Ο σάλος δεν λέει να κοπάσει. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες τους οποίους σε συνέντευξη του χαρακτήρισε  «ριψάσπιδες που βιάζουν την πατρίδα μας», έχουν προκαλέσει έναν πανικό άνευ προηγουμένου. Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας -η οποία δέχτηκε βροχή παραπόνων- δυο περίπου μήνες μετά την επίμαχη συνέντευξη του τραγουδιστή στο ΡΙΚ και στον Τάσο Τρύφωνος  του καταλωγίζει «κατάφωρα ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις» και «ρητορική μίσους».

Έτσι αφού το συγκεκριμένο θέμα έφτασε μέχρι την κυπριακή Βουλή, η Επιτροπή έβγαλε ανακοίνωση και αποφάσισε ότι «η ευθύνη του ΡΙΚ για την παραχώρηση της ευκαιρίας στον κ. Σφακιανάκη να διακηρύξει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα να μην προβάλει τη ρητορική μίσους. Αυτή η ρητορική μίσους ήταν αντίθετη, όχι μόνο προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και ενάντια στον εναρμονιστικό νόμο περί Καταπολέμησης του Ρατσισμού, που προνοεί φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο 10 χιλιάδων για όσους μεταδίδουν ρατσιστικά μηνύματα».

Ενώ συμπληρώνει πως «τα ΜΜΕ, και δη το ΡΙΚ, ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχουν καθήκον να προστατεύουν ομάδες που είναι ευάλωτες ή επιρρεπείς στην προπαγάνδα μίσους. Ο παρουσιαστής Τάσος Τρύφωνος τουλάχιστον προσπάθησε να σταματήσει, πλην ανεπιτυχώς, τη ρατσιστική ρητορική του φιλοξενούμενού του και υπέδειξε ότι οι τηλεπαρουσιαστές οφείλουν σε κάθε περίπτωση να διαχωρίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τη θέση τους από ανάλογες τοποθετήσεις».  Δείτε την επίμαχη συνέντευξη του Σφακιανάκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ξέσπασμα το Βαλάντη για τον Σφακιανάκη: «Αν ήμουν εισαγγελέας θα είχα διατάξει να…»

Ένταση στο πλατό! Τα απίστευτα καρφιά του Κουτσογιαννόπουλου στην Μενεγάκη on air – H απρόσμενη αντίδραση της παρουσιάστριας

Γιάννης Αγγελάκης: Η αδερφή του διαψεύδει όσα ακούστηκαν για το θάνατό του – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς τον βρήκε νεκρό!

 

 

loading...