Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας στο νέο του βιβλίο, «Άσπρο πουκαμισο και κόκκινα παπούτσια», αποκαλύπτει  τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του όταν πάλεψε με τον καρκίνο.

«Αύγουστος του 2014 και λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, διαγνώστηκα με καρκίνο στο νεφρό. Πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο για να αποφασίσουμε με το γιατρό τι θα κάνουμε και περπατώντας στην Πλατεία του Αγίου Θωμά ντυμένος σαν… καλοκαιρινός γαμπρός, με κατάλευκο λινό πουκάμισο και κόκκινες εσπαντρίγιες, σαν τη… μύγα μέσ΄ στο γάλα, διαπίστωσα ότι όλος ο κόσμος με κοιτούσε. Έξω από την εκκλησία, στα παγκάκια του πάρκου, περνώντας δίπλα από μια Λαϊκή και 2-3 καφενεία, με κοιτούσαν, με σχολίαζαν, με χαιρετούσαν μιας και η «φάτσα» μου είναι και γνωστή.

Αρκετοί μου μιλούσαν, κυρίως για να μου απευθύνουν τα γνωστά ερωτήματα της εποχής: «Πού πάμε;» και «Τι θα γίνει;» και «πέστε μας εσείς που ξέρετε…».

Ένας Αθηναίος αστός που είχε περάσει κι απ΄τη Βουλή, πήγαινε στο Νοσοκομείο χωρίς να ξέρει πόση ζωή του απέμενε και ο απλός πολίτης τού απηύθυνε ερωτήματα ζωής. Κι εγώ δεν είχα απαντήσεις. Μόνο ευθύνες.
Ήταν ήδη μια ιστορία. Κι έπρεπε να τη γράψω, ΑΝ με βοηθούσε ο Θεός. Και ο γιατρός που με ανέλαβε και μου έσωσε τη ζωή. Και με βοήθησαν. «Οργάνωσα» τη δομή του μυθιστορήματος πάνω και σε πραγματικά γεγονότα εγχειρισμένος, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου…»

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Μαρία Κορινθίου: Μιλά ανοιχτά για την δεύτερη εγκυμοσύνη της

Ελένη Μενεγάκη: Η ρητή απαγόρευση στους συνεργάτες της που τους άφησε κάγκελο

Χριστιάνα Μπούνια: Τα σχόλια της για τον ‘Ιαν Στρατή: «Με αυτό που έκανες ήταν σαν να…»

Τα καλύτερά μας σήμερα

Ρουτίνα στο σεξ; Πειραματίσου με έναν καθρέφτη!

Αγγελική Νικολούλη: Τα έσπασε όλα στην τηλεθέαση!

Περιεργαζόταν αυτό το εγκαταλειμμένο σπίτι, μέχρι που είδε ΑΥΤΟ! Και τότε πραγματικά τρόμαξε! (PHOTOS)

loading...