Κύμα αντιδράσεων και υβριστικών σχολίων προκάλεσε στα social media το σχόλιο του πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Φάηλου Κρανιδιώτη, αναφορικά με όσα είπε χθες στην κηδεία του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, ο σύντροφος του ηθοποιού, επίσης ηθοποιός, Κώστας Φαλελάκης.
Ο σύντροφος του εκλιπόντος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για τα διαδικαστικά μετά το θάνατο του Χατζησάββα, λόγω της έλλειψης σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της πολιτείας αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την πολιτική κηδεία του μεγάλου ηθοποιού, ο Φαήλος Κρανιδιώτης πόσταρε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook την εξής ντροπιαστική ανάρτηση:«Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετεχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να την δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη “χήρα” του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει».

ανάρτησή του έβαλε φωτιά στα social media, και πολλοί χρήστες κλήθηκαν να διαλέξουν… στρατόπεδο! Κάποιοι χαρακτήρισαν τον Κρανιδιώτη ομοφοβικό και ρατσιστή, βρίζοντάς τον χυδαιότατα που τόλμησε να μιλήσει για έναν άνθρωπο αξιοπρεπή που έχει πλέον πεθάνει. Άλλοι υποστήριξαν τις απόψεις του κ. Κρανιδιώτη, λέγοντας ακόμα και ότι ο Κώστας Φαλελάκης έχει… οικονομικό συμφέρον να μιλάει αυτή τη στιγμή και ότι δεν είναι και σίγουρο ότι ο ίδιος ο Χατζησάββας – καλλιτέχνης χαμηλών τόνων – θα συμφωνούσε να αναφέρεται το όνομά του με αυτό τον τρόπο.

Άδωνις Γεωργιάδης και Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκαν με αναρτήσεις τους, ενώ ο Φαήλος πόσταρε νέο σχόλιο:

Τον κ. Κρανιδιώτη έσπευσε να στηρίξει μέσω Twitter ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με την εξής ανάρτηση: «Τον @failosK για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς αλλά σίγουρα όχι για το εάν έχει το θάρρος της γνώμης του».

Αναφορά στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για την «εκκρεμότητα» του συμφώνου συμβίωσης, αλλά και της καύσης των νεκρών:

«O Μηνάς Χατζησάββας ήταν ομοφυλόφιλος. Και ήθελε όταν πεθάνει να τον κάψουν. Πέθανε. Και ο σύντροφός του – εδώ και 25 χρόνια – Κώστας Φαλελάκης πρέπει τώρα να πείσει και το τελευταίο όργανο της ελληνικής πολιτείας ότι αυτός αντιπροσωπεύει τη θέληση του Μηνά. Θα πληρώσει βέβαια και φόρο για την κοινή τους περιουσία γιατί δεν είναι αυτοδίκαια κληρονόμος του. Και για να καεί η σορός του Μηνά πρέπει να «πάνε» στη Βουλγαρία. Να γίνει τέφρα και να σκορπισθεί στη θάλασσα (κάπου ανοιχτά των Πολιτικών της Εύβοιας έμαθα ότι ήθελε ο Μηνάς).
Γιατί τα γράφω όλα τόσο ψυχρά; Γιατί θέλω να πω χωρίς φτιασιδώματα ότι είναι ντροπή μας αυτές οι «εκκρεμότητες». Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι μόνο για τα χαρτιά και τα συνθήματα. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΥΓ:
Τα γράφω ψυχρά και για έναν ακόμη λόγο. Στην πολιτική κηδεία του Μηνά, στο πρώτο νεκροταφείο, ήταν τόση η αρμονία που δεν τολμώ να προσθέσω ένα κόκκο συναισθήματος. Οι ιστορίες του Κώστα, οι στίχοι της Δημουλά, η φωνή του Κοτανίδη, οι μουσικές της Nina Simone, τα μηνύματα της οικογένειάς του, τα λιτά χειροκροτήματα, τα λευκά άνθη συντέλεσαν σε μια ζηλευτή παράσταση. Του οφείλουμε πολλά του Μηνά Χατζησάββα. Μας έμαθε και πως αλλιώς μπορούμε να αποχαιρετάμε τους νεκρούς μας. Γιατί, μην έχετε αμφιβολία, την παράσταση αυτός την υπαγόρευσε. Με την ευγένεια, το πνεύμα και την αντισυμβατικότητα της ζωής του.

Λάδι στη φωτιά έριξε με επόμενο σχόλιό του ο Κρανιδιώτης… ακόμα πιο προκλητικός:

Παρακολουθώντας τα αίματα να ανάβουν, ο κ. Κρανιδιώτης επέστρεψε με νέα ανάρτηση σε ανάλογο προκλητικό ύφος:
«Όποτε πετυχαίνετε την πολιτική ορθότητα, να μην ξεχνάτε ποτέ να σκουπίσετε τα παπούτσια σας πάνω στα μούτρα της. Κάνεις σκληρή κριτική σε gay ή διαφωνείς με μαλακίες που λένε ή κάνουν, είσαι «ομοφοβικός». Άμα δε το gay συμπίπτει με αριστεριλίκι, σύμφωνα συμβίωσης, κλπ, τότε μιλάμε για τα Άγια των Αγίων να ‘ούμ’. Με gay επιτρέπεται να διαφωνούμε μόνο για το αν μας αρέσει πχ ο τραχανάς. Άπαξ και διαφωνείς με άλλες συμπεριφορές ή την μοδέρνα πολιτική ατζέντα τους, τότε αρχίζουν οι τσιρίδες κι οι ταμπέλες. Στα μέζεα μας. Ένας σοβαρός άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης, επιλέγει επί σχεδόν 70 χρόνια που έζησε, να κρατάει την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές επιλογές του μακριά από τα μάτια του κόσμου. Προφανώς έτσι γούσταρε, ήταν επιλογή του. Και τώρα τον βγάζουν λεζάντα. Βρες το λάθος», ανέφερε.

loading...