Ένα τέλειο και γρήγορο πιάτο για τους λάτρεις της διεθνούς κουζίνας.
Υλικά συνταγής (για 4 άτομα):

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. μοσχάρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2 φλ. ζωμός κότας
  • 3 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες

Για το stir-fry:

  • 1 μικρο κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
  • 1 μικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς
  • 3 κ.σ. κρασί
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο
  • 2-3 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας να διαλυθεί το κορν φλάουρ και περιχύνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας κι αφήνουμε στην άκρη για 30′.

Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 4′-5′.

Προσθέτουμε το κρασί .

Προσθέτουμε το μπρόκολο και την πιπεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 4′-5′ να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 3 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε. Τραβάμε τα υλικά στα πλαϊνά του γουόκ και ρίχνουμε στο κέντρο το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να πυκνώσει η σάλτσα.

Τέλος προσθέτουμε το σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ρύζι jasmine.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

www.argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και μουστάρδα! Ένα πιάτο για λίγους…

Croque Madame με αφράτα κρουασάν βουτύρου – Η πιο λαχταριστή συνταγή!

Yπέροχα, σπιτικά λαχματζούν με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

loading...