Τα λόγια του μαρτυρούν τον πόνο που βιώνει. Πέντε χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Ηλίας Μαμαλάκης αποχαιρέτησε την πρώτη του σύζυγο, όμως η απώλειά της είναι κάτι που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Όπως μάλιστα αποκάλυψε στην συνέντευξη που έδωσε στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο θάνατος της όχι μόνο τον τσάκισε, αλλά τον έκανε να χάσει προς στιγμήν την πίστη του στον Θεό.

Σε ποιο σημείο της ζωής σας συνειδητοποιήσατε ότι η θρησκευτική πίστη θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο για εσάς;

Δεν είμαι σίγουρος εάν βρέθηκα κάποια στιγμή σε ένα τέτοιο κομβικό σημείο. Ολοι οι άνθρωποι, όταν περνάνε μια δύσκολη στιγμή, απευθύνονται στον Θεό, ζητώντας βοήθεια. Αυτό το πράγμα μου συνέβη πολλές φορές, ανεξαρτήτως εάν βρήκα ή όχι αυτή τη βοήθεια. Η ανάγκη για πίστη εκφράζεται μέσα από την ανάγκη για υποστήριξη. Από εκεί και πέρα, η Εκκλησία έχει θεσπίσει από πολύ παλιά μια σειρά από κανόνες ως επί το πλείστον ηθικής για το καλό του ποιμνίου και των πιστών. Η πίστη συνδέεται και με κανόνες διαβίωσης, διατροφής, συγκέντρωσης, αλλά και με όλα εκείνα τα οποία βλέπουμε, όμως δεν είμαστε συχνά σε θέση να καταλάβουμε.

Είναι στιγμές που έχετε αμφιβάλει για την πίστη σας απέναντι στον Θεό;

Οταν έχασα τη γυναίκα μου, το 2010, και πέρασα πολύ άσχημες στιγμές, σκέφτηκα ότι ο Θεός είναι άδικος. Υπέφερε τόσο πολύ και υπήρχαν φορές που ευχόμουν να τελειώσει αυτή η κατάσταση. Ο θάνατος βιώνεται μέσα από φάσεις. Στη πρώτη φάση αισθάνεσαι ότι δεν σου λείπει. Ο μεγάλος πόνος για την απώλεια εμφανίζεται στα δύο χρόνια. Εκεί νιώθεις τη μεγάλη έλλειψη, έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς τι έχει γίνει.

Στην πορεία αναρωτιέστε κι εσείς, όπως και όλοι μας, τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Θεός…

Όσο συγκλονιστικό και αν είναι το υπέρτατο Ον, που λέγεται Θεός, δεν ασχολείται με καθέναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά με την εύρυθμη λειτουργία του σύμπαντος. Αυτή η εύρυθμη λειτουργία έχει και θυσίες, δεν είναι αναίμακτη! Δεν μπορεί εγώ που χρωστάω στην Εφορία να έχω την απαίτηση να μου δώσει ο Θεός 10.000 ευρώ, για να πληρώσω τα χρέη μου…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χάζεψε ο Ηλίας Μαμαλάκης, τρελάθηκε κι ο μπουζουξής: Το καυτό τσιφτετέλι της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου που αναστάτωσε το «Στην Υγειά Μας»

Ηλίας Μαμαλάκης: Ο Πετρετζίκης μπήκε στη τηλεόραση «τούβλο» και τώρα…

«Δεν ανέχομαι τη βλακεία»! Ξεσπάει γνωστός Έλληνας σεφ για τις τηλεοπτικές εκπομπές!

loading...