Μια συγκλονιστικά μοναδική εμπειρία έζησαν η Βάνα Μπάρμπα και ο Λευτέρης Πανταζής το μεσημέρι της Τρίτης με τις κρατούμενες γυναίκες στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα.

20151208_142322 (1)

Η δημοφιλής ηθοποιός με την ιδιότητα της ως τομεάρχης πολιτισμού στο δήμο Γλυφάδας είχε φροντίσει μέρες πριν να συγκεντρώσει δώρα και ρούχα για τα παιδιά που ζούνε μαζί με τις κρατούμενες μητέρες τους, ενώ είχε επισπεύσει τον Λευτέρη Πανταζή και τη Μαρία Καρλάκη για να δώσουν ένα μουσικοχορευτικό show, έτσι ώστε να εγκαινιάσει και τη φιλανθρωπική της δράση με τον «Σύλλογο Δύναμη αγάπης και ζωής»

Kατά την είσοδο τους στις φυλακές, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενες δεν σταμάτησαν να ευχαριστούν τον τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή και την ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα για την πρωτοβουλία τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος των φυλακών της Θήβας χάριν στην προσεγμένη δουλειά των κρατουμένων δεν θυμίζει σε τίποτα φυλάκες. Οι κρατούμενες έχουν χρωματίσει τους τοίχους, έχουν δημιουργήσει μια παιδική χαρά, περιποιούνται ένα υπέροχο κήπο με λαχανικά και η αίθουσα εκδηλώσεων άστραφτε καθαριότητα και σου έδιναν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε ένα πολυχώρο ψυχαγωγίας ειδικά διαμορφωμένο για όλες τις γυναίκες που για τους δικούς τους λόγους βρέθηκαν εσώκλειστες.

Τη στιγμή όμως που οι δεσμοφύλακες άνοιξαν τις πόρτες των κελιών στις μητέρες για να πάρουν τα παιδιά τους τα δώρα τους, λυγίσαν όλοι. Η Βάνα Μπάρμπα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρια της, όσο μια νεαρή μητέρα της έδινε απλόχερα τον μικρό «φασολάκι» όπως τον φώναζαν αφού ο μόλις δεκατριών μηνών μπέμπης που γεννήθηκε στις φυλακές ήταν αβάπτιστος. «Πάρτον μαζί σου σπίτι σου, στον δίνω» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της μάνας, που έκαναν την ηθοποιό να «λυγίσει».

20151208_170646 (1)

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Λευτέρης Πανταζής σε μία γιορτή που και ο ίδιος δεν είχε ξαναζήσει. Οι κρατούμενες, 300 τον αριθμό τον αποθέωσαν και για μία ολόκληρη ώρα τον είχαν σαν «Θεό» τους. Τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν, του ζητούσαν παραγγελιές.

Κατα την αποχώρηση τους, η Βάνα Μπάρμπα και ο Λευτερής Πανταζής εμφανώς συγκινημένοι δήλωσαν ότι η εμπειρία αυτη θα τους μείνει αξέχαστη και παροτρύνουν και άλλους καλλιτέχνες να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ