Μήνυση κατά της Porche κατέθεσε η κόρη του ηθοποιού Paul Walker, Meadow που υποστηρίζει ότι ο πατέρας της επιβίωσε από τους τραυματισμούς που απέφερε στο σώμα του η σύγκρουση, αλλά υπέφερε έναν επώδυνο θάνατο καθώς κάηκε ζωντανός.

Η 16χρονη κόρη του ηθοποιού σύμφωνα με το TMZ μάλιστα το οποίο έχει στη διάθεση του τα έγγραφα της μήνυσης, αναφέρει πως μια κακοτεχνία έφταιγε για το θάνατο του πατέρα της, ο οποίος ήταν ζωντανός μετά το ατύχημα και κάηκε ζωντανός, καθώς η ζώνη ασφαλείας μπλόκαρε, του έσπασε τα πλευρά και την κλείδα μετά τη σύγκρουση, ενώ τον κράτησε εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητο.

Αν και το πόρισμα των αρχών για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό στις 30 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει πως αιτία της συντριβής ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί (80 – 93 μίλα την ώρα), η μήνυση ισχυρίζεται πως η ταχύτητα ήταν μεταξύ 63 και 71 όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και επιπλέον αναφέρει πως το αυτοκίνητο δεν θα προσέκρουε αν διέθετε το κατάλληλο σύστημα σταθεροποίησης.

Επιπλέον οι δικηγόροι της κόρης του αδικοχαμένου ηθοποιού, ισχυρίζονται ότι η Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε «ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου» και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα σύστημα διαχείρισης σταθερότητας το οποίο θα απέτρεπε κάθε παρέκκλιση. Όπως λένε μάλιστα η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στο στάνταρ πακέτο όλων των άλλων μοντέλων.

«Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Paul Walker και τον φίλο του Roger Rondas », αναφέρει ο δικηγόρος της 16χρονης.

govastileto.gr
loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ