Σοκαρισμένος από τα όσα είδε με τα μάτια του ο πρίγκιπας Χάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, στη Νότια Αφρική. Το «κακό παιδί» της βασιλικής οικογένειας λύγισε μπροστά στα νεκρά κουφάρια ζώων. Έμεινε άφωνος όταν οι φύλακες του έδειξαν το σώμα μιας μητέρας ρινόκερου που σφαγιάστηκε μαζί με το 2χρονο ρινοκεράκι της.

Ο 31χρονος πρίγκιπας μπόρεσε μόνο να δηλώσει πως οι λαθροκυνηγοί που επιτέθηκαν στο ζώο με ματσέτες θα πιαστούν. Η μακάβρια ανακάλυψη είναι όλο και πιο ανησυχητική για τον Χάρι που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έντονα προσωπικές του στιγμές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νότια Αφρική στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Σε μια από από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Kensington Palace στο Instagram, ο πρίγκιπας Χάρι αγκαλιάζει έναν αφρικανικό ελέφαντα που βρίσκεται ναρκωμένος. Σε μια από τις φωτογραφίες βοηθά τους ειδικούς να βγάλουν τα κέρατα από μαύρους ρινόκερους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς να σκοτώσουν τα ζώα.

 «Αυτοί οι άνθρωποι θα πιαστούν» είπε αποφασιστικά, ενώ λίγο νωρίτερα η φωνή του έσπαγε προσπαθώντας να περιγράψει τις εικόνες. Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε τη σκηνή του εγκλήματος, όπου οι φύλακες είχαν συγκεντρώσει τα αποδεικτικά στοιχεία με την ελπίδα πως θα συλλάβουν τους λαθροθήρες. Ο πρίγκιπας Χάρι ξεναγήθηκε από τον υποστράτηγο Johan Jooste, που είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας του Εθνικού Πάρκου Kruger, και τον Frik Rossouw Ερευνητή Περιβαλλοντικών Θεμάτων που ήταν δασοφύλακας για 27 χρόνια.

Τα δολοφονημένα ζώα ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα και πιστεύεται ότι παρέμεναν εκεί νεκρά για 2-3 μέρες. «Ο πρίγκιπας ήταν αναστατωμένος. Μίλησε στα παιδιά και τους είπε πολλές φορές πόσο μάταια ένιωθε ότι ήταν όλα. Έχουμε βρει δυνατά στοιχεία και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι πως θα συλληφθούν», σημείωσε ο Jooste.

 Ο Χάρι είδε τις σφαίρες που βρίσκονταν διασκορπισμένες στο έδαφος, καθώς και κάποια αποτσίγαρα που είναι πιθανό να περιέχουν το DNA των δραστών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σημείο όπου είχε σφαγιαστεί ο λευκός ρινόκτερος και είχε κατασπαραχθεί από γύπες και ύαινες. Έκανε λόγο για λήψη DNA σε όλη τη χώρα.

Η μακάβρια ανακάλυψη έρχεται μετά την ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών του πρίγκιπα Χάρι από την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται για την προστασία των πλέον απειλούμενων ζώων της Αφρικής.

newsit.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ