Η Εύη Αδάμ είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού Ηello, η οποία μετά από καιρό ξεκαθάριζε την δική της θέση. Ταυτόχρονα διαβάστε την κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει οι Λιβιεράτος – Αδάμ στο περιοδικό Life & Style.

Γι΄αυτή την εποχή έχουμε μάθει μόνο την πλευρά του πρώην συζύγου σου, Λάμπη Λιβιεράτου.

Εδώ και πέντε χρόνια έχω αναλάβει στις πλάτες μου όλες τις ευθύνες της μικρής μου οικογένειας, η οποία στηρίζεται οικονομικά και πρακτικά στις δικές μου δυνάμεις. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Μέχρι σήμερα είμαι το σχολικό, η καθαρίστρια, ο σοφέρ, η μαγείρισσα, η πανταχού παρούσα σε κάθε λεπτό της ζωής των δυο κοριτσιών μου. Αυτή είναι η δική μου πλευρά. Η ζωή μου είναι αφοσιωμένη στις κόρες μου. Η μικρή μου κόρη έγραψε σε σχολική έκθεση «Όταν μου χαμογελάει, φωτίζεται η ψυχή μου», και η μεγάλη σε μια ανάλογη, «Η μαμά είναι το πιο σημαντικό άτομο στην οικογένεια. Αυτή τα κάνει όλα, είναι πάντα εκεί. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσποιείται ότι είναι καλά, ακόμα κι όταν δεν είναι». Τι να πούμε περισσότερο; Τώρα δε χρειάζεται να προσποιούμαι, είμαι καλά.

Γιατί δε θέλησες ποτέ να μιλήσεις για τη δική σου πλευρά;

Δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε την περισσευούμενη ενέργεια να διαφημίσω το δράμα μου. Αντιμετώπισα τις δυσκολίες βουβά, ολομόναχη, και πρόσεχα να μην ξοδέψω τη λιγοστή ενέργειά μου άσκοπα. Πολλά δεν τα μοιραζόμουν ούτε με την ίδια μου την μητέρα. Αυτά που περάσαμε με τα κορίτσια μας έδεσαν πολύ. Είναι ο μικρός μας θησαυρός. Δεν θα τον εξευτέλιζα ποτέ. «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες», έχει γράψει ο Καβάφης. Η ουσία είναι στις πράξεις όχι στα λόγια.

Τον Ιανουάριο του 2002, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά! Δεν υπήρχε καν η υποψία διαζυγίου, αφού η Εύη δήλωνε ότι βρήκε στο πρόσωπο του Λάμπη τον δεύτερο εαυτό της και ο Λάμπης εξομολογούνταν πόσο πολύ ήθελε να την παντρευτεί!

Το ευτυχισμένο ζευγάρι, κρατούσε στα χέρια του την μόλις ενός χρόνου Μαρία- Νεφέλη και φωτογραφιζόταν για το επετειακό τεύχος του περιοδικού Life Style που συμπλήρωνε τότε ένα χρόνο ζωής. Στο κείμενο που υπογράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη τον λόγο παίρνει πρώτος ο Λάμπης, ο οποίος εξηγεί τι ήταν αυτό που τον ώθησε να παντρευτεί: «Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και έζησα με τη μητέρα μου και το μεγαλύτερο αδελφό μου από τα επτά μου χρόνια μέχρι που πήγα στο στρατό. Αν και η οικογένειά μου υπήρξε πάντα αγαπημένη- απόδειξη ότι οι γονείς μου αφού έζησαν χωριστά πολλά χρόνια είναι σήμερα πάλι μαζί- νιώθω ότι στερήθηκα τη ζεστή ατμόσφαιρα μίας δεμένης οικογένειας. Γι αυτό ήθελα να παντρευτώ, αν και δεν ήμουν από την πρώτη στιγμή έτοιμος για κάτι τέτοιο».

Τη συζήτηση διακόπτει η Εύη που κρατάει στην αγκαλιά της την αγουροξυπνημένη, αλλά γελαστή Νεφέλη: «Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέει. Από την πρώτη στιγμή που είδε τη φωτογραφία μου σε ένα editorial μόδας, είχε αποφασίσει να με παντρευτεί. «Αυτή θα γίνει μία μέρα η γυναίκα μου», είχε πει τότε. Απλώς είχε την υπομονή να περιμένει μέχρι να το συνειδητοποιήσω κι εγώ», διορθώνει η Εύη και λίγο μετά συμπληρώνει:

«Οι καλές σχέσεις ξεκινάνε πάντα απρόβλεπτα. Στους κεραυνοβόλους έρωτες κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πάθεις το αντίστροφο, δηλαδή ψυχρολουσία. Ο Λάμπης χρειάστηκε να περιμένει πέντε μήνες, όπου ήμασταν μεν μαζί, αλλά χαλαρά, με τεράστιο χώρο αναπνοής και για τους δυο μας. Μόνο όταν εκείνος έλειψε μακριά για σαράντα μέρες και γυρίζοντας με υποδέχτηκε στην πόρτα του, συνειδητοποίησα ότι πάντα ήθελα να είμαι εκεί, μαζί του. Ο Λάμπης είναι ο δεύτερος εαυτός μου, δεν γίνεται να χωρίζουν οι δρόμοι του μυαλού και της καρδιάς μας. Αν συμβεί κάτι κακό στη σχέση μας, θα το αντιμετωπίσουμε μαζί με θάρρος».

marymary.gr

loading...