Το youweekly.gr μετά από ενδελεχή έρευνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά σε ποια ασφαλιστική εταιρεία ήταν ασφαλισμένο το μοιραίο μαύρο τζιπ της Mercedes, σε ποιανού το όνομα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φάκελος και ποιοι είναι οι όροι που μπορεί να μπλέξουν τον Ρέμο σε περιπέτειες, ενδεχομένως ακόμη και αποζημιώσεων.

Ξεκινάμε λοιπόν. Το τζιπ που οδηγούσε ο Παντελίδης ήταν στο όνομα του Αντώνη Ρέμου και η ασφαλιστική εταιρεία που το είχε ασφαλίσει ήταν η γνωστή σε όλους μας Any time – Interamerican. Ο φάκελος που αυτοκινήτου και της υπόθεσης είναι αυστηρά απόρρητος και βρίσκεται στα χέρια ενός υπαλλήλου της Interamerican ο οποίος τον χειρίζεται δίνοντας ελάχιστες πληροφορίες (τι έχει να κρύψει άραγε η Interamerican). Ζητήσαμε να μάθουμε από την εταιρεία Interamerican κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στο ρεπορτάζ, όπως π.χ. τι είδους ασφάλεια είχε ο Αντώνης Ρέμος για το αυτοκίνητο, αν το αυτοκίνητο ήταν leasing ή όχι, αν η ασφάλεια ήταν μικτή ή όχι.

Θα αναρωτιέστε σαφώς τι ενδιαφέρουν αυτά τα στοιχεία. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι όχι μόνο έχουν ενδιαφέρον, αλλά από αυτά στοιχεία θα εξαρτηθεί αν ο Αντώνης Ρέμος θα μπλέξει σε μεγάλες δικαστικές μάχες και αποζημιώσεις  ή όχι.

Πάμε σε ένα υποθετικό σενάριο (κρατήστε σημείωση ότι έχει μεγάλη βάση) ότι το όχημα ήταν leasing και ότι η Interamerican το είχε ασφαλίσει με όρους leasing. Στο 99,9% των περιπτώσεων όπου τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα ως leasing οι ασφαλιστικές έχουν έναν όρο μέσα στο συμβόλαιο όπου αναγράφεται ρητώς «παραχωρούμε πλήρως την χρήση».  Με αυτόν τον όρο κανένας απολύτως δεν μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο που έχει στην κατοχή του αυτός που έχει συνάψει το leasing. Πρέπει να έχει δηλωθεί από πριν ως συνοδηγός και μόνο τότε έχει άδεια χρήσεως.

Δώστε βάση. Αν αυτό το σενάριο είναι αληθινό, η ασφαλιστική δεν έχει κανέναν λόγο και δεν θα το κάνει να αποζημιώσει ούτε για το αυτοκίνητο, δηλαδή τις υλικές ζημιές, ούτε για τους συνεπιβάτες.

Εκεί αρχίζει το μπλέξιμο του Αντώνη Ρέμου. Τα δύο κορίτσια άνετα μπορούν να στραφούν ακόμη και εναντίον του αφού το όχημα του άνηκε και παρανόμως (παρανόμως αν ισχύει το leasing) το είχε παραχωρήσει σε άλλον οδηγό. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Mercedes αν το αυτοκίνητο δεν έχει αποπληρωθεί και μετά ο Αντώνης Ρέμος θα μπλέξει σε έναν Κυκεώνα αγωγών και δικαστηρίων.

Τα πράγματα απλουστεύουν αν το αυτοκίνητο ανήκει  εξ ολοκλήρου στον Αντώνη Ρέμο, δεν υπάρχει leasing, δεν υπάρχουν κρυφοί όροι. Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη του ατυχήματος την έχει καθαρά ο οδηγός.  Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχουμε ξαναγράψει, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει για τυχόν βλάβες των συνεπιβατών. Αν είναι μικτή η ασφάλεια ίσως αποζημιώσει και για υλικές ζημιές και μετά για το σύνολο όλων των ποσών αυτών θα στραφεί εναντίον της οικογένειας Παντελίδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη ξεκαθαρίζει: Τι θα συμβεί με την ασφαλιστική τώρα που αποδείχθηκε ότι ο Παντελίδης είχε πιει;

Απίστευτη εξέλιξη: Ο ρόλος του Αντώνη Ρέμου στο τροχαίο του Παντελίδη – Σε ποιο όνομα είναι ασφαλισμένο το μοιραίο τζιπ;

Με οικονομική καταστροφή κινδυνεύει η οικογένεια Παντελίδη – Διαβάστε γιατί….

loading...