Είναι ο άνθρωπος που αυτήν τη στιγμή με το 10λεπτο δελτίο καιρού κρατά ουσιαστικά ζωντανό το MEGA, καθώς το μόνο πρωτότυπο πρόγραμμα που βγαίνει στον αέρα είναι το δικό του. Ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος στο κανάλι του Αμαρουσίου και παράλληλα υποδιοικητής στην ΕΜΥ, κάνει την πρώτη φωτογράφιση της ζωής του και, μάλιστα, στο χώρο της δουλειάς του, όπου χάρη σε αυτόν άνοιξαν οι πόρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Όταν τον πήραμε τηλέφωνο για να κάνουμε τη φωτογράφιση και τη συνέντευξη ο ίδιος θεώρησε ότι επρόκειτο για φάρσα από κάποια εκπομπή. Χαμογελαστός, ευδιάθετος, με καλλιτεχνική φλέβα και μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνει καταφέρνει και κρατά μια χαραμάδα ανοικτή για το MEGA…

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου…

_s8b0292Είστε ο άνθρωπος που κρατά το MEGA “ζωντανό” έτσι δεν είναι;
Πράγματι, γιατί το ειδησεογραφικό κομμάτι με την πλειoψηφία των δημοσιογράφων σε επίσχεση εργασίας υπολειτουργεί, ενώ ο καιρός ήταν -και είναι- ένα αυτόνομο κομμάτι που υποστηριζόταν και υποστηρίζεται από μένα. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία να διατηρήσω ζωντανή την εκπομπή του καιρού κάνοντας την παραγωγή και την εκφώνηση του δελτίου καθημερινά.

Ήταν μια συνειδητή απόφαση;
Bεβαίως ήταν συνειδητή. Ήταν δύο οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση αυτή. Ο ένας ήταν να κρατηθεί μια φωνή ζωντανή που να ενημερώνει τουλάχιστον τον κόσμο για τον καιρό αλλά και με τη δεύτερη ιδιότητά μου ως μετεωρολόγου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) να υπάρχει μια φωνή της Υπηρεσίας στο κανάλι.

Eσείς δεν έχετε βγει σε επίσχεση;
Όχι. Δεν είμαι μισθωτός. Είμαι συνεργάτης και εργάζομαι με μπλοκάκι και είμαι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά πηγαίνετε καθημερινά;
Ναι, Δευτέρα με Παρασκευή στις 16.40 βγάζουμε τον καιρό.

Είναι “ζωντανό” ή το έχετε γράψει ώρες πριν;
Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω βγει ζωντανά αλλά και άλλες που έχει γραφτεί 20-30 λεπτά νωρίτερα ώστε να διευκολύνει τη ροή του προγράμματος.

Υπήρξαν αντιδράσεις από συναδέλφους;
Όχι δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Έτσι κι αλλιώς είχα κανονίσει από τον Ιούλιο όταν έφυγα με άδεια και είχα συζητήσει με τον Μανώλη Καψή ότι 29 Αυγούστου ξεκινάμε κανονικά. Μάλιστα, μου είπε “αφού δεν έχεις πρόβλημα εσύ συνέχισέ το, είναι καλό για το κανάλι”.

Πώς είναι πλέον η κατάσταση στο κανάλι εσείς που πηγαίνετε καθημερινά;
Έχουν μείνει πια πολύ λίγα άτομα από πλευράς δημοσιογράφων. Ωστόσο, όλο το υπόλοιπο κομμάτι -από τους τεχνικούς, τη ροή, τους διοικητικούς- δουλεύει κανονικά. Βέβαια, οι ρυθμοί δεν είναι όπως πριν. Τα προγράμματα είναι όλα επαναλήψεις εκτός του καιρού αλλά το εμπορικό κομμάτι συνεχίζει να φέρνει έσοδα. Και εδώ θέτω ένα ερώτημα-πρόταση. Θα έπρεπε τα έσοδα αυτά εφόσον είναι ικανοποιητικά και εξασφαλίζονται οι τράπεζες για τα δάνειά τους και έχοντας μια στοιχειώδη ευαισθησία να αποδώσουν τους μισθούς στους εργαζομένους, εφόσον δεν είναι υπέρογκο το ποσό αυτό που τους αναλογεί.

Τα σποτάκια του MEGA αφήνουν σαφή υπονοούμενα πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Το πιστεύετε;
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Είναι πολυσύνθετο το τοπίο. Είναι πολύ πιθανό να υπήρξε, αλλά δεν το ξέρω.

Σε τι ελπίζετε από εδώ και πέρα;
Ελπίζω κατ’ αρχάς σ’ έναν μεγάλο βαθμό ότι οι δύο καινούριοι υπερθεματιστές θα εκμεταλλευτούν το δυναμικό και τον τρόπο λειτουργίας του MEGA, δηλαδή τον σκελετό και τη δομή του. Είναι ένα έτοιμο κανάλι που αν από εκεί και πέρα “χτιστεί” σωστά και με τις απαραίτητες υποδομές από πλευράς ανθρώπων έχει να δώσει πολλά πράγματα. Τόσο το ψυχαγωγικό κομμάτι σε συνδυασμό με τη διοίκηση αλλά και το κύρος των ειδήσεων του MEGA, που στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ισχυρό, δεν πρέπει να σβήσει. Θα πρέπει εξάλλου να επισημάνουμε πως για τον μήνα Σεπτέμβριο στο δυναμικό κοινό το κανάλι ήταν πρώτο σε τηλεθέαση στην prime time ζώνη. Οπότε τα μηνύματα είναι θετικά μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν όμως περάσει ο χρόνος πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν…

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο περιοδικό You που κυκλοφορεί….

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Τα γλυκά λόγια της Μενεγάκη για την μικρή Μαρίνα στην κάμερα του Youweekly.gr: «Είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιδιά μου γιατί…»

Την… έσφαξε με το γάντι! Η όλο νόημα απάντηση της Αρναούτη στην Κουτσελίνη και τον ψυχολόγο

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Όλη η αλήθεια για τις πλαστικές της επεμβάσεις!

loading...