Είναι ο μεγάλος του πόθος. Ποτέ του δεν έκρυψε ο Αιμίλιος Χειλάκης την επιθυμία του εκείνος και η σύζυγός του Αθηνά Μαξίμου να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους υιοθετώντας ένα παιδάκι, ωστόσο οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλές. Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός σαν να μην έφτανε η γραφειοκρατία που καθυστερεί ολόκληρη τη διαδικασία, αλλά και η συμπεριφορά των αρμόδιων είναι απαράδεκτη.

xeilakis maximou

«Οχι ότι δεν αξίζει να μιλήσεις γι’ αυτό σε μια πρωινή εκπομπή – όπως έκανα εγώ πρόσφατα και δεν είπα πολλά – αλλά δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να το αναλύσεις. Να μιλήσεις δηλαδή για τις συνθήκες που περιμένεις 5-6 χρόνια και καταρρακώνεσαι, που σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου, που σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εν δυνάμει παιδόφιλος», ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιοδικό Hello ο ηθοποιός.

Αν και όπως ξεκαθάρισε ο νόμος πρέπει να είναι αυστηρώς, ώστε να προστατεύει τα παιδάκια αυτά, δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους υποψήφιους γονείς στο να τολμήσουν μια τέτοιου είδους κίνηση. «Καλά κάνει ο νόμος και προστατεύει τα παιδιά αλλά είναι τόσο αυστηρή η νομοθεσία που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει. Επίσης, είναι τόσο ομιχλώδες το τοπίο, που δεν ξέρεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι παράνομο ή σύννομο. Βλέπεις ένα παιδί που κάθεται στα φανάρια και σκέφτεσαι: Να μην το σώσω; Αλλά δεν ξέρεις πού ανήκει. Κι αν βρεθείς ξαφνικά στη φυλακή, επειδή έχεις μιλήσει με κάποιον δικηγόρο ή γιατρό; Μας έχουν πλησιάσει άνθρωποι και μας έχουν μιλήσει, αλλά φοβάσαι, λες άσε μην μπλέξουμε. Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε παιδιά από εμπόλεμες ζώνες, αλλά η νομοθεσία λέει: Κι αν εσύ είσαι παιδόφιλος; Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα», ξεκαθαρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η συγκίνηση του Θάνου Καλλίρη για τη μάχη της κόρης του ενάντια στον καρκίνο – Η συγκλονιστική πρωτοβουλία της

Λιώσαμε! Η εγκυμονούσα Ελένη Καρποντίνη ποζάρει ημίγυμνη και μας δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλίτσα

Τα λόγια της Φρόσως Κυριακού μόλις βγήκε από την χαρτοπαικτική λέσχη: «Μαζί μας ήρθε ο Παντελής…»

loading...