Κι όμως είναι αλήθεια, ο άνθρωπος ή οι ανθρωποι, που λεηλάτησαν τους προσωπικούς λογαριασμούς του Παντελίδη, είναι από το κοντινό περιβάλλον του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Youweekly.gr φαίνεται πως οι φερόμενοι….κράκερ ή χάκερ γνώριζαν τους κωδικούς του καλλιτέχνη!!! Απο εδώ και στο εξής, αν οι πληροφορίες διασταυρωθούν θα μιλάμε για ενα απόστευτο θρίλερ. Για φανταστείτε, το πανελλήνιο να μιλά για δήθεν χάκερ και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος με τα τζιμάνια της, να αποκαλύψει οτι η επίθεση στους λογαριασμούς εχει γίνει….απο άνθρωπο που βρισκόταν δίπλα στον Παντελίδη.

Ανατροπή! Στα δίχτυα του ηλεκτρονικού εγκλήματος οι κράκερ του Παντελή Παντελίδη

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Θεοφάνης Κασίμης, με την ιδιότητα του ειδικού σε ότι αφορά το hacking στο διασίκτυο αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοί που άνοιξαν τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη να ήταν κάποιοι άγνωστοι! Μιλώντας στην εσπρέσσο, εκτιμά πως δεν γίνεται να έσπασε κάποιος τους κωδικούς του τραγουδιστή στο Youtube και να απέσπασε τα χρήματα από τις διαφημίσεις: «Είναι σαν να λέμε ότι κατάφερε κάποιος να χακάρει την ίδια την Google, αφού το Youtube ανήκει σε αυτήν…Αδιανόητο!!!» και συμπληρώνει, «Εφόσον, ωστόσο, τα 200.000 ευρώ έκαναν φτερά, η δική μου εξήγηση είναι ότι αυτός που τα πήρε γνώριζε καλά τον τραγουδιστή , ώστε να του εκμυστηρευτεί τους προσωπικούς του κωδικούς..»

Σύμφωνα με τον κ.Κασίμη, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς απέκλεισε μία μία όλες τις πιθανότητες παράνομης εισβολής και αρπαγής κωδικών. «Η βασική μέθοδος ονομάζεται fishing. Ειναι η περίπτωση που κάποιος στέλνει ένα μήνυμα με το οποιο σου ζητάει να γράψεις τα προσωπικά σου δεδομένα και τους κωδικούς σου και εσύ το κάνεις, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο κακοπροαίρετο να τα χρησιμοποιήσει μετά. Στην προκειμένη περίπτωση, αποκλείεται ο τραγουδιστής να απάντησε σε μήνυμα μετά τον θάνατο ή να συμπλήρωσε τους κωδικούς. Η δεύτερη περίπτωση είναι κάποιος να τους…μάντεψε, πιθανότητα εξωφρενικά απειροελάχιστη!

Ακόμα και αυτό να έχει συμβεί, η Google διαθέτει επίπεδο ασφαλείας δευτέρου βαθμού. Δηλαδή, χρειάζεται επιπλέον επιβεβαίωση μέσω του κινητού του χρήστη ότι εκείνος ο οποίος επιχειρεί να μπει στον λογαριασμό του στο Youtube είναι και νόμιμος ιδιοκτήτης του. Μια πράξη που επίσης δυσκολεύει την πρόσβαση!

Δείτε ακόμη: «Άκουγα θορύβους… Ήθελε κάτι να μου πει!»: Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του Παντελή Παντελίδη! Τι αποκάλυψε στο στενό του περιβάλλον;

Δείτε ακόμη: Αποσωλήνωσαν την Μυρσίνη κι εμείς είμασταν εκεί, μαζί με την μητέρα της στα καλά νέα – Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα;

Δείτε ακόμη: «Δεν οδηγούσε ο Παντελής αλλά η…» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω-κάτω!

loading...