Πρέσβειρα του «ΠΑΣΥΚΑΦ», Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, είναι τα τελευταία 4 χρόνια η Ευριδίκη και είναι κάτι που την κάνει πολύ χαρούμενη, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο της δίνει δύναμη και ελπίδα σε ανθρώπους που πάσχουν από την επάρατη νόσο.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια, με αφορμή την Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης-Μαζί στη ζωή» , σε συνέντευξή της στο κυπριακό περιοδικό Down Town μίλησε για αυτή τη συγκλονιστική της εμπειρία.

Ο δικός σου ρόλος, ποιος είναι;

«Ο δικός μου ρόλος έχει να κάνει κυρίως με την επικοινωνία σε σχέση με την εκστρατεία και τις υπηρεσίες του ΠΑΣΥΚΑΦ. Είναι πραγματικά σημαντικό να φτάνει η αλήθεια στον κόσμο ώστε να ευαισθητοποιείται και να βοηθά ουσιαστικά. Στόχος μου είναι να περνάω κάποια μηνύματα, είτε μέσα από τα σποτάκια-τρέιλερ του Συνδέσμου, είτε μέσα από συνεντεύξεις ή ακόμα και μέσα από τη συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις που γίνονται. Σύνθημά μας είναι το «Φωτογραφίζουμε τη ζωή γιατί μας ανήκει», το οποίο παραπέμπει στην ποιότητα ζωής που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ μέσω των υπηρεσιών αντιμετώπισης και των προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου».

Πώς είναι να βιώνεις από κοντά, μια τόσο σημαντική εκστρατεία;

«Είναι συγκινητικό. Μπορεί να γεμίσει τη ζωή σου, να τη φωτίσει με αληθινά χρώματα κι αυτό συμβαίνει με έναν πολύ μαγικό τρόπο. Απλώνοντας το χέρι στους συνανθρώπους σου, νιώθεις την ψυχή σου να ηρεμεί».

Είχες καθόλου την εμπειρία να συναντήσεις και να μιλήσεις με άτομα που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο;

«Ναι, αρκετές φορές. Ακόμα και συγγενείς αλλά και φίλους. Ξέρεις, η ζωή είναι απρόβλεπτη και η ίδια η ασθένεια ακόμα πιο ύπουλη… Αυτό που χρειάζεται είναι η εσωτερική δύναμη. Η πίστη στον Θεό και στον εαυτό μας και κυρίως, να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που να μπορούν να μας καταλαβαίνουν και να μας στηρίζουν. Άλλωστε, πιστεύω ακράδαντα ότι η ψυχολογία παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων στη ζωή μας».

Και η προσωπική σου δράση κατά του καρκίνου, ποια είναι;

«Προσπαθώ να είμαι συνεπής σε σχέση με τις προληπτικές εξετάσεις μου, να γυμνάζομαι και να προσέχω όσο γίνεται τη διατροφή μου. Πετάω οτιδήποτε «τοξικό» από τη ζωή μου. Οτιδήποτε μπορεί να μου προκαλεί άγχος και στεναχώρια. Κάνω ό,τι μου δίνει χαρά, με ανανεώνει, με κάνει να αισθάνομαι δημιουργική. Το να αισθάνεται κανείς τη χαρά της ζωής, νομίζω πως είναι το καλύτερο όπλο απέναντι στο γκρίζο που μας περιβάλλει».

loading...