Μετά τα αφιερώματα για τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι, το Κολωνάκι και τηνΠλατεία Αγίας Ειρήνης, ήρθε η σειρά να σας παρουσιάσουμε τα… πέριξ του ιστορικού κέντρου. Έτσι, επιλέξαμε 17 μαγαζιά που πραγματικά αξίζουν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Από τους Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου, Γιώργο Παπαχατζή, Μπάμπη Δούκα / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, αρχείο

Πλατεία Καρύτση / Παλιά Βουλή 

Ανεβαίνοντας τη Σταδίου και στρίβοντας δεξιά στη Χρήστου Λαδά,… συναντάµε την Πλατεία Καρύτση, µια δυναµική «πιάτσα» του κέντρου της Αθήνας. Το σκηνικό είναι πραγµατικά ελκυστικό: η µικρή πλατεΐτσα, τα παλιά γραφεία των εφηµερίδων του συγκροτήµατος Λαµπράκη, το Θέατρο Μουσούρη, ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός», η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση (ή Καρύκη) –το όνοµα είναι παλιάς αθηναϊκής οικογένειας, µε απαρχές στο Βυζάντιο–, λίγο πιο πέρα η Παλιά Βουλή..

Αυτή η γωνιά, που νωρίς µοιάζει µε «όαση» µέσα στην, ασφυκτική πολλές φορές, κίνηση του κέντρου, µόλις πέσει… το σκοτάδι µεταβάλλεται σε hot spot του αθηναϊκού nightlife, καθώς συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα cafes και bars, κατά κανόνα µικρά, αλλά πολύ ιδιαίτερα, µε έντονη προσωπικότητα, καθώς και κάποια εστιατόρια. Ιδανικό σηµείο για ποτό µέχρι αργά, πάντα µε συνοδεία καλές µουσικές,… για κοινό συνήθως πιο απαιτητικό αλλά και εναλλακτικό!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

loading...