Από το περιοδικό “YES!” και τον Ανδρέα Θεοδώρου

Παρότι έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από επιτυχημένα σποτ γνωστής τράπεζας, λόγω της μάχης του με τον καρκίνο χρειάστηκε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Σήμερα στην πιο ώριμη και δημιουργική φάση της ζωής του ο Χρήστος Συριώτης ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του στο “YES!” και σοκάρει με την εξομόλγησή του

Τον φοβάσαι τον θάνατο;

Έφτασα πάρα πολύ κοντά στο θάνατο. Έκανα 60 χημειοθεραπείες και μάλιστα τις πιο δυνατές που υπάρχουν. Πλέον τον φοβάμαι με την έννοια του ότι θέλω να προλάβω να κάνω κάποια πράγματα. Όχι για την υστεροφημία μου απλά επειδή τα έχω στο μυαλό μου.

Δείτε ακόμη: Aγνώριστος Έλληνας ηθοποιός! Έκοψε το τσιγάρο και πήρε 10 κιλά!

Πως διαχειρίστηκες το ότι ο καρκίνος σε βγήκε όταν έκανες μεγάλο μπαμ στην καριέρα σου μέσα από τα διαφημιστικά σποτ;

Δεν θεωρώ ότι έκανα μπαμ. Αυτά μου χάρισαν ίσως μια μικρή αναγνωσιμότητα. Το πρώτο διάστημα σκέφτηκα το “γιατί σε μένα”. Μετά όμως  είδα το ποτήρι μισογεμάτο. Με βοήθησε η πίστη.  Παρότι δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας,  στον Άγιο Εφραίμ θα πάω. Είχα βρεθεί τυχαία εκεί πριν πάθω καρκίνο και κάτι ένιωσα. Μια δύναμη.  Από τότε θέλω να πηγαίνω συχνά και να προσεύχομαι.

Φαντάζομαι  θα ζορίστηκες πολύ οικονομικά την περίοδο της αρρώστιας σου…

Ναι γιατί σταμάτησα να δουλεύω και έμεινα άνεργος για μεγάλο διάστημα.  Προκειμένου να βάλω τα λίγα χρήματα που είχα στην παράστασή μου, υπήρχαν μέρες που δεν είχα ένα ευρώ για να βγάλω εισιτήριο για το μετρό. Πριν την κρίση είχα πάρει δάνεια, είχα κάνει αγορές και ακόμα και όταν ήμουν στο νοσοκομείο με χημειοθεραπείες με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως “θα σου κάνουμε κατάσχεση”. Τους εξηγούσα την κατάσταση μου και οι εισπρακτικές απαντούσαν “δεν μας ενδιαφέρει”. Ήταν φριχτό και το μόνο που έκανα ήταν να κλείνω το τηλέφωνο.

Από πού αντλούσες δύναμη εκείνη την περίοδο;

Από τους φίλους μου, οι οποίοι μειώθηκαν βέβαια κατά τα 2/3. Έγινε μια εκκαθάριση. Κάποιους απομάκρυνα εγώ, άλλοι έφυγαν επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την κατάστασή μου, υπήρχαν και εκείνοι που μπορεί να είχαμε πολύ καιρό να μιλήσουμε όμως ήξερα ότι με σκέφτονται. Στις ρωγμές της ζωής, αντιλαμβάνεσαι πως κάποιοι άνθρωποι -που ίσως να τους είχες ευεργετήσει- δεν άξιζαν.

Πέρασες κατάθλιψη;

Μεγάλη, δεν ήθελα να βγω από το πάπλωμα. Και στο παρελθόν είχα φτάσει σε αυτό το σημείο για συναισθηματικούς λόγους.

Σε ενόχλησαν οι αλλαγές στην εξωτερική σου εμφάνιση;

Όχι, ήταν η καλύτερη αποτρίχωση (γέλια). Δε με ενόχλησαν παρότι πήρα 30 κιλά. Είχε μπλοκάρει ο μεταβολισμός μου από τις παρενέργειες. Αφού έτρωγα μια ντομάτα και έπαιρνα κιλό. Ήμουν χωρίς μαλλιά, χωρίς βλέφαρα, πρησμένος από τις κορτιζόνες, όμως κοιταζόμουν στον καθρέφτη και σκεφτόμουν ποιον ρόλο μπορώ να υποδυθώ έτσι.

Δείτε ακόμη:Αποκλειστικό! Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας! Ο λόγος για τον…

Σε φοβίζει μήπως τα ξαναζήσεις όλα αυτά;

Όταν κάνω εξετάσεις φοβάμαι, όχι τόσο για τον ίδιο τον καρκίνο, όσο για τις συνέπειες των χημειοθεραπειών και την πάλη που καλείσαι να δώσεις.

siriotis

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ