Δεκάδες τα θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία του

Από πορνοστάρ… καθηγητής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ο Ρόκο Σιφρέντι

Ο μεγαλύτερος Ιταλός πρωταγωνιστής ροζ ταινιών συγκεντρώνει υπογραφές στο Διαδίκτυο – Περίπου 14.000 οι υποστηρικτές του μέχρι στιγμής
Μπορεί να εγκατέλειψε την ενεργό δράση λέγοντας «addio» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ροζ ταινίες, όμως, ο μεγαλύτερος πορνοστάρ της Ιταλίας, ο Ρόκο Σιφρέντι, κάνει στροφή στην καριέρα του και λέει «ναι» στη διδασκαλία.

Σύμφωνα με ανάρτηση που πραγματοποίησε στην πλατφόρμα Change.org, όπου φιλοξενούνται καμπάνιες πολιτών, ο Σιφρέντι καλεί τον κόσμο να υπογράψει ώστε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να αποτελεί μέρος του σχολικού προγράμματος των μαθητών στην Ιταλία.

Παράλληλα, προτείνει τον εαυτό του για καθηγητή, καθώς όπως επισημαίνει έχει την απαραίτητη εμπειρία στο θέμα.

«Η πορνογραφία πρέπει να είναι διασκέδαση, όμως, εφόσον απουσιάζουν εναλλακτικές έχει γίνει και εργαλείο εκμάθησης, κυρίως ανάμεσα στους νέους. Κατά τη γνώμη σας είναι φυσιολογικό αυτό;», ρωτά τους χρήστες του Διαδικτύου ο 50χρονος ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει για τα… χαρίσματά του στην Ιταλία, αλλά και ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Σιφρέντι, το σεξ στην Ιταλία παραμένει ταμπού, ενώ «πολλοί θα έπρεπε να μιλάμε για αυτό, να ανοιχτούμε, να μας ακούσουν και να μας δώσουν απαντήσεις. Πολλοί νέοι θα ήθελαν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, αλλά δεν ξέρουν σε ποιον να απευθυνθούν».

Την ίδια στιγμή, στέλνει μήνυμα στην ιταλική κυβέρνηση, λέγοντας πως ακόμα δεν υπάρχει νόμος που να περιλαμβάνει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολικό πρόγραμμα των μαθητών στην Ιταλία.

«Είμαι υπερήφανος ηθοποιός και σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών, έχω πρωταγωνιστήσει σε περίπου 2.000 ταινίες και έχω σκηνοθετήσει περίπου 450 και από νέος ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου στο σεξ», προσθέτει.

Όσο για την πρότασή του να γίνει ο ίδιος καθηγητής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης γράφει: «Γιατί εγώ; Γιατί κάνω τη δουλειά μου εδώ και 30 χρόνια και έχω αρκετή εμπειρία για να διαβεβαιώσω ότι αυτό που κάνω δεν είναι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αλλά πορνογραφία. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ανοιχτούν, να κάνουν ερωτήσεις, να λάβουν απαντήσεις, να λάβουν εκπαίδευση σχετικά με ένα από τα πιο όμορφα και πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο».

Δείτε ακόμη: Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο Μπρους Γουίλις σε εκπομπή – Τον είπαν ψεύτη και εκείνος άρχισε το ξύλο

Μέχρι στιγμής η συγκέντρωση υπογραφών εξελίσσεται εξαιρετικά καλά, καθώς περίπου 14.000 είναι όσοι «ψηφίζουν» την καμπάνια του Σιφρέντι, ενώ δεκάδες είναι τα θετικά σχόλια των πολιτών που λένε «ναι» στην πρωτοβουλία του.

«Είμαι απόλυτα σύμφωνη. Βρίσκω απολίτιστο να μην εκπαιδεύουμε τα παιδιά για το σεξ επειδή πάει κόντρα στα πιστεύω μας», «Συμφωνώ απολύτως, πρέπει να σταματήσουν τα ανόητα ταμπού στην Ιταλία που είναι τόσο πίσω και είναι τόσο συντηρητική», «Καιρός ήταν», «Είναι σημαντικό όχι μόνο να αποτραπούν εγκυμοσύνες και ασθένειες, αλλά για να αποτραπεί η σεξουαλική βία, η ομοφοβία, η παιδοφιλία που είναι πολύ διαδεδομένες στην Ιταλία εξαιτίας των ταμπού», «Ευχαριστούμε Ρόκο», «Ο Ρόκο Σιφρέντι έχει δίκιο. Η Ιταλία βρίσκεται ακόμα στον Μεσαίωνα σχετικά με την επικοινωνία για το σεξ», «Η πορνογραφία δεν εκπαιδεύει! Είμαι απόλυτα σύμφωνος, όπως είμαι σύμφωνος ότι πρέπει να απελευθερώσουμε το σώμα μας και να αντιμετωπίσουμε τη σεξουαλικότητα με μεγαλύτερη ευθύνη και συνείδηση», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που έχουν αναρτήσει οι υποστηρικτές της προσπάθειας του Ρόκο Σιφρέντι.

Η καμπάνια του πορνοστάρ στο Διαδίκτυο

protothema.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ