Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Δεν μιλάει συχνά για τον εαυτό του, δεν θέλει να φωτογραφίζεται αλλά όταν αποφασίζει να το κάνει δεν μασάει τα λόγια του ακόμα κι αν χρειαστεί να μιλήσει με τη φωνή άλλου! Ο λόγος για τον Γιώργο Μητσικώστα, τον άνθρωπο με τις χίλιες φωνές, ο οποίος, αν και έχει αναφερθεί κατά καιρούς για τους λόγους που η εκπομπή του στο MΕGΑ δεν βγήκε ποτέ, στα 25 χρόνια που βρίσκεται στο χώρο δεν έχει πει τίποτα για τα προσωπικά του. Επιτέλους ήρθε η ώρα…

Είναι από τις συνεντεύξεις εκείνες που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν σβήνεις ποτέ από το κασετόφωνό σου, γιατί μπορεί να αποβεί άκρως προφητική… Άλλωστε, το ηχητικό θα μπορούσε να είναι μια αυτόνομη ραδιοφωνική εκπομπή με μιμήσεις και άλλα πολλά που βγάζουν προς τα έξω έναν άνθρωπο που αν και ανήκει στο χώρο των media ελάχιστα γνωρίζουμε για εκείνον.

MITSIKOSTAS KONTINO

Ο Γιώργος Μητσικώστας καρφώνει το Mega «…τελευταία στιγμή αποφάσισε να….

Σου έχει συμβεί να σέρνεσαι στα πατώματα είτε από μεθύσι είτε από γυναίκα;
Και κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Γυναίκα σε είχε ρίξει κάτω;
Ναι. Και γυναίκα και δουλειά. Η γυναίκα ήταν το πιο δυνατό.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Ο έρωτας είναι δημιουργία. Υπάρχει ο σωματικός και ο σαρκικός έρωτας. Στον σωματικό μπορείς να ερωτευτείς με το μυαλό, το πνεύμα, το συναίσθημα, την καρδιά και την αύρα.
Ναι αλλά θέλεις και κάποιον δίπλα σου…
Έχουμε χάσει πλέον την αγάπη, την αληθινή αγκαλιά και τον αληθινό έρωτα. Το ζητούμενο είναι να μπορείς να ερωτεύεσαι. Ξέρεις, ο έρωτας για μένα δεν αφορά μόνο σε δύο άτομα αλλά στην καθημερινότητά σου. Να είσαι ερωτευμένος με το ταίρι σου, τον σύντροφό σου, τον διπλανό σου. Αυτό που λέγαμε παλιά “πλατωνικός έρωτας” είναι αυτό που σου είπα. Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής! Τι πιο ωραίο και πιο ανώτερο να ερωτεύεσαι σωματικά και όχι σαρκικά.

MITSIKOSTAS MAKRINO

Είσαι και στην προσωπική σου ζωή τόσο διορατικός; Φανταζόσουν ποτέ ότι θα πάρεις διαζύγιο μετά από τόσα χρόνια;
Όταν χωρίζει κάποιος, χωρίζει γιατί δεν υπάρχει η γαλήνη και η ηρεμία. Κάποιος γέροντας θυμόσοφος μού είχε πει κάποια στιγμή: “Η Ελληνίδα έχει τρεις χαρακτήρες, άλλον όταν είναι ελεύθερη, άλλον όταν παντρεύεται κι άλλον όταν γίνεται μάνα. Αν ένας άντρας μπορεί να ανεχθεί το χαρακτήρα της ίδιας γυναίκας που την γνώρισε ως γκόμενα, που τη βίωσε ως σύζυγο και επιβιώνει μαζί της ως μάνα, θα πορευτεί σωστά ο γάμος. Αλλά καμία δεν τον έχει. Και μετά έρχεται ο θυμός και η υστερία, τα δυο πράγματα που σιχαίνομαι περισσότερο. Δεν μπορώ τους υστερικούς ανθρώπους καθόλου.

Ο Γιώργος Μητσικώστας καρφώνει το Mega «…τελευταία στιγμή αποφάσισε να….»
Γιατί χώρισες;
Ήμουν σε διάσταση πολλά χρόνια. Σαν λαός μάς αρέσουν οι τυπικότητες. Είμαστε συνέχεια με ένα χαρτί στο χέρι. Όταν είσαι σε διάσταση και μετά από πολλά χρόνια παίρνεις διαζύγιο, το ζητούμενο είναι να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου και γι’ αυτό το πήρα κι εγώ. Αλλά το θέμα είναι να γίνει με ηρεμία και γαλήνη. Κι όταν αυτό χτιστεί σωστά και εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, το προχωράς.

Περισσότερα στο You που κυκλοφορεί:

COVER_145.indd

loading...