Αυτές είναι οι ατάκες που δεν θέλεις να ακούς... όταν είσαι single!

Αυτές είναι οι ατάκες που δεν θέλεις να ακούς... όταν είσαι single!

Το να είσαι single είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις άβολα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να ξεχνάνε πώς ένοιωθαν όταν οι ίδοι ήταν single και λένε πράγματα που πληγώνουν..


Η Κριστίνα Στέινορθ-Πάουελ, διάσημη ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, αναφέρει ποια πράγματα δε θα έπρεπε να αναφέρεις σε μία γυναίκα που δεν έχει κάποια σχέση.


#'Το βιολογικό σου ρολόι χτυπάει'


Όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες, νοιώθουν όντως το βιολογικό τους ρολόι να χτυπάει αλλά χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο είναι σα να τους λες πως είναι πιο σημαντικό να κάνουν παιδί από το να κάνουν πρώτα μία καλή σχέση.


Τι θα έπρεπε να πεις..


Τίποτα! Η αναπαραγωγική πορεία μιας γυναίκας δεν είναι δικό σου θέμα, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχεις με τη φίλη σου.


#'Εσύ φταις που δε γνώρισες κανέναν ακόμα'


Μη ρίχνεις την ευθύνη ποτέ σε μία φίλη σου, εδικά με μία φράση που σημαίνει πως θεωρείς πως δεν είναι αρκετά καλή για έναν άνδρα. Όπως και να το εννοείς εσύ, η φίλη σου θα καταλάβει πως δεν τη βρίσκεις όμορφη ώστε να τραβήξει το βλέμμα ενός άνδρα πάνω της. Όταν το κάνεις αυτό, διαιωνίζεις το μύθο οτι για να είσαι ευτυχισμένος και ερωτευμένος πρέπει να είσαι αδύνατος και όμορφος και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας άνδρας δε θέλει μία γυναίκα που να φοράει το μικρότερο νούμερο σε ρούχα και που να είναι παγιδευμένη στην εικόνα της.'


Τι θα έπρεπε να πεις..


'Να είσαι άνετη με το σώμα σου, γιατί όταν είσαι, ο σωστός άνδρας θα σε δεχθεί ακριβώς όπως είσαι.'


#'Οι άνδρες σε φοβούνται'


Οι δυναμικές single γυναίκες ακούνε συχνά αυτήν την ατάκα, που όχι μόνο είναι ξεπερασμένη αλλά και προσβλητική. Με το να πεις κάτι τέτοιο σε μία γυναίκα είναι σα να της λες να σταματήσει να είναι αυτό που είναι και να αλλάξει χαρακτήρα αν θέλει να μη μείνει μόνη.


Τι θα έπρεπε να πεις..


'Αν ένας άνδρας σε φοβάται τότε δεν κάνει για σένα. Κάθε άνδρας που θέλει να κάνει σχέση μαζί σου δε θα φοβηθεί. Θα ξεπεράσει τους φόβους του προκειμένου να σε έχει.'


#'Όλοι οι άνθρωποι που έχουν σχέσεις είναι ευτυχισμένοι'


Αυτό στα μάτια μιας single, ερμηνεύεται ως 'δεν πρόκειται να είσαι ευτυχισμένη όσο είσαι μόνη σου και πως η ευτυχία στηρίζεται μόνο στο αν έχουμε σχέση ή όχι'. Άλλωστε πολλά ζευγάρια δεν είναι καθόλου ευτυχισμένα και ας δείχνουν προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό τους.


Τι θα έπρεπε να πεις..


Τίποτα! Μερικές γυναίκες επιλέγουν να μη βρίσκονται σε μία σχέση και αυτό είναι απολύτως κατανοητό.


#'Δε θα έπρεπε να βάζεις την καριέρα σου πιο πάνω από το να βρεις έναν άνδρα'


Το να έχεις στόχους και να αγαπάς τη δουλειά σου δεν είναι κακό πράγμα. Μία τέτοιου είδους ατάκα υποδηλώνει πως η μελλοντική ευτυχία της φίλης σου, είναι συνδεδεμένη μόνο με το αν θα βρει άνδρα ή όχι. Πρέπει στη ζωή να κάνουμε αυτό που μας γεμίζει και όλα τα άλλα θα φτάξουν χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε!


Τι θα έπρεπε να πεις..


'Ξέρω πως σου αρέσει η καριέρα σου, αλλά προσπάθησε να βρεις και λίγο χρόνο για την προσωπική σου ζωή.'


blissed_out


faysbook.gr