Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ οργασμούς;

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ οργασμούς;

Η Αμάντα Ντινς, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, υποστηρίζει ότι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση και εγγυημένη κορύφωση στο σεξ, είναι η συζήτηση μετά την σεξουαλική πράξη!


Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά άτομα αισθάνονται πιο άνετα να αποκαλύψουν τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους μετά το σεξ και πλέον οι επιστήμονες γνωρίζουν το γιατί.


Η Ντινς, υποστηρίζει ότι η συζήτηση μετά το σεξ είναι ένας υποτιμημένος παράγοντας της ευτυχισμένης σχέσης και συνδέεται άμεσα με την «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη). Αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται με τη σωματική επαφή και τον οργασμό και συμβάλλει στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ ενός ζευγαριού.


Μάλιστα, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση αποκαλύπτουν περισσότερα για τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους μετά το σεξ, κάτι που ενισχύει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι.


Κατά τη διάρκεια του οργασμού, η απελευθέρωση της οξυτοκίνης οδηγεί σε μεταβολές της κοινωνικής συμπεριφοράς. Για τους άνδρες ωστόσο η επίδραση της τεστοστερόνης φαίνεται πως αποδυναμώνει τη δράση της οξυτοκίνης, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά με τις γυναίκες.