τον Pitt για κάθε ένα από τα παιδιά που απέκτησαν με τη Jolie).  Ωστόσο, φέτος, κόντρα σε όλους όσοι τους βολεύει οι δυο σταρ να παραμένουν στα μαχαίρια, η Aniston, για πρώτη φορά, και με αφορμή τη συνάντηση, έστω κι αν όχι από κοντά, με τη Jolie στην εκδήλωση Critic’s Choice Awards, δήλωσε στο Entertainment Tonight: «Νομίζω ότι όλο αυτό έχει φτάσει σ’ ένα τέλος. Αλήθεια!  Η ταινία (της), το “Unbroken” είναι υπέροχη και η Jolie έκανε εξαιρετική δουλειά [σ.σ.: η Jolie την σκηνοθέτησε].Νομίζω ότι είναι καιρός ο κόσμος να σταματήσει να ασχολείται μ’ αυτή την επουσιώδη «αηδία» και να επικεντρωθεί στις ωραίες δουλειές, και να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες».

To εξώφυλλο του τεύχους της Vogue στο οποίο μίλησε για πρώτη φορά για τη Jolie

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ